Last news in Fakti

19 Юни, 2018 15:00 1 438 2

Сърбия е готова да плати за среща с Тръмп

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • доналд тръмп

Страната проучва възможности за лобиране

Сърбия е готова да плати $ 500 000 за организирането на среща с президента на САЩ Доналд Тръмп. Това стан ясно от изявление на сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от “Макфакс“.

Дачич обясни, че идеята за лобиране се приема негативно в Сърбия. Той обаче отбеляза, че в САЩ това е официална практика, която се представя на публиката чрез официални документи.

„„Подобни договори се публикуват на сайта на американското правосъдно министерство, а цената обикновено е известна, от 50 000 до 150 000 долара за месец, в зависимост от целта", коментира Дачич.

Той подчерта, че визовата политика на Сърбия е хармонизирана с тази на ЕС. Той отговори на нападки от европейски дипломати, които са загрижени от решението на страната да премахне визи за трети страни.

„Това е малко лицемерно, тъй като имигрантите идват към ЕС от Гърция и България. Сърбия има собствени интереси, тъй като вече не сме член на ЕС“, заяви Дачич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 не се блъскайте

    0 0 Отговор
    Десиният имал много празно в програмата си и за по-малко пари ще ги птиеме.
Новини по държави: