23 Юни, 2018 17:35 1 473 1

САЩ пращат мигрантите във военни бази

  • сащ-
  • бази-
  • военни-
  • мигранти

Планирано е построяването на център за мигранти

САЩ пращат мигрантите във военни бази - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските военни сили подготвят план за преобразуването на отдалечени военни бази в Калифорния, Алабама и Аризона в лагери за настаняване на мигранти, съобщи списание „Тайм“.

Чернова на предложението, насочено към министъра на отбраната на САЩ, разглежда издигането на временни градове от палатки за 25 000 мигранти в изоставени летища край Алабама и за създаването на два лагера за 47 000 мигранти, разположени в неизползвани бази край Сан Франциско и Южна Калифорния. Планирано е построяването на още един такъв център на летище на морската пехота близо до град Юма в щата Аризона.

Според направените рекапитулации за половин година американският боен флот ще похарчи 233 млн. долара за строителството и използването на лагер от палатки за 25 000 души.

Военните все още нямат заповед за строителството на такива центрове. Представителят на американските военноморски сили Грег Икс не коментира тези планове и заяви, че „би било неуместно да се обсъждат документи за вътрешно ползване“, които засега не са утвърдени, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    6 3 Отговор
    Еталон за демокрация и хуманизъм..