Last news in Fakti

24 Юни, 2018 12:11 2 571 14

ПКК преустанови военните действия срещу турските власти

  • турция-
  • избори-
  • президент-
  • парламент-
  • пкк
ПКК преустанови военните действия срещу турските власти - 1

Работническата партия на Кюрдистан, известна като ПКК и забранена в Турция, преустанови военната и политическа дейност против турските власти в деня на президентските и парламентарни избори в южната ни съседка. Антиправителствените действия са прекратени за срок от 24 часа.

Ръководството на ПКК предприе тази крачка, за да се „създадат спокойни условия и да се дадат повече възможности на кюрдските избиратели”, които възнамеряват да гласуват, се казва в съобщение на партията до медиите.

Днес в Турция се провеждат предсрочни президентски и парламентарни избори. Като фаворит за президентския пост се очертава сегашният президент Реджеп Ердоган. Според социологически проучвания за него ще гласуват 47-48% и той ще участва в евентуален втори тур на изборите. Там негов съперник най-вероятно ще бъде Мухарем Индже – кандидат за президент от опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нурал

    20 11 Отговор
    Каквото и да предприемат, файда няма, Ердоган, ще ги изкорени както в Северен Ирак, Кандил, Африн, Манбидж и др. да не говорим за репресийте, който им нанасят всеки ден на кюрдите в Турция!
  • 2 Лешперс

    6 16 Отговор
    Хайде ерди загуби ли бе бате, вече няма да те има.
  • 3 Yavuz

    16 10 Отговор
    АСКЕРА почти ликвидира ПКК, в Кандил последните терористи си чакат последния си миг. Вече няма театър,срещата е една и последна. Операциите се провеждат само от професионални войници.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    9 16 Отговор

    До коментар #3 от "Yavuz":

    аскера дава жертви всеки ден ,а огромни региони в турция не са достъпни за турската държава.ситуацията ескалира след тъпотиите дето направи ердоган в северна сирия.иначе ердоганистите сте същите като феновете на путин постоянно обявявате желаното за истина!

    Коментиран от #6

  • 5 Баба Ванга

    6 11 Отговор
    Туркия ке се оправи кога Ердоган отиде при Йоджалан.
  • 6 Хасан

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стояне,на тебе така ти се иска...като бивш конунист знам че те боли за марксистко ленинската терористична организация ама файда няма...аскере ще ги затрие..досега само посрещаше ударите на своя територия но сега доктрината е да гу бие там където са ..в Сирия,Ирак,Европа,

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Българин Патриот

    4 3 Отговор
    Аскерът търси работници с калашници около Мосул и Керкук.
    Докът не ги намери ще остане там за постояно.
    ЕРДОГАН благодари на ККП за развитието на турецкия аскер в живо ( реално) обучение и закалка на аскера. Като изтъкна че ще ги ликвидира поединично и с голямо уважение , тъй като вече нямало нужда от работници и че вече всичко е механизирано и автоматизирано . Ще дадат превес на автоматизирано и електронно ликвидиране на ККП и ще получават номерца за бройката си .
  • 8 стоян георгиев

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    аз хасанчо не съм бивш комунист,но чета постоянно кво се случва в източна турция и северна сирия и хич не е добре работата за турците там.загиналите турски военни и полицаи както и подпомагащите ги сирииски милиции са над 100 човека на месец.ежедневно загиват хора в тези региони ,а ескалацията на насилие е като никога до сега.ердоган положи сериозни усилия да обеднини сирииските ,турските и иракските кюрди срещу себе си в единна военна операция ,както и да съюзи нато и останалите играчи в региона срещу себе си.и ти казах хасанчо да разгледаш добре тия от митингите на ердоган ,жените със забратките и слънчевите очила както и мъжете с бради без мустаци.тия ако трябва да вършат нещо извън пасането на оФце и носенето на шахидски пояси сте го закъсали много сериозно като народ.може да видиш и митинга на кемалистите,нормални хора еродирани интелигентни,тваа хасанчо е турския народ ,а не оФцепасите на ердоган ,дето грузинския геврекчия ги пазарува за кило овнешки салам.

    Коментиран от #10

  • 9 Голям прос

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Само НРП! Ела зло, че без тебе по-зло. Не че ме интересуват, само да си седят на задниците в Турция.
  • 10 Салам Алеко

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стояне, брат ми Хасан, няма нищо общо с турците! Той е наше момче, наследник на Настрадин Ходжа! .......И много карабини у сайта бе Стояне, по минусите ги разпознавам!
  • 11 МЕКЕРЕТА

    3 9 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ИЗБИЕШ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД. ЩЕ ДОЙДЕ И МОМЕНТА НА КЮРДИТЕ.ВЪРОС НА ВРЕМЕ
  • 12 актьoр манаф

    2 3 Отговор
    Познайте над 26 милиона кюрди с право на глас за кого ще гласуват? Ако кюрда бъде преизбран ,това ще е плод на огромна машинация.
  • 13 касапина

    3 4 Отговор
    Очертава се як изборен туризъм и към турция ,днес на капъ куле чакаха да влязат в България най малко 20 празни автобуса, с турска регистрация ,ще има агнещки кюфтаци бонус. за нашите помаци.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: