25 Юни, 2018 07:20 4 406 40

Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ)

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • избори

Висшата избирателна комисия го обяви за победител на президентските избори в Турция

Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган печели президентските избори с абсолютно мнозинство от действителните гласове, заяви Висшата избирателна комисия, цитирана от BBC.

Председателят на комисията Сади Гювен каза, че след преброяване на 97,2 процента от бюлетините Ердоган печели повече от половината гласове. По думите му оставащите бюлетини няма да се отразят на изхода от изборите.

Гювен също така заяви, че според неофициални изборни резултати пет партии влизат в парламента. Това са Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган, нейният съюзник Партията на националистическото действие (ПНД), главната светска опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) и десноцентристката "Добра партия".

Турция "премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят", каза Ердоган, след като беше обявен за победител на президентските избори.

Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ)

Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ)

"Нашата демокрация спечели, волята на народа спечели, Турция спечели", заяви Ердоган пред ликуваща тълпа от привърженици, събрали се пред централата на неговата партия в Анкара.

"Турция направи своя избор в полза на защитата на своята демокрация, своите права и свободи, поддържането на своите реформи. Турция направи своя избор в полза на растежа, развитието, инвестициите", каза той.

По думите му Турция ще "спечели много по-добро място на международната арена" и ще "подобри мира и благоденствието на всеки един от своите граждани".

Той благодари на турските граждани, като каза, че избирателната активност е била най-високата в историята на страната.

Ердоган заяви, че Турция ще продължи да "освобождава сирийски земи", така че бежанците да могат да се върнат благополучно в Сирия.

Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ)

По думите му Турция също така ще действа по-решително срещу терористичните организации.
Той обеща да поправи грешките на своята партия по време на предстоящия си президентски мандат.

"Искам да съм ясен по този въпрос, ние чухме посланието на нашите граждани в хода на парламентарните избори. Бъдете уверени, че в този период ние ще поправим допуснатите от нас грешки. От утре ще пристъпим към работа, за да изпълним своите обещания към нашата нация", заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ЖИВЕЕ ДИКТАТУРОКРАЦИЯТА !

    32 10 Отговор
    КО СТАНА С ДЕМОКРАЦИЯТА, СТАНА НЕЩО ДЕФИЦИТ ?

    Коментиран от #3, #16

  • 2 А НАРОДА ?

    18 14 Отговор
    ОВЧА МАСА, НО ТАКЪВ ТОЙ Е ПО ПРИЕМЛИВ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 куку руку ку

    19 11 Отговор
    От тук насетне почват патилата...
  • 5 georgi

    27 28 Отговор
    Циганите си избраха радикалното ислямче Ердоган, падишах и велика Турция е в простите им глави. Шалварите ги влечат чалмите тъпи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен пес

    31 4 Отговор
    Вие , вярно ли си мислехте , че някой друг ще спечели ..? Нещата бяха предначертани още преди да започне каквато и да е подготовка за тези избори .
  • 8 Хасан

    19 15 Отговор
    Защо?..Човека едва спечели с 53% ...демек има демокрация

    Коментиран от #12

  • 9 Истината

    50 6 Отговор
    Ердоган работи за народа си !
    Путин работи за народа си !
    Българските политици работят за себе си !

    Коментиран от #18

  • 10 От Мястото

    27 21 Отговор
    57% за гласовете за Индже, Ердоган загуби. Но диктатарът нареди своята победа, въпреки че народът не го иска. Снощи преживяхме изборен преврат. Демокрацията в Турция умря. Лека й пръст! Ако Турция кипне, най-много след нея ще се опари България.
  • 11 Дедо Грую

    8 6 Отговор
    Има една поговорка : На малко прасе и нов началник не се радвай, че не знаеш каква свиня от тях може да стане. Така че да не се горещи човек излишно. Времето ще покаже.
  • 12 От Мястото

    25 12 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Хасане ще ревете, ще ревнем всички. След нас ще ревнат и българите. Ердоган може да падне само със сила. Никакви избори нямаше.

    Коментиран от #20

  • 13 Турция възход

    26 17 Отговор
    Този човек направи от Турция държава с ред и цветуща икономика !
    Те притежават това,което липсва в България - уважение и ред !
    Тикна мафията и СОРОСОИДИТЕ в ъгъла !
    Затова хората го обичат ! Другото е празни приказки !

    Коментиран от #15

  • 14 Истина зла

    28 4 Отговор
    ОРБАН , ПУТИН ,ЕРДОГАН. -политиците на новото време !
    Борисов,Нинова,Меркел,Макрон- политици на либералния модел
    унищожил България и Европа !
  • 15 СссереМ

    20 12 Отговор

    До коментар #13 от "Турция възход":

    В голям възход е,лирата стана по ефтина от хартията на която е напечатана,банките искат да вдигат лихвения процент ама падишаха ги натисна да чакат до изборите,ама сега....вазелина на целия свят няма да им стигне.
  • 16 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ЖИВЕЕ ДИКТАТУРОКРАЦИЯТА !":

    Турците са много по далновидни и не сакат "Демокрация" предпочитат да си имат фабрики,заводи и икономиката да им е национална . Тя демокрацията обича такива като нази "голите крадливи въшки "!
  • 17 Без име

    14 11 Отговор
    Само Ердоган!
  • 18 злобар

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Така е но нали си имаме демокрация и мизерия , от това по хубаво здраве му кажи.
  • 19 ттков

    15 4 Отговор
    Който брои гласовете, той печели. Така, че учудени да няма. Още повече, че изборите се провеждат при обявено извънаредно положение, което е от години и цели точно това султана Ердо да си остане пожизнен владетел.
  • 20 Хасан

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "От Мястото":

    Е добре де кажи защо си против Ердоган????..само не ми увъртай с разтегливото понятие «демокрация,европейски ценности,човешки права»
  • 21 НКВД

    19 9 Отговор
    Гюленистите в траур, турците не се продадоха на ЕС и САЩ, запазиха си нац.интереси!
  • 22 един

    3 11 Отговор
    То и Путин никой не може да го спре, но слава Богу, никой не е вечен. Колкото и да младее и красивее. Хубавото е, че договореното с Турция остава, нашата дипломация не отива напразно, Ердоган поне е предвидим засега, така че ние имаме полза от преизбирането му и новата му роля на диктатор, какъвто той всъщност отдавна е. Дано е за добро. Защото ако не е Турция, която спира потока от мигранти донякъде, те ще залеят Европа, а представата за това какво би станало никак не е обнадеждаваща.
  • 23 Ивайло

    18 3 Отговор
    След ВСВ думата националист стана синоним на зло,но зло за кого ?!За тези,които ги е страх от теб или за народа ти ? Въпрос на размисли и гледни точки.И ако Путин и Ердоган са националисти,то фактите говорят: Русия след разпада на СССР не е била така силна ,както икономически така и военно.Турция при Ердоган също възвърна както икономическата така и военната си сила .С две думи отново са фактор на световната карта.И ако турците искат държава с амбиции то изборът Ердоган явно е правилен.А дали на мен или на вас не ви харесва..... ами никой не ни пита понеже не сме фактор.
  • 24 ИАТИНАТА

    16 3 Отговор
    ТУРЦИТЕ СЕ ГОРДЕЯТ С ДЪРЖАВАТА и ПРЕЗИДЕНТА СИ !
    А НИЕ СЕ СРАМУВАМЕ ! САМО КОРУМПИРАНИ и АЛЧНИ ЗЛОДЕИ !

    Коментиран от #39

  • 25 историята се повтаря

    7 11 Отговор
    то и Хитлер никой не можеше да го спре.
  • 26 Ех защо така

    12 8 Отговор
    Турция обича президента си ,а повечето българи избраха човек
    зарязал семейството си и направил БРЪМЧАЛКА първа дама !
    И Плевньооглу и льотчика един дол дренки !

    Коментиран от #28, #30

  • 27 Барчо

    13 6 Отговор
    Наблюдатели от цял свят, журналисти от цял свят на тези избори, които заявяват, че са проведени по всички правила на демокрацията. Не съм чул обаче да има наблюдатели от цял свят, които директно да наблюдават изборите в кухнята на "демократична" Америка. Самия факт, че американския президент беше избран от Малцинството поради куцата и изборна система и да обвиняват друг, говори само по себе си, че отиват наникъде. За съжаление империите загиват мнооого бавно. Римската е загивала в продължение на 500 години.
    Що се отнася до Турция, то те избраха силна личност, която е в политиката от достатъчно дълго време и се е доказала, че работи само за интересите на самата Турция. Без да се съобразява с "шефовете" отгоре, както нашичките кукли на конци. Изборните и бюлетини от 5 или 6 кандидати от които и една жена, бяха със цветни снимки. Така всеки един знае за кого гласува, независимо дали е грамотен или не. Политиката на Турция явно ще остане същата и сега краварите ще трябва да мислят за "премахването" на проблема и по друг начин.

    Коментиран от #29

  • 28 историята се повтаря

    8 10 Отговор

    До коментар #26 от "Ех защо така":

    Радев е 100 пъти по-образован и начетен от Ердоган. На Ердоган електората неслучайно е от Анадолските села, където още ходят със забрадки. Истанбул, Измир, Анталия и другите хубави градове в Турция не искат Ердоган.
  • 29 историята се повтаря

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    "Изборните и бюлетини от 5 или 6 кандидати от които и една жена, бяха със цветни снимки. Така всеки един знае за кого гласува, независимо дали е грамотен или не."

    Как само си призна, че неграмотниците избраха Ердоган.
  • 30 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ех защо така":

    В България няма политическа класа. Това там горе са едни далавераджии, които са застанали на яслата и използват всеки един ден да правят гуши. Дали ще е този, който е сега или този, който е бил преди или този, който до сега не е бил независимо от коя партия, то няма никакво значение. Всички партии след 1989 г се изредиха и всички крадоха. В България няма партия, която да работи за България. Така че дали ще се обвинява боко, серж или който и да е е без значение. "Всички са маскари" - по адрес на политиците, каза Бай Ганьо. За голямо съжаление тези думи са по-голяма тежест днес, отколкото в онова далечно време.
    Нека някой да посочи личност, която ще направи нещо за България!!!! Тази личност обаче трябва да се е доказала до сега.
  • 31 Велики Славяни

    10 5 Отговор
    Сайтовете Dnes.bg и Dir.bg проповядват турска пропаганда! Положителните коментари за България се трият а коментарите насаждащи етническо напрежение от турци към България се толерират! Тук така ли е?
  • 32 Турец

    11 4 Отговор
    Сбогом Турция,най-вероятно няма да се върна повече в родния Истанбул сънародниците ми стовариха ужасът върху главите си,аз лично не мога да повярвам че е избран,до колкото знам в Истанбул няма хора които да са гласували за него,много жалко.....
  • 33 Велики Славяни

    9 7 Отговор
    На 3ти март в Dir.bg някакви турци пишеха че щели да купят Шипка и да я съборят! Попитах как е възможно такива коментари да не се трият и то точно на 3ти март и ме блокираха! Коментарите на турците останаха
  • 34 Велики Славяни

    9 6 Отговор
    Сега в статия за Ердоган в Dnes.bg накакъв пише че ще вземат Кърджали и коментарс му стои! Моите коментари без нито една обида и защитаващи България се изтрихс и ме блокираха! НЕ НА ТУРСКАТА ПРОПАГАНДА на Dnes.bg и Dir.bg
  • 35 Велики Славяни

    10 4 Отговор
    Българи събудете се! Подайте жалби срещу турската пропаганда на Dnes.bg и Dir.bg към СЕМ или където можете! Всичко хубаво за България се трие а само за османската пропаганда се говори и пише в тия сайтове! Отвратително!
  • 36 хасан обича салам

    4 2 Отговор
    не са турци, турците обичат ни, или терористи или хора от НПО са, ама преставят себе си за турци и ни псуват за да ги мразим, както ще ти обясни след малко и хасан
  • 37 Имам малик

    4 2 Отговор
    Аиде да идва и да си прибира територията и да ни освобождава от българско робство та и ние да живнем без тиквата и шаиката му

    Коментиран от #38

  • 38 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Имам малик":

    .... ха ха хаха.ааааааааа ...... Ай да си зиемиш ликарствата..... ха ха ха.... спиешну....
  • 39 Аденауер

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "ИАТИНАТА":

    Турция получи това ,което искаше народа .Умен,честен,справедлив,смел и далновиден президент,който повече от 16 години води държавата и я направи член на Г-20.Регионална политическа и икономическа сила,с която се съобразяват всички Велики държави.А ние къде сме ?-с глупака и тъпака ,наречен от народа БУДА-агент на ДС -ТИКВАТА.

    Коментиран от #40

  • 40 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Аденауер":

    .... тебе та сърби....а ти искаш да си мислиме чи та боли..... ха ха ха......
Новини по държави: