Last news in Fakti

24 Юни, 2018 19:43 1 900 17

САЩ и Русия ще си сътрудничат в космическата област

  • русия-
  • сащ-
  • космос-
  • сътрудничество
САЩ и Русия ще си сътрудничат в космическата област - 1
Снимка: Shutterstock

Русия ще продължи сътрудничеството си със САЩ в космическата сфера, включително и по плана за опознаване на Луната. Новината дойде от ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

През 2017 г. Русия и САЩ подписаха договор за изграждането на орбитална станция около Луната.

„Важно е по лунната пътечка да ходим заедно, а не в страни. Крачка в ляво, крачка в дясно – може да доведе до извънредни ситуации. Затова си сътрудничим с американците и ще продължаваме да го правим. Космосът – Сала Богу, какъвто беше, такъв и си остава сфера незасегната от санкциите”, каза Рогозин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 анонимен

    4 2 Отговор
    Ти в час ли си въобще ?
  • 3 gust1

    5 19 Отговор
    От както СССР се разпадна,руснаците почти ги няма на космическата сцена и тази новина в момента е хубава ,че ще си сътрудничат двете държави.Полезно е за руснаците ,защото ще научат неща за космоса от САЩ.

    Коментиран от #4

  • 4 El comandante

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "gust1":

    Ще научат от краварите как не могат дс се прсвят ракетни двигатели ХаХаХа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рублите не миришат

    2 7 Отговор
    Ще ги водят на Луната ли ?

    Щото те иначе орките кога ще стъпят там никога
  • 9 САЩ сътрудничи, само когато

    3 2 Отговор
    Не са в състояние САМИ. С ДРУГИ думи, нямат сили да заявят че космоса е техен " НАЦИОНАЛИН ИНТЕРЕС ". Така стана в 1945 та, така стана и 1953 та Корея, така стана и 1973 та Виетнам, така стана и 1980 Ирак, и АФГАНИСТАН, така стана така стана и в 1991 в РУССИЯ И Югославия, ЧЕЧНЯ, така стана 2002 та в Ирак, ЛИБИЯ , Сирия така стана и в 2008 в Грузия. 2018 СЕВЕРНА КОРЕЯ - където малкият КИМ ги потупа по гърба ! ЗАЩО ? А МИ КОЙ ВОЮВА ЗА ТЯХ ? НАЕМНИЦИ ! НЕЩО ИМА МЕКО В ТЯХНИТЕ КИФЛИ - ДЪНКАН ДОНАТИ - МАРМАЛАД ? НО НЕ И СОЛДАТ !

    Коментиран от #10

  • 10 guest1

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "САЩ сътрудничи, само когато":

    САЩ не е нужно да заявяват ,че космоса е техен.Това е ясно и те нямат конкуренция.В момента единствено американците и от части Китай са активни в космоса.САЩ ако търсега помощ нямаше да е от русия,защото руснаците ги няма на космическата сцена

    Коментиран от #11, #14, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никсън обсипа Брежнев с подаръци

    5 1 Отговор
    ЗА ДА мълчи за ФЕЙКОВОТО КАЦАНЕ НА ХАМЕРИТЕ на Луната. Мило и драго ДАВАХА да мълчи Русията и САЩ да е космическа държава. ДУХАТ Американците, ДУХАТ и то яко ДУХАТ супата.
  • 13 111

    3 0 Отговор
    Браво
  • 14 Да ако РУСИЯ ИМ КАЖЕ - НЕТ !

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "guest1":

    САЩ прекратява полетите до СОЮЗ ! Хюстън, Канаверал заспиват без руските специалисти с РД 180 произведени при СОЦА. И ПРЕДИ И СЕГА СССР Е ВОДЕЩ В КОСМОСА И НА ВОЙНА ! Астронавтите им ги готвят в Зведном городке, Излитат от БАЙКОНУР, Летят на ПРОГРЕС, работят на космическа станция ЮСОЮЗ, приземяват се в Казахстан и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГОВОРЯТ РУСКИ. ПОНЯЛ УРОД ? А ти си специалист на чушкопека.
  • 15 любопитен

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "guest1":

    А с какво ходят каубоите до МКС?

    Коментиран от #16

  • 16 guest1

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "любопитен":

    Това ли ти е факта с който се хвалиш ? САЩ са отговорни за 90% от МКС ,като ако те решат ,цялата програма заминава,а ти ни се хвалиш ,че руснаците заявили желание да направят модула за пристигане.Реално участието на русия е нищожно ,като то е 10% ,но им е пусната аванта и имат достъп до 30% от функциите на МКС.Кажи ми след падането на СССР ,русия какво участие има в космоса освен да изпраща сателити и да каца на МКС ? Кажи ми някаква важна новина за космоса ,която идва от русия преди САЩ да са я съобщили ? Няма нали ? Така е ,защото русия не участва в космически проекти ,няма финансите и знаянията да изследва космоса.В момента има 2 държави на тази тема.Едните са САЩ ,които отговарят за 90% от космическите мисии ,изследвания,познания и информация която получаваш.Другите са Китай ,които също напредват много сериозно.А русия се придържа към това да гледа с телескопи от земята.

    Коментиран от #17

  • 17 Ти кота си пуснеш

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "guest1":

    На пазара " ЧУШКОПЕК - G 4 " че с G 3 печем все по три чушки ? Види се ще си Умно то село на Д. Донев, щом по звездите си доста хаберлия. Ганчовец .