25 Юни, 2018 19:02 4 857 53

Италия сваля санкциите срещу Русия?

  • италия-
  • ес-
  • санкции-
  • матео салвини-
  • сваляне

Рим иска сближаване с Москва

Италия сваля санкциите срещу Русия? - 1
Снимка: БТА/ AP

Италия е готова да премине от думи към дела по въпроса за премахване европейските санкции срещу Русия. Това заяви италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини в интервю за „Россия 24“.

Салвини посочи, че за Италия санкциите срещу Кремъл – наложени заради анексирането на Крим – са „безполезни и вредни“, но в Европа италианците са сами по този въпрос по неговите думи.

На въпрос какво може да направи Италия за отмяна на санкциите, вицепремиерът отговори: „По въпроса за мигрантите ние вече демонстрирахме, че когато става въпрос за принципни за нас неща, умеем да казваме „не“. Заедно с това, той отбеляза, че не може да „взима работата на премиера“, говорейки за използване на правото на вето по този въпрос.

Матео Салвини посочи, че според него Европейският съюз и Русия трябва да водят диалог, да търгуват заедно и да си сътрудничат. Новото италианско правителство вече даде индикации за сближаване с Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    15 29 Отговор
    Когато новината ще е НЕ СЪС ВЪПРОСИТЕЛНА НАКРАЯ А С ТОЧКА,...тогава ще е истинска новина.

    Коментиран от #7

  • 2 Българина

    60 6 Отговор
    А ние като имаме пряка граница с Русия за кво герб прегласуват санкциите? Всеки в тоя скапан ес се спасява сам, първите печелят, а ние пак ше потънем с германия заради герб!!!'
  • 3 Реално

    29 9 Отговор
    Това няма да стане-и причината е много проста---Брюксел няма да позволи. Ще ги натиснат италянците политически и икономически. Брюксел строго изпълнява волята на САЩ и ако трябва ще се организират протести. Още повече,че Италия в последно време се обърна срещу емигрантската политика на Е.С. А това ще прелее чашата. Да ви напомня как беше свален Генерал Де Гол след като си взе златният запас от САЩ и след като изгони НАТО от Париж--умните и красиви студенти направиха протести и той подаде оставка въпреки уникалните му постижения в политическата сфера и икономическият растеж. Това ще стане и в Италия ако така продължават-платени протестиращи винаги ще се намерят.
  • 4 русия е джудже

    29 6 Отговор
    Айде и ЕС се клати от вътре като НАТО скоро и двете ше се ÷ !!!!
  • 5 Бесен Язовец

    51 4 Отговор
    Италино разбраха че без Русия Европа е за никъде, след като от САЩ си показаха истинското лице.

    Коментиран от #31

  • 6 Българин

    4 34 Отговор
    Хибридните заглавия като това, само могат да предизвикат мозъчно възпаление и множествени оргазми у русофилите. Те горките за 3 години така и не разбраха какво представляват санкциите, кои фирми и личности засягат, защо конкретно са наложени и какви са условията за тяхното премахване. Също така какви са механизмите за тяхното продължаване във времето. Дори какво представляват контрасанкциите наложени от Путин не можаха да разберат какво представляват, кого и какви групи стоки засягат. А след това същите тези индивиди имат претенциите да бъдат на четени и образовани.

    Коментиран от #8

  • 7 Факт

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Новина е конче,новина е. Защото преди година нямаше да чуеш от официални лица на някоя европейска държава такива думи. Факт е,че тези санкции писнаха на всички в Европа-от политиците до бизнесмените и обикновенните хора. Видяха ,че Вашингтон продължават да увеличават търговията си с Русия-а Е.С . търпи огромни загуби. Просто логиката липства.Затова и европейците открито вече казват стига глупости. Крим ще си остане руски-и санкциите няма да променят нищо.

    Коментиран от #15, #50

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Италиански ресторанат

    20 4 Отговор
    Специално за г- ж Меркел италианска наденица в сос!
  • 11 plamen samandzhiev

    9 5 Отговор
    Tov E PRAVILNO
  • 12 Българин

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    Простотиите са твои. Все едно Бялата Златка или тъпата фуражка Радев като квичат за сваляне на санкциите и признаване на Крим, да напишем заглавие, че България иска сваляне на санкциите. Тоя жаба защо не го каже това в парламента на ЕС ами говори единствино пред руската преса,? А лично ти приемаш желаното за действително, защото си руска подлога.
  • 13 Българин

    5 20 Отговор

    До коментар #9 от "млад мъж":

    Ами погледни млади човече, в кой свят са тези, които сега са с руската кочина и къде сме ние и престани да пишеш глупости.

    Коментиран от #18, #40

  • 14 НКВД

    25 5 Отговор
    България в монета е в кочината ЕС благодарение на ГЕРБ и Меркел!

    Коментиран от #16

  • 15 onq s konq

    6 13 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Думите ти че "Вашингтон увеличава търговията си с Русия" след ПОСЛЕДОВАТЕЛНО НАЛАГАНИ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПО-ЖЕСТОКИ АМЕРИКАНСКИ САНКЦИИ СПРЯМО РУСИЯ...ще ги оставя без коментар.Има нещо друго мн важно обаче ,което не разбираш:Ако не беше завземането на Украински територии от Русия,щеше да е НЕЩО ДРУГО като повод за налагане на санкции-дори и Руската намеса в Сирия...Защото САНКЦИИТЕ ДЪРЖАТ РУСИЯ ГЛАДНА И "ОТСТЪПЧИВА" ПРИ ПРОДАЖБАТА НА СУРОВИНИ НА МЕЖДУНАР. ПАЗАРИ.А ако Русия се замогне иКономически,това предполага създаване МОМЕНТАЛНО на МНОГО НОВИ ВОЕННИ РУСКИ БАЗИ ПО СВЕТА,което пък от своя страна ще вкара Запада в ОГРОМЕН МАСРАФ ЗА ДА Й ПРОТИВОДЕЙСТВА!Затова и не забравяй-"Когато губиш нещо,не знаеш какво печелиш"!

    Коментиран от #19

  • 16 Българин

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "НКВД":

    Разбираш ли каква простотия си написал или от злоба си престанал да разсъждаваш?

    Коментиран от #17

  • 17 НКВД

    17 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Ти ти не разъждаваш! ЕС плаща на Боко с еврофондове за да услужва с анти нац.интереси на Меркел и комания западни русофоби!

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Иво

    26 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Само една държава ще ти кажа която е близка с Русия и е в пъти по-добре от нас. Беларус.Вече от две години пътувам на там-всеки месец по два пъти. В сравнение с нас са напред светлинни години.Няма да ти давам поимери-в Тубата ги има. Пътищата са им като в Германия. Във всяко село имат д.градини ,болница,училище и т.н..Чистотата е на ниво-по чисто е от Париж.Хората спокойни и щастливи.Не видях нито една педя земя да пустее.А са в тесни връзки с руснаците.Когато стигнем тяхното ниво-тогава има с какво да се похвалим.До 2016 взимах курсове и до Украйна-сега ги отказвам. Такава демокрация ги удари,че по добре да не минаваш от там. Карал съм и в Русия-еми извинявай ама хич не са кочина-глупости говориш тук. За СЪЖАЛЕНИЕ ние -българите имаме най-малкото право да даваме оценка на някоя държава-пак казвам-за съжаление.

    Коментиран от #20, #37, #39

  • 19 Факт

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Кон-виж им салдото за 2016-2017 години-сравни го с предишните периоди, и тогава ми говори. Ако разбира се наистина се интересуваш-а не тролиш тук като останалите пубери.

    Коментиран от #36

  • 20 Българин

    2 18 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Ти да не би да си откачения професор Иво Христов? Тук в сайта има статия за опасенията на Лукашенко, че Русия ще ги окупира и за икономическото положение в страната. Ама ти правиш проруска пропаганда и не ти пука, че лъжеш като дърт русофил.

    Коментиран от #23, #29

  • 21 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #17 от "НКВД":

    Излагаш се с простотиите си. Дори потомствени русофили ще ти се смеят на глупостите.

    Коментиран от #24

  • 22 Само питам

    2 12 Отговор

    До коментар #17 от "НКВД":

    А какъв е националния интерес, руски? В евразийски съюз ли? Заедно с Армения, Казахстан, Киргизия и Беларус под крилото на Русия ли? Дори децата ти ще те на псуват и ще ги кажат, че си луд.
  • 23 Иво

    20 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Тираджия съм бро-тираджия и съм видял много с очите си. А не съм амерска подлога като теб-просто виждам реалито.А ти чакаш американската мечта-ама тя умря-още пред 20 години. Остани си със здраве-в природата и идио.ите са нужни.

    Коментиран от #25, #34

  • 24 Све

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    За 90% ограничени хора в България, Боко Б е интелектуален гений, но……… ..така ли е наистина ??? За подобни няма по-голяма чест от лизане западни гъзове. ТЪПО

    Коментиран от #26

  • 25 Българин

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "Иво":

    И сред тираджиште има руски подлоги, не се притеснявай. Ще ми кажеш ли какво мислят твоите руски колеги за Платон?
  • 26 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Све":

    Бойко е любимия русофил на Путин.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Само питам

    2 14 Отговор

    До коментар #27 от "млад мъж":

    Толкова млад и толкова промит от русофилия мозък! Как го постигна?

    Коментиран от #30, #33

  • 29 РЖД

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Кефя се на Боко,за шест месеца сдобри Ципрас и Заев и се,,роди,Северна Македония..отиде при Путин,и обеща че ще говори с Конте в Брюксел..и ето резултата,Крим е Русски,а Италия първа разбра че Потрошенко е менте..P.S.Меркел обеща на Путин,ако Германия стане световен шампион на Мондиала,и тя сваля санкците ..стискай палци.
  • 30 Абе Пепинчо..

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Само питам":

    Само да питам-кое не е истина от написаното в пост 27..? На прекалено интересен ли се правиш-че точно ти си представител на джендърите ни е ясно-ама какво е излъгал # 27..???

    Коментиран от #32

  • 31 Бах

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Прав Си.Без Русия Европа ще лапа бибата!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бах

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Само питам":

    Ами,постигнал го е,защото вижда как става всичко в България.Човекът вижда,че положението вместо да се влошава,става все по критично.
  • 34 Kcaniba

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "Иво":

    Руски камион ли караш ,или беларуски бре тролейников!
  • 35 селянин

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "млад мъж":

    Човече на христовата възраст..в Б-Я,който вземе кокала го смуче до десето колено,по време на приватизацията..всичко печелищо се даде за стотинки..Нефтохим,Електроимпекс,Машиноекспорт и.т.н.питай Костов за,,мистър,,десет процента.Преди пет години сина ми с една раничка отиде на,,терминал 1,,и още е при Меркел..държавата ни е етнос от 50 племена..само името България е останало,всеки се оправя както може.
  • 36 onq s konq

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    Предлагаш ми да сравнявам руското салдо 2016-17г С МИНАЛИ ПЕРИОДИ?Ами например какво ще кажеш за сравнение със салдото от 1917г,защото "Седемнайста година конна армия мина със Будьони във славен поход...":)Лошото тогава беше,че като гръмна крайцерът "Аврора" и потроши салдото на малки парченца,ма НЕЙСЕ...Но да погледнем КУРСА НА РУБЛАТА,щото тя като показател е по-важна от салсото:По Живково време РУБЛАТА БЕШЕ ПО-СКЪПА ОТ ДОЛАРА в банките,а сега гони 70 рубли за долар!Да погледнем МИНИМАЛНАТА РАБ. ЗАПЛАТА В СРАВНИТЕЛНО "БЕДНА БЪЛГАРИЯ"-510ЛВ...-срещу 260ЛВ в "БОГАТА РУСИЯ"!И питам аз-ТРОЛЯ,ИЛИ КАЗВАМ ИСТИНАТА?!

    Коментиран от #38, #42

  • 37 А БЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Иво щом си пътувал в Русия толкова много кажи си впечатленията за магистрала М55 ?
  • 38 Трол

    12 3 Отговор

    До коментар #36 от "onq s konq":

    Инфо от DW, нали нямаш нищо против?
    По нейни данни, през март 2017 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро.
    Цвилещ, нещо да кажеш?
  • 39 Бах

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Не обръщай внимание на хора с разводнен мозък.Прав Си.Историята не прави грешки.Щом ражда глупаци,значи желае това!
  • 40 Голям смях

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    След 1/-2 седмици като обявят официално по медиите,че в България ще бъдат върнати минимум 50 хил. мигранти договорено на последната среща преди няколко дена в Брюксел м/у бат Боко и баба Меркел,друга песен ще запееш дудук сплескан.

    Коментиран от #45

  • 41 кой кой кой

    7 1 Отговор
    Когато изгоним израел от Европа всичко ще утихне.
  • 42 ГосТ

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "onq s konq":

    Японската йена е около 100 йени за долар(така и не знам точно колко,щото не ме и интересува ) По твойта логика, Токио е супер изостанал икономически 😂
  • 43 ГосТ

    6 1 Отговор
    Единственият път на ЕС е сближаване с Русия по мирен път ; )
    За да има Европа. Конте интелигентен човек изглежда. Германия и Франция е крайно време да разберат, че това е съюз,а не им е кралство. Промените ще дойдат рано или късно. Австрия, Италия трябват още няколко. Ние ще мълчим като е..ни г..зове до края,т'ва е ясно. Защото сме си такива.
  • 44 Българин

    2 7 Отговор
    Колкото и да квичат руските слуги , италианските палячовци ще си мълчат като риби в четвъртък, когато ЕС ще удължи с още 6 месеца санкциите наложени на Москва заради действията и в Украйна. Преди десетина дни санкциите за анексирането на Крим бяха удължени с една година.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Маршал Жуков

    6 1 Отговор
    Европа е като бълха в меча кожа спрямо Русия.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сикра

    5 0 Отговор
    България има трайни връзки и интереси с Русия
  • 50 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    След като ЕС удължи санкциите срещу пРосия с една година,всеки има право да е против тях :)
  • 51 незнайко

    2 0 Отговор
    ПОЛЕКА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ САНКЦИИТЕ СА ИЗМИСЛЕНИ ЕДИНСТВЕНО ОТ САЩ И НАЛОЖЕНИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ !!!
  • 52 simonm

    0 1 Отговор
    Италия може, те са просяци като нас
  • 53 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Промените в структурата на ЕС вече са факт...Брекзит,италия,вишеград,МАКРОН!???БЕЖАНЦИТЕ,ПРИЕМАНЕТО НА ЗАПАДНАЛИТЕ БАЛКАНИ,ЕВРОЗОНАТА И ...НИЕ!!....Ако тъпите неолиберални глобалисти продължават ...просто ще докарат новият хитлер.
Новини по държави: