26 Юни, 2018 11:01 5 264 13

Изоставени от САЩ бунтовници вече се бият за Асад

  • башар асад-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • русия-
  • ал кайда

Русия поднови въздушните удари в Сирия след месеци прекъсване

Изоставени от САЩ бунтовници вече се бият за Асад - 1
Снимки: БТА/АР

Бойци на Свободната сирийска армия, които контролираха десетина селища в зоната за дезескалация в югозападната част на страната, преминаха през последното денонощие на страната на правителствената армия, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за примирието между враждуващите страни в Сирия.

Ден преди това САЩ предупредиха главната бунтовническа фракция в Сирия, че няма да й се притекат на помощ срещу офанзивата на правителствените сили в югозападните райони, които се намират край границата с Йордания и окупираните от Израел Голански възвишения.

Сраженията са много интензивни и над хиляда бойци на терористичната организация "Джебхат ан Нусра" опитаха контраатака. Това наложи за първи път от месеци след началото на примирието през 2017 г. Русия да поднови въздушните си удари в подкрепа на правителствените сили.

Изоставени от САЩ бунтовници вече се бият за Асад

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли осъди нарушаването на примирието в Югозападна Сирия и се обърна към Москва: "Очакваме Русия да използва влиянието си, за да спре нарушенията на сирийския режим, както и всякакви по-нататъшни дестабилизиращи действия в Югозападна и цяла Сирия".

Тя добави, че накрая Москва ще бъде отговорна за всякакво по-нататъшно изостряне на напрежението в Сирия. Въпреки острата си словесна реакция Вашингтон се въздържа от други действия. Той е изпратил писмо до сирийските бунтовници, в което ги съветва: "Не трябва да вземате решенията си въз основа на допускането или очакването на военна помощ от нас."

В интервю за руския телевизионен канал НТВ президентът Асад заяви, че Сирия има достатъчно сили, за да възстанови страната. "Въпреки че все още продължава войната, имаме достатъчно сили, за да възстановим страната, и съм уверен в това", каза той.

Изоставени от САЩ бунтовници вече се бият за Асад


Асад, който управлява от 2000 г., заяви, че още не е решил дали ще се кандидатира за президент отново през 2021 г. "Тук има два фактора: първият е моето желание, но то произтича от втория фактор - волята на сирийския народ. Остават още три години. Дотогава ще помисля."

Гражданската война в Сирия започна през март 2011 г. с масови антиправителствени вълнения, на които режимът на Асад отговори със сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    35 5 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 Рубладжийче

    6 49 Отговор
    ТАСС е уважавана и заслужаваща доверие по цял свят независима от руското ръководство информационна агенция. Особена тефест има и информационният и източник- Центъра за примирието между враждуващите страни в Сирия, който е под контрола на законно избрания президент на Сирия-животното Асад.

    Коментиран от #3, #12, #13

  • 3 ОлигУфрен

    52 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Мнението ти не влияе и няма нищо общо с действителността! Поплачи си, но тихичко и наум.
  • 4 Morgoth

    55 4 Отговор
    Много от тези военни формирования са наемници - бият се за този който плати. Когато доларите са спрели те са си потърсили нов клиент.
  • 5 ьььььььььььь

    44 2 Отговор
    Долари нема вече свободни в кочината САЩ--дългът им расте с милиони на час....а часовника тика-тик-так...тик-так....
  • 6 ххааххааааахххххааа

    33 4 Отговор
    И в Сирия се ОакаХа америте-както във Виетнам,Коея-Афганистан-Ирак,Ангола и т.н....овъртеха се до ушите-даже памперсите не им помагат вече..хаахаааааазххаха
  • 7 ххааххааааахххххааа

    31 3 Отговор
    И в Сирия се ОакаХа америте-както във Виетнам,Коея-Афганистан-Ирак,Ангола и т.н....овъртеха се до ушите-даже памперсите не им помагат вече..хаахаааааазххаха

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    39 1 Отговор
    т.е. Няма фащ - няма проблеми!!!
    сороснята е в траур!!!
  • 9 Да да

    1 28 Отговор

    До коментар #7 от "ххааххааааахххххааа":

    Много жертви дадоха американците! Не могат да се преброят чак! А Русия загуби само 5-6 самолета и един оркестър за класическа музика от Вагнер! Колко велика е пРосия! И има цели 250 лв. МРЗ! Вова форевър!
  • 10 НАЙДЕН ЯНКОВи

    15 0 Отговор
    вчера щатите уведомиха "бунтовниците"си
    че повече няма да ги подкрепят.
    днес бунтовниците им "преминаха"на
    страната на Асад.
    от утре щатите вече имат повод да
    обстрелват Асад...
    е,ние естествено вярваме на всичко което
    ни каэват......
  • 11 Николов.

    10 0 Отговор
    Това не е оакване а тотално насиране.Да сте чули в историята на тая планета Тея уроди да са спечелили война еднолично.Не няма и да чуете.Ако ще да си наливат във военния бюджет не трильон а окталиони долари пак ще са нищо повече от говежда тор и нищо повече
  • 12 ХАХАХА

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    абе деди , пенсият ли ти спряха от козяшкия бункер , или пак не си пи хапчетата.Ах ти стар разказвач на вицове.
  • 13 До рублата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Интересно Като спрат центовете За какао ще пишеш
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания