Last news in Fakti

24 Юни, 2018 11:37 6 059 9

Рейтингът на Макрон се срина

  • макрон-
  • популярност-
  • рейтинг
Рейтингът на Макрон се срина - 1

Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да пада и достигна най-ниското си ниво, откакто той е начело на държавата. Данните са на база проучване, проведено от Ifop и публикувано в днешното издание на вестник Le Journal du dimanche.

Едва 40% от французите са „удовлетворени” от действията на президента. Недоволните обаче са 58%. За сравнение, през месец май този процент е бил 57%. Най-доволни французите са били от Макрон през юни 2017 г. – 64%.

Съгласно проучването, най-недоволни от политиката на Макрон са хората на възраст над 65 години. Сред тях популярността на президента се е понижила от 46% на 38%. Основната причина за това е решението на Макрон да повиши специалния данък, съществуват от 1991 г., който приспада част от доходите и богатството и насочва средствата към системата за социално осигуряване. В данъчната система на Франция този данък е вторият по приходи след ДДС.

Пад има и в рейтинга на премиера Едуар Филип – от 45% през месец май до 42% през месец юни. 54% от французите не са доволни от него. Най-високата популярност той е имал през юни 2017 г. 64%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръст

    72 2 Отговор
    “Най недоволни са хората над 65 години” Защото те са французи! Когато хората под 30 години са най - доволни от Макрон значи малцинствата плодовити са станали повече от младите французи в собствената им страна. Време разделно за Франция и Европа.

    Коментиран от #2

  • 2 кучето шаро

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кръст":

    кайма
    500 гр
    картофи
    1 кг
    лук
    2 броя
    домати
    2 броя
    кисело мляко
    400 грама
    яйца
    2 броя
    кашкавал
    100 грама
    брашно
    5 супени лъжици
    олио
    1 кафена чаша
    червен пипер
    1 чаена лъжица
    чубрица
    1 чаена лъжица
  • 3 селянин

    23 4 Отговор
    Щом она дъртата Брижит не моо да му го вдигне..абе,,рейтинга,,да си намери нещо по младо..
  • 4 Bahti

    23 2 Отговор
    Геронтофил дудне! Честита Европа!
  • 5 ванката

    12 0 Отговор
    така е всеки политик защитаващ приматите от третия свят и желаещ да напълни държавата си с тях му пада рейтинга
  • 6 пагубно

    18 1 Отговор
    Бабичка и баболюбец се оказаха най-пагубните за Европа ! Тия двамцата смахната германка и извратено франсе заедно и поотделно разсипват стария континент заливайки го с пасмина имигранти от третия свят !!!
  • 7 Гост2

    10 1 Отговор
    Деветте най-влиятелни хора в Европа са бездетни като пет от тях са и ергени или живеят сами.Какво ги интересува тях дали ще съществува света след 20 години...просто не е морално такива хора да ни управляват.

    Коментиран от #9

  • 8 агент08

    1 0 Отговор
    Макарончо мамин, що не си си седиш при Маман!
  • 9 Голям смях

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост2":

    За жалост-много точно казано....
Новини по държави: