21 Юни, 2018 16:49 2 101 3

Иран обяви условията си към САЩ

  • иран-
  • условия-
  • сащ

Страната обяви как може да подобри отношенията си с американската администрация

Властите в Иран обявиха 15 искания за подобряване на отношенията със САЩ, съобщи France 24.

През миналия месец властите в САЩ обявиха подобен списък. Сега Иран иска Вашингтон да се върне в споразумението за ядрената програма на страната.

Иранският външен министър призова Вашингтон да спре да доставя оръжие на бунтовническите сили в Йемен.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп извади САЩ от споразумението за ядрената програма на Иран през миналия месец. След това държавният секретар Майк Помпео призова за цялостна промяна в регионалната политика на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 13 Отговор
    В споразумението влизат държави като РУСИЯ,КИТАЙ,АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ.Защо Иран се е вкопчил точно в САЩ и не знаят ли ЧЕ СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е МНОГОПОЛЮСЕН",т.е. да се обърнат и да поставят условията си на ОСТАНАЛИТЕ "ПОЛЮСИ"?Ама не-точно САЩ им трябвали/тая всеки момент разпадаща се държава,държава в залеза си,държава-"бита карта"/,при това им струпват на главата и ТОРБА С УСЛОВИЯ!И що пък да не попитаме кат глупави-Ако САЩ не спрат да поддържат бунтовниците в Йемен,ако ДОРИ НЕ СИ НАПРАВЯТ ТРУДА да си избършат дупето с въпросните 15 условия...КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ИРАН И ПО-ВАЖНОТО-ЗАЩО СИ МИСЛИ ЧЕ Е В ПОЗИЦИЯ ИЗОБЩО ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Грантаджийче

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Персите не поставят условия - те ЗАПОВЯДВАТ.
    А дали задокеанските фалирали говеда ще изпълнят - то е ясно че няма, говедата не са хора.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.