Last news in Fakti

25 Юни, 2018 15:11 1 075 0

Австралия благодари на Тайван за здравната помощ

  • австралия-
  • тайван-
  • помощ-
  • здравна-
  • бежанци-
  • науру-
  • остров-
  • здраве

Тайван се грижи за здравето на хората

Австралия благодари на Тайван за здравната помощ - 1
Снимка: Shutterstock

Австралия благодари на Тайван за предоставянето на качествена медицинска грижа за повече от 10 международни бежанци, нуждаещи се спешно от медицинска помощ. Те са имали сериозни заболявания, докато са били настанени на остров Науру, който служби като задграничен център за задържане на имигранти.

Австралийците благодариха на тайванските власти и обявиха, че всички тези бежанци са се съгласили да бъдат лекувани в Тайван и после върнати обратно на тихоокеанския остров Науру, когато бъдат изписани от болницата.

Тайван спечели световно признание за качествената си медицинска грижа и принос към международната общност в областта на здравеопазването и медицинските грижи, се казва в изявлението на австралийците, предаде Focus Taiwan.

Тайван оказа помощ на бежанците като част от меморандум за разбирателство с Австралия, става ясно от тайванското външно министерство. Тайванските здравни власти са оказали помощ на лица от австралийския център, които са имали нужда от медицинска помощ, но не са можели да си позволят такава.

В меморандума е записано, че Австралия отговаря за условията на транспорт и медицински сметки за бежанците. В центъра на остров Науру са приети лица от Иран, Шри Ланка, Виетнам и други страни. Тайван желае да работи в сътрудничество и с други страни, за да се подобри здравето на всички хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: