21 Юни, 2018 06:29 988 2

САЩ подкопават ролята си на защитник на демокрацията

  • ес-
  • оон-
  • сащ

ЕС не одобрява решението за излизане от Съвета за човешките права на ООН

Решението на САЩ да се изтеглят от Съвета за човешките права на ООН подкопава ролята на страната като защитник на демокрацията в света. Това се казва в официално изявление на ЕС, цитирано от ТАСС.

Представители на САЩ обявиха, че напускат организацията, заради несъгласие с нейния начин на работа. От там смятат, че тя има нужда от реформи и че САЩ ще се върнат, когато такива бъдат реализирани.

„Това решение рискува да подкопае ролята на САЩ на защитник на демокрацията на международната арена. ЕС ще продължи да защитава правата на човека по света в многостранен формат и ще търси сътрудничество със САЩ, когато това е възможно“, се казва в изявлението.

От САЩ вече поискаха нов формат на организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иво

    1 0 Отговор
    Специално за Тръмп да вземем да реформираме и да оформим света така както той си го представя. Това не е реалистично.