20 Юни, 2018 19:53 2 180 18

В Унгария вече е незаконно да се помага на бежанци

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • бежанци-
  • закон-
  • помощ-
  • полиция

Орбан се противопоставя на приема на бежанци

В Унгария вече е незаконно да се помага на бежанци - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарският парламент прие пакет закони, които криминализират помощта, давана на нелегални мигранти, предаде „Ройтерс“.

Намалява се и обхватът на действие на неправителствените организации. Законът е известен с името „Стоп Сорос“.

Парламентът, в който дясната партия „Фидес“ на премиера Виктор Орбан има мнозинство от две трети, прие и поправка в Конституцията, според която т.нар. „чуждо население“ не може да се заселва в Унгария. Орбан твърдо се противопоставя на плана за разпределение на мигранти в ЕС на квотен принцип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    64 1 Отговор
    Е това е държава!
  • 2 Гост

    58 1 Отговор
    И аз искам Такава, а не разграден двор......
  • 3 Салам Алеко

    51 1 Отговор
    Човека има визия, иска да запази държавата аи от чужди човекоподобни елементи! Не дава пример на Европа, да го последват и други, и да започне голямото чистене в Европа!
  • 4 Салам Алеко

    30 1 Отговор
    Човека има визия, иска да запази държавата си от чужди човекоподобни елементи! Нека дава пример на Европа, да го последват и други, и да започне голямото чистене в Европа!
  • 5 хроно граф

    26 1 Отговор
    Така е било и навремето - унгарския воевода Янош Хуниади и полския крал Владислав са умирали за християнството у нас, а "българските" боляри са подгъзували на султана.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кълвач

    19 1 Отговор
    Чудесна държава с прекрасен лидер!!!!!
    Дали ще се роди такъв човек в България?!
  • 9 Нов

    8 7 Отговор
    Юриста хърватите и сърбите са отблъсквали османците близо 350год не са се занимавали със бунтове че не им са се плащали данаци на султана или поради лични сметки а роба български е спал и насирал от страх за мизерия си живод на роб

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 юрист

    8 0 Отговор
    ИЗ УИКИ “...Популярността на хан Тервел сред хронистите на християнска Европа е много голяма. Още в края на XV век за него пише един от най-важните представители на италианската историография – Марк Антонио Сабелико: „Както се говорело, първият български крал кръстител е Требелиус...“ Европейските автори отделят на Тервел достойно внимание, наричат го „спасител на Европа“, защото с българската войска спира арабската инвазия на Стария континент и спасява Източната Римска империя от ислямизация. Исторически и художествени произведения в Европа до ХVІІ век пресъздават с признателност делото на българския хан, канонизиран от християнската църква като свети крал Тривелий. За най-големия подвиг на цар Тервел, станал причина да бъде канонизиран за християнски светец и споменаван с признателност като Спасител на Европа, средновековните хронисти също пишат подробно.

    По това време не е минал век, откак е започнал да се проповядва ислямът и арабите – мюсюлмани превземат цяла Мала Азия, нахлуват в Персия и Армения, превземат и Северна Африка. През 711 година се прехвърлят на европейския континент – маврите превземат Испания, през 716 година превземат Лисабон и се отправят на изток към Франция. По същото време арабите нахлуват в Тракия със силна войска и опустошават напълно цялата провинция. След това се насочват към Константинопол и като се укрепяват близо до градските стени, започват пълна обсада на града откъм сушата. Три хиляди кораба навлизат в Босфора и обсажд
  • 13 юрист

    8 1 Отговор
    “...Три хиляди кораба навлизат в Босфора и обсаждат Константинопол и откъм морето. Целта е двете ислямски армии – от запад, откъм Испания, и от изток, откъм Константинопол – да нападнат едновременно от двете страни Европа и да я превземат. Обсадата на града продължава три години. В крепостта няма храна, нито вода, защото арабите прекъсват акведукта. Градът тъне в мръсотии, пламват болести, хората са отчаяни. Гладът така притиска дори и арабите, че те изяждали труповете на мъртвите, взаимно се изтребвали, за да се нахранят или търсели дребни камъни и ги изяждали, за да утолят глада си, както пише Михаил Сирийски. В ранната утрин на 15 август 718 г. над арабските войски се изсипва вихрушка от стрели, а след тях връхлита българската конница. Тервел напада арабите изневиделица в гръб и докато съмне, според пестеливите думи на Теофан Изповедник: „българите …избили 22 хиляди араби“. Погромът е ужасен, арабите побягват в паника, някои се хвърлят от отчаяние в Босфора, а корабите им вдигат платна и отплават...“ уики- Свети Тривелий Теоктист
  • 14 юрист

    8 2 Отговор
    “.... На 15 август 718 година „трижди великият“ владетел на българите кесарят цар Тервел спасява Константинопол, Източната Римска империя и християнска Европа, на която оттогава се смята за съпокровител. Християнският свят с дълбока признателност увековечава святото дело на българския цар, а църквата го канонизира за светец....“
    Из уики. Нека всеки БЪЛГАРИН, който публикува коментари в този форум, ДА ЗНАЕ И ДА ПОМНИ КОИ СМЕ НИЕ- БЪЛГАРИТЕ, КАКВО СМЕ ДАЛИ НА ЕВРОПА, КАКВИ ЦАРЕ И ДЪРЖАВНИЦИ СМЕ ИМАЛИ И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ПРИНОСА НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ ЗА ТОВА ЕВРОПА ДА ОСТАНЕ ХРИСТИЯНСКИ КОНТИНЕНТ В ТЕЧЕНИЕ НА ШЕСТСТОТИН ГОДИНИ! ДА ЗАМЪЛЧАТ ВСИЧКИ ХУЛИТЕЛИ НА БЪЛГАРИТЕ! ВЕЧНА СЛАВА НА НАШИТЕ ВЕЛИЧАВИ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ ОТ ПЪРВАТА И ВТОРАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #16

  • 15 Евала

    9 1 Отговор
    Тази държава е излязла от Матрицата! Браво нашите държавници да взимат пример.
  • 16 Селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Тва убаво ама сиги на кой му пука за нази?
  • 17 незнайко

    3 0 Отговор
    Браво на премиера Виктор Орбан. Всички премиери милеещи за държавите си, трябва да последват неговия пример !!! Който си покани бежанците да си ги прибира а именно ГЕРМАНИЯ !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: