23 Юни, 2018 11:03 2 428 31

Ердоган: Аз и Путин сме най-опитни

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • оон-
  • опитни-
  • владимир путин

Турският президент ласкае руския си колега

Ердоган: Аз и Путин сме най-опитни - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Турция Реджеп Ердоган назова себе си и руския лидер Владимир Путин за най-опитните политици в Общото събрание на ООН. Той заяви това в рамките на публикувано в петък интервю пред турския държавен телевизионен канал TRT, предава ТАСС.

„Ще го кажа пределно ясно - в момента в Общото събрание на ООН има само двама наистина опитни политици. Това сме аз и президентът на Русия Владимир Путин. Защото и двамата сме заемали, както поста премиер, така и президент. Ние постигнахме много, но пред нас стоят още много задачи“, заяви турският президент.

Реджеп Ердоган отбеляза също доброто сътрудничество между Турция и Русия по сирийския въпрос. По неговите думи „специалните отношения“ с Путин и тесните контакти между външнополитическите ведомства на двете страни са помогнали да се постигне прогрес в тази сфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    7 13 Отговор
    хахааххахахааххахахахаххаххаахххх........
  • 2 Наблюдател

    14 14 Отговор
    Агата е мъдър мъж
  • 3 Мерт

    20 11 Отговор
    Русия и Турция! Колкото, по-добри отношения имат, толкова по-добре.
  • 4 слабоумния

    11 16 Отговор
    Прав е Ердоган,те са най-опитни диктатори!
  • 5 Без име

    18 12 Отговор
    Те са стари куч*та .. и двамата са лидери на едни от най-силните държави ... респект!

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Николай

    18 6 Отговор
    И двамата имат характери на мъжкари, не като нашите пу*ки .. който лижат зад*иците на Сащ и Брюксел
  • 8 Ефффропеец

    10 4 Отговор
    Е па вярно е , дали ни харесва или не е друга тема.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 касапина

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "янко":

    Вярна бе и до кенефа не ходи без да го пита,явно респекта е от страх.Всички чалми изпитват панически страх от Русия.
  • 11 Да да

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Без име":

    Кой е показателя за силна държава! Да вземем БВП - Русия я няма в топ 10 и варира от 12 до 14 място! турция е след 20 място,като тенденцията е да стигне 30! Да вземем БВП на глава от населението - Русия е на 62-ро,турция на 63-то място!!! Но това са данни за 2016 год.! За 2018 турция е поне 10 места назад! Да вземем МРЗ - Русия 250 лв.,турция 455 лв.( това е днес преди изборите,в понеделник ще има драстични корекции)! Ако това са силните страни,аз искам в слабите като САЩ,Германия,Франция ! Ако продължават да се развиват така добре,скоро ще достигнат силата на Венецуела - всеки жител милионер :ДДДДДДДД

    Коментиран от #12

  • 12 Без име

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Да да":

    България, е със светлинни години от Румъния, не може, да я сравним с Русия или Турция. Турската икономика е петнадесетата най-голяма в света по паритет на покупателната способност и седемнадесетата най-голяма в света по номинална стойност на БВП. Къде е българската икономика?? с 510лв. минимална заплата, като махнеш данаците и др. 400лв. и това е в държава в ЕС!? .. Циганистан!

    Коментиран от #15

  • 13 ПЕЕВ

    6 7 Отговор
    ТУРЦИЯ ЯРОСТНО ВЪРВИ КЪМ ДЪНОТО.

    Коментиран от #14

  • 14 Синан

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕЕВ":

    Туристически бум в Турция. От началото страната е посетена от близо 11.5 млн. души. Това е ръст от близо 30,8% на годишна база, съобщава в. "Хюриет".

    Миналата година Турция е посетена от 32 млн. туристи, от които турската икономика е спечелила $ 26.5 млрд.
    Ако тенденцията се запази, то през 2018 г. страната ще бъде посетена от 40 млн. души. Слабата турска лира прави страната привлекателна.

    Приходите от туризъм в Турция нараснаха с 31.3% през първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2017 г. и достигнаха $4.43 млрд., сочат официалните данни към края на април.
  • 15 и каква

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Без име":

    точно икономика имат турците като махнем европейските фирми открили производство там защото им е евтино ?? за зеленчуци и лека промишленост или за туризъм спор няма но да ми говориш за промишленост ??? просто европа и америка отново сгрешиха, смятайки ,че мюслитата подлежат на очовечаване и помогнаха на светска турция да се вдигне на крака...60 % от износа на турция е за ес и основният инвеститор там е пак ес.....ако европа и америка решат да наложат санкции както на русия турция за 1 година е банкрутирала....те нямат нито нефт нито газ каквито имат руснаците ,нито могат сами нещо да измислят

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Без име

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "и каква":

    Празни приказки дрънкаш .. поне, сам си вярвай, че никой друг не го прави ..

    Коментиран от #20

  • 17 гост

    5 6 Отговор
    Не се сравнявай с Путин мършо...Ти си за психодиспансера !!!
  • 18 Надзирател

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "янко":

    ЯНКЕЕЕЕЕ АХ ТИ ДУДЮКОВА , НЕ ВСЕКИ Е КАО ТЕБ .
    ВЪРИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЪТ
  • 19 Синан

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "и каква":

    Промишленост:
    Индустрията на страната се развива с бързи темпове. През 2009 Турция е изнесла текстил и дрехи на стойност 12,9 милиарда долара, като близо 80% са изнесени за членките на ЕС. Турските компании BEKO и Vestel са сред най-големите производители на бяла и черна техника в Европа. Тези две конкурентни компании за 2005 г. произвеждат над половината от всички телевизори в Европа. За 2008 г. Турция е трета в Европа и пета в света по износ на битова техника (около 4% в световен мащаб), а също така в страната се произвеждат над 15% (по данни от 2005 година) от дигиталните устройства на Старият континент.
    Автомобилостроенето също е добре развито. Много световни марки имат заводи в страната : Toyota, Ford, Handa, Opel, Hyundai, Mercedes-Benz, MAN AG и други. В момента автомобили произвеждат и няколко турски марки като Tofaş, Etox, Otosan и Oyak-Renault. През 2008 година Турция е произвела 1,147,110 моторни превозни средства, което прави страната шести най-голям производител в Европа и петнадесети най-голям производител в света. Турция е на едно от челните места по производство на камиони в Европа. Турските компании като TEMSA, Otokar и BMC са световни лидери в производството на автобуси, минибуси и камиони.

    Турция е също и една от водещите корабостроителни нации в света, а също така и на четвърто място в света по произведени мега яхти (яхти дълги над 25 метра). За 2011 г. турската корабостроителна индустрия е реализирала износ на стойност 1,2 млрд.

    Коментиран от #21, #27

  • 20 и какво

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Без име":

    от турската икономика ползваш в ежедневието си ??? евентуално килимчето на което се дупиш .....какво имаш...турска кола,телевизор,пералня,телефон....аз понякога хапвам халва иии пия черен чай но друго май няма...поне в европа .
  • 21 понеже

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Синан":

    съм живял в две европейски страни ти гарантирам , че европейците НЕ купуват беко или турска техника....а само гастарбейтерите. както казах не посочвай чужди фирми произвеждащи коли като турска икономика !! за яхти...най-добри са италианците а спор няма , че мюслитат купуват ваши стоки.не съм виждал турски камиони в европа ....мерцедес,воло....това са камионите

    Коментиран от #22

  • 22 Синан

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "понеже":

    Много знаеш ти какво купуват европейците и какво не, че и гарантира .. смешко.. прочети малко за турската фирма "Otokar" и виж какво произвеждат! скоро ще имат собствена марка автомобил, собствен самолетоносач, имат собствен танк Аталай, хиликоптери Атак-129, безпилотни самолети, дронове.. и много други, личи си че не си запознат с Турция, а просто си трол и пишеш наляво - надясно без покритие

    Коментиран от #23

  • 23 мога да гарантирам

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Синан":

    защото работя по обновяване на апартаменти и нямаш идея в колко домове съм работил и наистина НЯМА турска техника в повечето домове.и кои са тези турски самолети с палубно излитане или викаш само самолетоносач без самолети. а тролене.....ами то аз работя на запад и не ми се налага да троля за центове. твоята ердоганова пропаганда я остави за тютюнопроизводители
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сравнение

    2 1 Отговор
    Смешно е когато някои хора имат мнение за неща, от които си нямат понятие! А що се отнася до турската промишленост, бих посъветвал някои дървени философи да отидат и да видят някои индустриални зони там, преди да се излагат с това, което пишат!
  • 26 Дрън дрън

    1 3 Отговор
    Турски боклуци никой не иска да купува.Добре че имаше световна икономическа криза,и дръпнаха на пред.Световната криза започна да отминава,и турската лира стана 5.50 за 1€.Колко е външния и вътрешния дълг,управляващите мълчат,защо ли
  • 27 янко

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Синан":

    Турските компании BEKO и Vestel са сред най-големите производители на некачествени боклуци

    Коментиран от #28

  • 28 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "янко":

    Които се опари един път с такива боклуци не повтаря

    Коментиран от #29

  • 29 111

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    BEKO-никога вече....ядох попарата веднаж с качеството на Капалъчарши и докато съм жив турски боклук не ща да виждам...тия са по-зле и от китайците...а имам ''хубав '' спомен и от турското Клио...малей-нема такава лагерница,много се кефех на скоростния лост--при подаване на газ ,,автоматично'' затваряше пепелника...🤣🤣🤣🤣🤣...добре че го разкарах овреме...
  • 30 Mудис

    0 0 Отговор
    Днес е25 юни никакви новини и коментари няма за Ердоган народа казва кой е велик
    Кой е фашист
  • 31 123

    0 0 Отговор
    Най-опитни в какво?
Новини по държави: