24 Юни, 2018 08:39 11 754 62

Москва надхитрила разузнаването на Запада за силите си в Крим

  • москва-
  • разузнаване-
  • крим

Информационното издание Mil.eastday обясни защо Крим е главоболен за много страни в света, а всякакви военни действия в региона моментално ще привлекат специално внимание.

Световни издания пишат, че от 2014 г. руският полуостров станал място за противопоставяне на Вашингтон и Москва заради различната трактовка на събитията около украинския майдан и начина на присъединяване на Крим към Русия. На лице е конфликт на интереси и желанието на САЩ да вкарат Украйна в своята зона на интереси, на което Кремъл противодейства, съобщи Блиц.

Особено внимание в Крим предизвикват действията на руските власти, ако пък са свързани с военна дейност. Неотдавна в Крим са разположени най-новите ЗРК С-400, а руснаците провели на полуострова учения на войски от ПВО, съобщи китайският всекидневник Reference News.

„Наблюдателите” обръщат внимание на големия брой надувни макети на ЗРК. Китайците останали възхитени от тяхното качество, тъй като те не се различавали от истинските бойни системи. Журналистите от китайското издание подчертават, че маскировката на руските комплекси вероятно е доставила на Запада множество проблеми заради необходимостта да анализират началните погрешни сведения за големия брой С-400 в Крим.

Авторът отбелязва, че Русия блестящо използвала опита на германския генерал Ервин Ромел (Лисицата на пустинята) против британците в Африка по време на Втората световна война. Германците нямали бойна техника, но направили макети и небрежно ги маскирали. Ефектът бил постигнат.

Сега Русия прави същото в Крим, заставяйки самоуверените западни разузнавателни служби да надценят своите възможности при невярно разчитане на спътникови снимки.

Русия със своите военни учения изпълнила две задачи: Първо, тактиката на Москва заставила службите да се усъмнят в своите възможности при определяне на броя на бойните системи. Второ, РФ още веднъж показа, че Крим е стратегически важна територия, която Кремъл няма да отстъпи на Запада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    84 11 Отговор
    Говедата отново са излъгани камилчета.
  • 2 Реално

    114 10 Отговор
    Както винаги Путин ги прави къдрави тия смешници от ЦРУ и другите служби...
  • 3 българче

    97 13 Отговор
    Велик вова навря западните глисти в задните отвърстия на кучетата. Глистите мислеха да пробият кръговата отбрана на БРАТУШКИТЕ, ама Вова им прати цялата военна доктрина за зелен хайвер. С Калининград на запад, Крим на юг, Владивосток на изток и Мурманск на север, е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО нападение над Москва, без нападащия да бъде изпарен. Глистите нека си квичат - КРАЙ с колониалните им свинщини.

    Коментиран от #9, #10, #58

  • 4 Kcaniba

    14 96 Отговор
    Империята на злото, лъжата и.... Бояришинката! Смешници!

    Коментиран от #5

  • 5 Грантаджийче

    38 10 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ти-
    Пи ли си гела за пране днес??
  • 6 Kcaniba

    12 53 Отговор
    В коневръза рано сте се наквасили товорищи!
  • 7 Kcaniba

    7 50 Отговор
    Рано сте се натаралянкали в коневръза бре мужици....
  • 8 СссереМ

    16 55 Отговор
    Като няма денги ша надувате балоните,за оръжия пари трябват не тройной.
  • 9 СссереМ

    14 96 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    САЩ и НАТО ако решат ще минат през Русия за две седммици само с конвенционалните си оръжия,на руснаците единствено бюджетът за пропаганда е в пълен размер,откъдето взимате и заплатите си де.

    Коментиран от #30, #41, #60, #61

  • 10 Kcaniba

    16 59 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    Как може да си велик в страна с икономика, като на Ботсвана и Габон?Вова е велик само и единствено за крепостните селяни! Факт!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Kcaniba

    10 42 Отговор

    До коментар #11 от "българче":

    Хахаха, браво молодец двойна доза бояришинка!И къде ги видя тези "изделия"в бг.магазин ,или в ЕС.? Рано, много рано сте се подкарали с течностите....

    Коментиран от #14

  • 14 българче

    63 13 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Нещо си неррррррррвен май, от САБАХЛЯН???

    Всякакви стоки има Русия.

    Даже и в момента в България се продават руски АТВ-та, руски мотофрези, руско моторно масло, руски антифриз, руски стругове, руски електрожени, руски моторни триони и какво ли не още.
    Всичко имат братушките, само дето квичите!!!
  • 15 Kcaniba

    13 51 Отговор
    Хахахаха, сигурно аз не живея в България,а може би ти? Истината е, че всеки бяга от руската "техника"и Русия, като дявол от тамян!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Грантаджийче

    47 6 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    Истината е, че петимата соросови предателя в България, не са "всеки"!!!!

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Грантаджийче

    36 5 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    ЧЕТИ БЕ, СЕРСЕМ!!!

    "Руската компания Promobot, базирана в Перм, подписа договор с американския производител на светодиодни лампи US Lighting Group (USLG) за доставка на 2000 робота. Сделката е на стойност 56 млн. долара, съобщи Комерсант, цитиран от technews.bg.

    Съгласно споразумението, USLG ще получи ексклузивни права за продажба на обслужващи роботи Promobot на територията на САЩ. Американската компания вече е превела 600 хиляди долара на Promobot и е поръчала над 2000 робота на обща стойност 56 млн. долара.

    Договорът е за срок от 5 години и се явява най-голямата публична сделка на пазара за обслужващи роботи, твърди Promobot. Предвижда се отваряне на сервизен център в Кливланд, щата Охайо и производствена линия за електроника и части за роботите Promobot."
  • 18 Kcaniba

    9 41 Отговор

    До коментар #16 от "Грантаджийче":

    В безсилието си русофилите използват едни и същи думи, като предател,Кулак,враг на народа, врага с партиен билет.....И мн.др.,а Истината е ,че сте българофоби ,вредни и жалки поклонници на терористичен режим, опасен за националната сигурност на България!

    Коментиран от #19, #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СссереМ

    6 34 Отговор

    До коментар #16 от "Грантаджийче":

    Смятай колко е качествена руската техника щом и русофилите я мразят,ама трябва да спазвате опорките,разбирам ви,айде драсни нещо от айфона си.

    Коментиран от #21

  • 21 Грантаджийче

    24 6 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Къв айфон бе, да не онзи с китайските части???
  • 22 Kcaniba

    3 16 Отговор

    До коментар #19 от "българче":

    Ха-ха-ха,на бърбън съм!
  • 23 Барчо

    39 5 Отговор
    Русия подаде ръка на Запада - Америка за мир. Тя разпадна социалистическия лагер и даде възможност на тези републики, които искаха да са самостоятелни да го направят. Имаше една единствена устна уговорка между Русия и Америка. НАТО да не се разширяват наникъде и да остане в този вид като територия, който е бил до тогава. Включително и Източна Германия да не влиза НАТО. Тази устна договорка беше потъкпана и забравена веднага и се започна присъединяването на бившите соц. държави към НАТОто. А и сега продължава. Мечтата на Америка е Русия да бъде разчленена на малки по територия "държавички", които да не са фактор в нищо и тя вече като едноличен цар да обира благата на всички държави по света. Да поставя удобни за нея правителства където и е угодно. Путин обаче и обърка сметките и по тази причина е най-мразения човек за тях. Дори много повече от Осама Бин Ладен. Крайно време е руснаците да разберат, че сами действително ще ги пречупят рано или късно. След 5 години Путин вече няма да е фактор и тогава всичко, което е постигнал, ще бъде похарчено за отрицателно време ако дойде такъв като горби или елци. Включително и Крим.

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 24 СссереМ

    6 32 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Ами Русия и сега не е фактор,защо да я разчленяват?
  • 25 Грантаджийче

    23 3 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Няма да стане. Историята показва, че СЛАБ ръководител Русия е имала само при разпадането на СССР заради един СЛАБ ръководител.
  • 26 Kcaniba

    4 25 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Ах тези течности....До какви размишления водят,устни договорки на които барчо е присъствал, хахаааааа...Наздраве на всички в коневръза, шампиони сте!!! Поклон пред крепостни мужици!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Барчо

    29 6 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Точно за това става въпрос. Горби и елци предадоха интересите на собствената си държава. А тези устни договорки ако не знаеш са били със стискане на ръка, което и до този момент е достатъчно за мъжка дума. Всички разговори между лидерите на двете държави са както стенографирани, така и са записвани на аудио носители, така че ги имат и краварите и руснаците и в този момент. Е, те нямат стойност на твърдо подписан договор, но всички знаем колко струва подписа на американския президент положен на официален документ. Днес се подписвам, а на другия ден си оттеглям подписа и все едно не е било. Или пък след като вземе властта да задраска договори на предни президенти и т.н. Може би и това ще отречеш, подлого краварска????

    Коментиран от #29, #36, #56

  • 29 Kcaniba

    7 24 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Хахахаха!Какви са тия опорки ,нов модел?Хахаха!!!Жалки крепостни мужици!"Американци свалете ръцете си от нашите пенсии"Хахаха докъде може да стигне руската глупост......

    Коментиран от #33

  • 30 гост

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Явно някой ти е минал вече през мозъка, затова е такава суроватка в главата ти. Ама е стъпвал внимателно, че да не ти засегне центъра на писане, че тогава съвсем никаква полза няма да има от теб.
  • 31 СеСеСере

    7 26 Отговор
    Русия е кочина! Дават всичко и България да е такава, плащат на продажници и засега се справят. Жалки, мързеливи комунисти -
    паразитни същества!

    Коментиран от #34

  • 32 СеСеСере

    8 24 Отговор
    Всичките им оръжия са боклуци, както и всичките им неща де. Добре,че са китайците да им направят надуваеми ракети. ^Брилянтна тактика ^.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тъпо парче си

    24 7 Отговор

    До коментар #31 от "СеСеСере":

    Боли ме фара за Русия, но дефакто няма нужда тя да прави нещо. Не рублите направиха България кочина, а доларите, производни на центовете, които заработваш с всеки свой тъп пост.

    Коментиран от #38

  • 35 Тоха

    8 0 Отговор
    Господи, для кого пишут эту чужь? Надувные машины для того чтобы ввести в заблуждение... При этом все знают, что они не настоящие... Так сложно нормально прожить в этом мире, пока вокруг одни бестолочи. Народ, кончайте верить во всю эту дезинформацию.
  • 36 Kcaniba

    8 13 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    ДОГОВОРИТЕ С РУСИЯ НЕ СТРУВАТ ДОРИ ХАРТИЯТА, ВЪРХУ КОЯТО СА НАПИСАНИ.» ОТО ФОН БИСМАРК

    Коментиран от #51

  • 37 Доктор Психологов

    6 19 Отговор
    Няма случай нормален човек да хареса росс кончината. Трябва да си доста извратен за да си русофил. За русороб трябва да си престъпен и род с курвенски характер.
  • 38 СеСеСере

    4 17 Отговор

    До коментар #34 от "Тъпо парче си":

    Много си прост, гледай Цветан Василев в ^Най-добрите^ да разбереш, кой плаща, и кой управлява. Няма отърване от КГБ и ДС. Тъпанар, каква Америка и центрове, това да не са Руснаците да наливат милиони в проекти като Атака и др. Рубладжия, аде пиши от Айфона!

    Коментиран от #40

  • 39 Най най най

    1 0 Отговор
    Всички глупаци, сомо те най-умни
  • 40 гост

    24 4 Отговор

    До коментар #38 от "СеСеСере":

    "умник", май удобно забравяш зората на "демокрацията"и последващите години, а?

    Кои елементи бяха постоянно присъствие в България? Кой начерта плана за следващите десетилетия? Кои бяха и какви бяха Ричард Ран и Роналд Ът? С кого Желю бе по снимките, а Луканов, а Костов? Кои и кого постоянно привиква "управниците" ни било в посолството, било в чужбина? ... може би с агенти на КГБ и Русия, която по онова време беше хваната в мрежата на същите тия от снимките, благодарение на други национални тамошни предатели?
    Е да де, ама Русия някак си успя да ги изрита и бавно да си стъпи на краката, за разлика от България, където те все още дърпат конците, скрити зад грозни клакьорки като теб и възползвайки се от корумпираното наследство на комунизма, лесно за манипулация заради миналото си. Има ли смисъл да ти посочвам най-очевадният пример за написаното или просто ще изчакаш времето в което ще се пресели на запас, подобно на Горбачов, за да си живее старините спокойно, далеч от последствията от продажността си?
    ...а на теб нека Русия ти е виновна...хахаха...то с такъв умствен багаж друго не може да измислиш, ГРЕШКА, да напишеш, защото явно НЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ!

    Коментиран от #45, #62

  • 41 любопитен

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    И ти ще си в първите редици?

    Коментиран от #42

  • 42 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "любопитен":

    Този ли?! Хахахах!!! Най-много да се надява на джендърска защита в замяна на нещо. Ама то от предателите и джендърите ги е гнус, тъй че ще е от първите, които ще умиришат канафката, ако не успее да избяга някъде навреме и да си доизживее мизерният остатък от пинчерският животец. Не е куче тоя, пинчер е. Уж има зъби, уж прилича на куче, ама само може да лае злобно от балкона, а като слезе на двора стой в ъгъла с подвита опашка и се надява някой да не го забележи!

    Коментиран от #43

  • 43 Kcaniba

    3 10 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Без автобиографии молим,СПОСИБА

    Коментиран от #46

  • 44 гражданин

    4 11 Отговор
    ........ "Москва надхитрила разузнаването на Запада.......":::))))))D ха ха ха ха ха........!!!!!!
  • 45 garbage

    3 8 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Луканов и Костов са Бкп - Кпсс/Ссср/Кгб/Дс!!!Костов дясна ръка на Луканов!

    Коментиран от #47

  • 46 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #43 от "Kcaniba":

    Е това е то, да си с хибридното задвижване!
    Когато няма какво да кажеш, изчерпал си глупостите написани от един никнейм и не можеш да отвориш смислено, когато някой те затапи, се прехвърляш на друг, макар и краден никнейм, нали?! ;) ... а после обвиняваш другите в хибридна война и джендърство с руски корени?! Ниски топки...направо търкалящи се и то бавно! хахахаха
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ****

    10 2 Отговор
    Ами,че то Путин ги надиграва по всички показатели,то нали ги виждаме и как се изпокараха по между си,кравите се делят на една страна щото не е по тяхно,ес тегли на друга,а Путин само потрива доволно с ръце,и чака капана да щракне.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 код

    13 3 Отговор

    До коментар #36 от "Kcaniba":

    Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.
  • 52 Мечо

    2 13 Отговор
    В статията неизвестното авторче пише за Крим - "руския полуостров"?! Освен, че е проява на неука простота, това може да е и израз на хибридната вълна тръгнала от Масква, и предавана от свинските медии.
    По-нататък няма смисъл да се чете, таз простотия.
  • 53 Generalissimo FRANCO

    4 10 Отговор
    Русия, след събитията на Майдана от края на 2013-та загуби контрол над Украйна, която побърза да поиска подкрепа от САЩ/ЕС за своята независимост. Последваха избори за Върховна Рада и за президент, които попариха всякакви надежди на Москва да върне със законни средства Украйна сред т.н. братски, т.е. васални страни. Последва бърза анексия на Крим, както и окупация на Донецк и Луганск. Русия и Украйна са в състояние на необявена, ограничена в географски мащаб война.... Нито САЩ, още по-малко НАТО имат интерес (и основание) за пряка намеса в полза на Украйна.. Във вътрешен план, Украйна е изправена пред дилемата как да се измъкне от икономическата си зависимост от Кремъл (в условията на растяща безработица, корупция, междуетнически конфликти, международна изолация и неефективна икономика). За Кремъл, самото съществуване на голяма независима държава, в самото сърце на Южна Русия е основание за тревога, подхранваща силно желание за военен реванш. При създадената обстановка, режимът в Украйна ще се втвърдява на антируска основа, вместо да извърши необходимите реформи в държавната администрация, гарантиращи равни права на всички граждани, разформироване на паравоенните формирования на Изток, подписване на мирен договор с Москва , гарантиращ връщане на Донецк/Луганск под юрисдикцията на Киев срещу признаване на Крим като част от РФ, нормализиране търговския стокообмен с Москва и т.н. При положително развитие, Киев , без да кандидатства за членство в НАТО, може
  • 54 Generalissimo FRANCO

    3 4 Отговор
    да направи постъпки пред Брюксел за разговори по присъединяване към ЕС. Разбира се, възможни са и други сценарии, но ще гарантират ли те мир и просперитет за Украйна ?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Истината

    9 1 Отговор
    Руската армия е най добрата в света. Сега след световното ще прегази цяла западна Европа и ще стигне Ламанша само за седмица. Американците естествено няма да се намесят защото ще ядат ядреното дръвце.
  • 58 Роко

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    По-добре се кръсти помиарче повече ще ти отива. Ако някой иска да изпепели Москва ще го направи (не че на някой му пука за кочината и би хабил бомби за нея).
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Смотан.русофил

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Ами да решат ама шубето е голям страх Путин само да рече бау и сте се насрали.
  • 61 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    По-смешна фантазия не бях чел скоро... :) Два пъти до сега са се престрашили да правят сухопътни акции тия говеда,в Виетнам и Ирак. И двете страни с никаква авиация,и се осраха. Те все така обичат да воюват,отдалеч,и отвисоко и бягат да не би случайно някой да ги хване на мушка,смешници. Рекламата им голяма само,че са много велики.
  • 62 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Не си прави труда да им обясняваш каквото и да е. Срещу вятър и срещу прост човек и да обясняваш и да викаш никой не чува,братче..!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания