23 Юни, 2018 20:44 3 329 21

Макрон втърди тона за бежанците

  • еманюел макрон-
  • франция

ЕС ще гради затворени центрове

Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от ЕС, които не желаят да приемат бежанци, предаде в. „Фигаро“.

Промяната в политиката на Елисейския дворец беше обявена на съвместна пресконференция с испанския премиер Педро Санчес.

Двамата лидери се обявиха за създаването на центрове за настаняване от затворен тип в европейските страни, в които пристигат мигрантите. В тези центрове имигрантите ще бъдат проверявани и ще се предоставя убежище на онези, които имат право да претендират за такова, а останалите ще бъдат връщани в родните им страни.

В момента не съществуват такива центрове в Европа, като изключим няколко в Гърция и Италия, които са под ръководството на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

На утрешната среща в Брюксел ще участват лидерите на Франция, Германия, Австрия, България, Гърция, Италия и Испания. Страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) обявиха, че бойкотират срещата.

В петък българският премиер беше изслушан по темата и от народните представители.

Министър-председателят Борисов настоява за незабавни мерки за затваряне на външните граници на ЕС и строг контрол на влизащите, включително и по вътрешните граници. Това ще изисква спешна помощ за страните на първа линия чрез техника, финансови средства и засилено присъствие на ФРОНТЕКС и др.

Друго предложение на българския премиер е да бъдат изградени кризисни центрове за прием на бежанци извън територията на Европа. В тях да се прави преглед на молбите и да се определят тези, които са в действителна нужда от закрила.

Според Бойко Борисов за тази цел е необходимо също ЕС да подпомогне финансово и технологично държавите, в които ще има такива центрове. Българският министър-председател ще настоява да се направи и анализ на вече пристигналите и намиращите се в Европа мигрантски потоци. Необходимо е да се разграничат както нуждаещите се от закрила от икономическите мигранти, така и политиките по отношение на двете групи. По думите на Борисов държавите-членки трябва да поемат отговорност както за кандидатстващите за защита бежанци, така и за мерките, с които да гарантират, че те ще могат да се завърнат по родните си места след края на конфликтите там.

Премиерът Бойко Борисов смята, че нелегалните мигранти без нужда от закрила трябва да бъдат връщани в бърз порядък в родината си или в последната държава, определена като сигурна, преди да стъпят на територия на ЕС. За това са необходими политически усилия за реадмисионни споразумения с третите държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    40 0 Отговор
    Изтърваха коня, нема оправия баце!пхахахахахах идиоти

    Коментиран от #17

  • 2 мнение

    54 1 Отговор
    Ако въобще посмеят да налагат финансови санкции ще излезем от ЕС и пак няма да вземем мигранти. Иначе кръв ще се лее, заради бъдещето на децата ни май се налага да се мре в бой с предателите. Очаквам промивките на мозъка от страна на ГЕРБ, но този път няма да успеят.
  • 3 1234

    46 1 Отговор
    Тоя що не се е..е в гъ.а.Какъв е той,че ще нарежда на другите държави да приемат бежанци.Франция десетки години плячкосва африканските държави,още има колонии там да прибира сега бежанците,защото тя им е отнела всичките природни богатства и си живуркат сега на гърба на тия дето идват сега като бежанци.

    Коментиран от #8

  • 4 НЕ И У НАС

    32 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Унгария, Полша, Чехия и Словакия обявиха, че бойкотират срещата.
    Искам някъде там! А този няма ли кой да го зас**еля паралелно с тум**а Родшайл; или по отделно, все тая!
  • 5 баба

    28 0 Отговор
    Б.Б. е като брашнян чувал.Колкото и да го тръскаш, все ще изръси нещо предателско.Компромисите са недопустими, и те ще му струват властта.А шефовете му ще го забравят, и ще си потърсят друг.
  • 6 ТОЧКАТА

    25 0 Отговор
    ПУПУ/ПИУУУУУ...Отиде ни председателството на гюрултия!!!ЩОТО ТОВА трябваше де основна тема,а не америчкото шушумушу..../западнали балкани/.....Ама нал сме си тиквокрация....А така или иначе то от ГЛОБАЛИСТА Макрон какво да очакваме...-европа на две,светът на две/все пак той е РОТШИЛД....../
  • 7 Ганчо

    19 0 Отговор
    Как ли го втвърдява с оня дъртия чироз?
  • 8 Оле затвори очички

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Точно, точно, половината Африка френски говорят, да си ги прибира, даже визи не им трябват!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лоренция

    1 15 Отговор
    Макрон е страхотееен.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 жабок

    9 2 Отговор
    И французите дадоха протестния си вот за този питомец на Ротшилд!?

    Коментиран от #14

  • 14 грешка

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "жабок":

    на Сорос
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бай. ГАНЯ селендура

    9 0 Отговор
    Кой казва че ще откажем парите ?
    Ние винаги предпочитаме финикийските знаци пред останалите неща, усвояваме денги по всяко време. Ние сме клошар супермен. Даеай денги в долари и готоеоооо.
  • 17 СУ-57

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    Не са идиоти, а алчни за ен Мънней хиенки. Ако нях Президент щях да перифразирам диктата на Макрон така:- Опиташ се да ни наложиш да приемем твоя кеф, глоба! Ей, Макрон, ако ЕС ще е диктстура над пролетароата, от РотШийлдови и останалите, с какво е по-добър от Визанс, Османска империя, Хотлеров рсйх, Живковия тоталитаризъм....? Плюете по Путин, че бил диктатор, а вие сте по-големи диктатори. Никой не е длъжен да приема някого, ако той не иска! Като искате с Меркел имигранти, вземете си ги в къщите и не ни натрисайте кефа си! Ние сме хора, живеем си в родината и не сме длъжни да живеем както ви е кеф на Сорос и други. Като толкова харесвате пришълците, настанете си ги в къщите и ще ни докажете, колко са ви драги! Искаме личен пример, а не да лапате милиони за доходи и да ни кажете как да живеем! Ние нямаме нужда от вас политиците, нито от юрокомисарите на ЮдоКоминтерна, знаем да се оправяме и сами. Проблема при нас е, че ни предадоха и политици и военни и се пказахме изведнъж пред избора, че не можеш да вярваш на никого дори в родината си и ако ще се браниш, се чудиш своите предатели ли да трелеш първи или чужди врагове? И едните и другите те прецакват ефективно. Настани, молим те 2 млн. емигранти в къщата си, храни ги, с лични доходи, търпи им кефа и тогава давай ум на дфугите! На чужда сватба даром всеки яде на корем....
  • 18 Румяна Костова

    8 1 Отговор
    Разсмива ме нашия премиер с предложението си да се направят центрове извън Европа и там да се решава кои бежанци имат нужда от помощ и кои не.Германия със завидната си бюрократична система допусна емигранти да се регистрират по няколко пъти под различни имена на опашките за парични помощи.Имаше един екземпляр с 20 регистраци.И защо въобке някоя дъргава извън Европа трябва да се вагърбва с този проблем?Да се оправя Меркел и онези лентяи,чиновниците в Брюксел.А Макрон основателна се безпокои,Във Франция полажението с емигрантите скоро ще излезе извън контрол.Там са най-много и то от ония африканците,най- мързеливи и зомбирани.Да се молим само от ЕС да не поискат България да стане една от избраните със затворени или отворени центрове,където да препращат емигрантите.Каквито са услужливи нашите властвуващи политици,веднага ще се разтичат да угаждат.И Захариева ще ни бомбардира от телевизора колко добре е това за българския народ.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 и да ми триете коментара

    5 0 Отговор
    и да не го триете - ФАКТИте няма да промените... напънат ли страните в ЕС за мигрантите, ЕС си отива и точно това трябва да стане, този съюз е повече от болнав ;)
  • 21 Българина

    3 0 Отговор
    Усещам немски полъх тука, пак ще наказват тези които не вземат маймуните им. При ссср не беше така.... Там собственото население беше на пиедестал а навлеците ги стреляха по границата. Аз да питам тоя френски боклук тия граничари за какво са им що не стрелят. За да подкрепи германия сигурен съм че сделката е, германия се съгласява на по голям дефицит и повече пари от ецб за франция
Новини по държави: