Last news in Fakti

25 Юни, 2018 09:23 1 782 12

Макрон заплаши със санкции бунтарите в ЕС

  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • еманюел макрон

По думите му - в една общност проблемите са общи и тежестта трябва да бъде понесена солидарно

Макрон заплаши със санкции бунтарите в ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

За налагането на санкции срещу някои страни-членки намекна френският президент Еманюел Макрон по време на срещата на върха в Брюксел по проблемите на миграцията.

По думите му - в една общност проблемите са общи и тежестта също трябва да бъде понесена солидарно.

Някои държави, заяви той, искат да вземат само ползите, но без да поемат и негативите. Те действат егоистично и се позовават на националните си интереси, когато това им е угодно, критикува Макрон.

Срещата беше бойкотирана от държавите от Вишеградската четворка, които не са съгласни с налаганата политика от Брюксел.

Въпреки че мигрантите са само малка част от това, което бяха през 2015 г., когато повече от един милион души достигнаха Стария континент, неотдавнашно проучване на общественото мнение показва, че миграцията е основен проблем на 500-те милиона граждани на ЕС.

Макрон заплаши със санкции бунтарите в ЕС

Под силен натиск от гласоподавателите си, лидерите на ЕС се борят с как да споделят търсещите убежище в блока. В неуспеха си да постигнат съгласие, те затягат контрола за мигрантите и външните си граници.

41 000 бежанци и мигранти са стигнали до съюза тази година, според данни на Норвегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    29 1 Отговор
    Мнго почна да се клати тоя съюз от вътре при това.тия почнаха вече и да наказват! Кой ги е канил в ЕС емигрантите той да си поема грижите за тях! Франция помага на ИД в Либия сега олеле ама бреговете на САЩ са далече а портите на З.Европа широко отворени!
  • 2 Бесен Язовец

    26 1 Отговор
    Западните капиталисти искат да делиме техните грешки по равно! Специално за нас ние си плащаме на ЕС достатъчно с продажбата на нац.интереси
  • 3 заплахи

    9 1 Отговор
    И аз тоже заплашвам бунтарите в ЕС: по една порция макарони за всеки, гарнирани със спагети на кайма.
  • 4 толерастията е вредна

    13 1 Отговор
    Да проблемът стана общ, но е създаден еднолично от Меркел и Макарон !
    Баболюбецът е нагъл и трябва да му се отговори в същия дух ! Ами нека започне със санкциите и това, ще е началото на края на тази еврогейска сбирщина !
  • 5 ти си в несвяс бе

    12 1 Отговор
    Е кой го създаде този проблем? Точно идиотите от Берлин и Париж-а сега да сме солидарни--да ама не...майн..ви-дръжте си ги тези бежанци и защитавайте евро-атлантическите ценности...
  • 6 Тръмп

    11 2 Отговор
    Най-сетне изплю камъчето, че Мигрантите са голям Негатив за ЕС! Ползите които видяха Меркел и Оланд се оказаха фалшиви! Резултата е Брекзит! Честито. Днес Брекзит, утре някой друг! Срутването започна! :) :) :)
  • 7 макарончо

    10 0 Отговор
    може само да духа супата, никой не го бръсне за слива тоя
  • 8 само един

    7 1 Отговор
    само един вариант има за спасението на ЕС - всички орки у дома си или кой каквото си е получил си го гледа и не мрънкя, или съюзот умреляшки е капут! Никой няма намерение да се съобразява с некви, дет са се взели за господари на всички европейски държави ;)
  • 9 ГосТ

    3 7 Отговор
    На всички отворковци,които се радват на проблемите на ЕС само едно ще кажа,ако съюза се разпадне ви е бедна фантазията к'во ви чака. Франция и Германия, ще си продължат със сътрудничеството заедно с Италия, Испания, Швеция и т.н. развити страни,а за източната кочина не ми се мисли.особено за българия останали голи като пушки,саво с тарикатчета и сигани ;)

    Коментиран от #10

  • 10 п.п.

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    ще стане България отново турска губерния,ма то ви харесва май.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Францистан отдавна е емигрантска ислямска кочина и геронтофила Макарон иска да превърне и източно европейските държави в такива но няма да му се получи
Новини по държави: