20 Юни, 2018 16:42 1 258 4

Израелски изтребители удариха в Газа

  • газа-
  • палестинци-
  • хамас-
  • израел-
  • изтребители-
  • атака

Израел отвръща на удара

Израелски изтребители удариха в Газа - 1
Снимка: БТА/ AP

Изтребители на израелските военновъздушни сили атакуваха 25 мишени на групировката „Хамас“ в ивицата Газа, предаде „Ал Джазира“, позовавайки се на информация на военните.

Офанзивата е извършена, след като „Хамас“ стреля с ракети по израелска територия. Последната атака е една от най-интензивните в последно време. Трима палестинци са били ранени.

Напрежението в ивицата Газа ескалира, след като американският президент Доналд Тръмп премести посолството на САЩ от Тел Авив в Ерусалим. Това предизвика масови протести от страна на палестинците.

Най-малко 127 палестинци бяха убити от израелските сили на реда от ескалацията на конфликта, пише „Ройтерс“. Израелската армия беше обвинена, че отвръща с куршуми на хвърлените камъни от страна на палестинците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    19 7 Отговор
    Така се защитава държава, а не като нашите идиоти, които с едни цигани не могат да се оправят.
  • 2 Дрън дрън

    7 9 Отговор
    Браво червейчета,еврейчета и вашия ред ще дойде

    Коментиран от #3

  • 3 отговор

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дрън дрън":

    Добре гъсеничке, рупай листата и си трай, че да не дойде твоят ред! Ако някой те цели с камъни в собствения ти двор, ти какво, ще се оставиш камъните да те удрят ту по гърба, ту по главата? На всичкото отгоре ще храниш и поиш нахалниците, защото ги мързи да работят, чакат на готово, реват и бутат децата си напред, за да има после за какво да пищят. Какво ще стане, ако тук у нас нахлуят всякакви араби, африканци, цигани си имаме бол, и започне всичкото това да те замеря с какъни, да те пъди от собствения ти дом, да те ръга с ножове, да те взривява? Ха сега малко да помислиш, преди да пишеш глупости.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.