Last news in Fakti

23 Юни, 2018 08:10 2 436 10

Ципрас: Гърция вече е нормална държава

  • алексис ципрас-
  • гърция-
  • нормална държава-
  • ес-
  • криза-
  • еврозона-
  • вратовръзка

Ще издигнем Гърция до нови висоти, обеща премиерът

Ципрас: Гърция вече е нормална държава - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Успяхме да решим проблема с гръцкия дълг, който наследихме, и Гърция вече се превръща в нормална държава. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, след като финансовите министри на еврозоната се споразумяха за излизане на Атина от третата спасителна програма, продължила 8 години.

Както никога досега - с тъмночервена вратовръзка, Ципрас направи изявление в емблематичната сграда Запейона в сърцето на Атина пред депутати от управляващата коалиция - СИРИЗА и "Независими гърци"

"Големият залог пред нас е не дали ще се върнем обратно към дефицитите или фискално дерайлиране, а да покажем на всички, че ние сами можем да се справим по-добре. Защото имаме решителността и ефективността да вдигнем на крака икономиката и да издигнем Гърция до нови висоти. Знаем как да направим това, знаем как да успеем и ще успеем сами!", заяви Ципрас, цитиран от БНР.

А междувременно стана ясно, че гръцкият външен министър ще подпише писмата до Европейския съюз и НАТО за това, че Гърция няма да се противопоставя на европейската и евроатлантическата интеграция на Македония. В понеделник сутринта тези писма ще бъдат изпратени, предаде агенция МИА, като цитира министър Никос Кодзиас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кире либерало

    12 2 Отговор
    тия са по айдуци от нас
  • 2 комунист с мерцедес

    11 4 Отговор
    И тия ще се оправят . Само наща бивша комунистическа кочина няма оправяне.

    Коментиран от #8

  • 3 Левски

    9 9 Отговор
    американците ще им простят всички дългове само и само да позволят да вкарат Македония в НАТО!!! в момента всичко в света се движи от американците с цел да бъде унищожена Русия! Дано да не успеят!

    Коментиран от #6

  • 4 Южните Балкани

    8 3 Отговор
    Как Бойко ги изтърва тези от Южните Балкани? Следващата седмица ще му остане само една държава от Източните Балкани да си упражнява некадърността
  • 5 kалинка

    7 1 Отговор
    Всичко е въпрос на търговия. Принципи?! Гърция загърби десетилетни принципи спрямо Македония. Наградиха я с излизане от спасителната програма. Македония се съгласи на компромис за името си. Ще я наградят със съмнителното удоволствие, в необозримо бъдеще да започне преговори за ЕС. Албания ще се съгласи да приеме мигранти. И нея ще я залъжат, че някога, може би и ако, евентуално ще започне преговори за ЕС.Ако и бойко се съгласи да ги приемаме, ще е за нищо. Всички сме пионки.
  • 6 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Левски":

    Дълговете на Гърция са основно към Германия и Европейската банка. САЩ начело с Тръмп не е заинтересована НАТО да се развива за тяхна сметка.
  • 7 Morgoth

    9 0 Отговор
    Намалени заплати и пенсии, разпродадени пристанища, заводи и държавни богатства, огромна безработица и постоянни стачки, но Гърция се справи. Стандарта и падна, но не се срина. Гърция преживя нашия Жан Виденов, но заплатите им не станаха по 3 долара, както бяха тук. Може да са всякакви - мързеливи, нахални и прочее, но се справят много по-добре от нас.
  • 8 Голям прос

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "комунист с мерцедес":

    Какяо ревеш, бе? Нали си капиталист вече? И денократ отгоре. Оправи ли се? За 30г трябваше да сте европейци вече. Или само пълните гушките на гербавитв вече 8-ма година. Дадоха ви възможност, ама както казваше бай Тошо, това което съм построил, не можете го боядиса. Защото сте бай-бедните европейци и най-умрялата армия в НАТО. Това е вследствие зависимостта ви от американската кочина
  • 9 Оправи държавата

    3 0 Отговор
    Опоскаха Гърция до кокал и пак са по-добре от нас. Щом да си колония е нормална държава, то и нашата е.
  • 10 ВЬЗМУТЕН БЬЛГАРИН

    6 0 Отговор
    ГЬРЦИТЕ БЯХА 10 ГОДИНИ В КРИЗА. И ПАК СА ПО ДОБРЕ ОТ НАС - ЗАПЛАТИ , ПЕНСИИ И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ .НИЕ УЖ НЯМАМЕ КРИЗА А СМЕ ПРЕД КАТАСТРОФА - ПЕНСИИ ПО 100 € ,МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 250 € ,МЛАДИТЕ НАПУСКАТ ДЬРЖАВАТА ,СТАРИТЕ УМИРАТ ОТ БОЛЕСТИ И НЕДОИМЬК.ЦИГАНИТЕ СЕ МНОЖАТ КАТО СКАКАЛЦИ - ИМАТ САМО ПРАВА А НЯМАТ ЗАДЬЛЖЕНИЯ- ДАНЬЦИ ПЛАЩАМЕ САМО БЬЛГАРИТЕ - ТАКА ДО КОГА ЩЕ ИЗДЬРЖИМ В ТАЗИ ДЬРЖАВА !!!
Новини по държави: