Last news in Fakti

22 Юни, 2018 17:03 1 599 0

Кипър в огнен капан

  • кипър-
  • пожар

Полицията арестува местен жител по подозрение в причиняването на пожара

Властите в Кипър се борят с огромен пожар в северозападната част на острова.

След много тежка нощ сутринта сили на пожарната, полицията, гражданска отбрана и Националната гвардия продължават битката за окончателното овладяване на пожара, след като малко след полунощ те успяха да го поставят под контрол.

Над 250 души, 50 противопожарни коли и 4 хеликоптера са участвали в потушаването на огъня, който избухна снощи към 19.00 часа в северозападната част на острова. Той се разпространи бързо на три фронта, подпомаган от силните ветрове, а гористата и труднодостъпна местност допълнително затруднява гасенето му. Вече са изгорени 30 хектара гъста борова гора.

В режим на готовност бяха поставени противопожарните сили и в окупираните територии, тъй като огънят се движеше и към тях, но бе спрян преди буферната зона.

Кипър официално поиска помощ от Израел за справяне с пожара. Еврейската държава беше готова да изпрати 3 самолета за разпръскване на вода, но при променената ситуация тази сутрин се смята, че това няма да е необходимо. Гърция също предложи помощ.

Сутринта полицията арестува 35-годишен местен жител по подозрение за участие в причиняването на пожара. Очаква се той скоро да бъде изправен пред съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА