Last news in Fakti

24 Юни, 2018 11:11 1 458 2

Върнаха над 500 деца на нелегални имигранти

  • имигранти-
  • сащ-
  • деца-
  • родители

Над 500 деца са върнали американските власти на семейства, които по законите на САЩ са нелегални. Те са били отнети от родителите си в хода на водената политика за нулева толерантност към нарушителите на миграционните закони. „Митническата и гранична служби на САЩ са предали на родителите 522 деца, които са се намирали под тяхно попечителство. Очаква се в неделния ден още 16 деца са се върнат при родителите си” пише в съобщение Министерството на вътрешните работи на САЩ.

Действията на американските власти са в резултат на разразил се скандал през април тази година в резултат на водената от властите политика за нулева толерантност към нарушителите на миграционните закони, включително и към тези, които преминават границата с децата си. Към задържаните родители се повдига обвинение за углавно престъпление и се задържат под стража. Децата биват изпращани в специални центрове, тъй като по американските закони те не могат да бъдат задържани. Така по данни на Министерството на вътрешните работи в периода 19 април-31 май 2018 г. са били отделени от родителите им почти 2000 деца. Това предизвика вълна от недоволство от страна на демократите.

На 20 юни президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде заповед Министерството на правосъдието да извърши промяна в съдебното искане на един от окръжните съдилища на щата Калифорния, така че да позволи членове на семействата на задържаните за незаконно преминаване на границата на САЩ да се намират на едно място до разглеждането на делата им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 3 Отговор
    Наглите янки не са върнали децата на родителите им от добра воля,а защото са осъзнали че не са в състояние да ги кърмят и дандуркат!
  • 2 goni

    5 0 Отговор
    Кон! Не си прав! Нямат проблеми с отглеждането! Веднага ще ги лашнат! На тях им трябват децата, не родителите! Родителите обратно! Децата остават! Не се ли сещаш защо?!:)