29 Юни, 2018 10:37 1 691 2

Тайван създава глобална мрежа за демокрация

  • тайван-
  • тунис-
  • наймет заммури-
  • цай ингвен
Тайван създава глобална мрежа за демокрация - 1

Тунизийски активист обяви в Тайпе, че Тайван трябва да изгради глобална мрежа от организации на гражданското общество, която да спомогне за растежа им и за изграждането на уязвими млади демокрации.

Велика нация като Тайван трябва да поеме водеща роля в създаването на такава мрежа, която би укрепила лидерите в гражданското общество по целия свят в тяхната работа срещу демократичното отстъпление и авторитаризъм. Това заяви Наймет Заммури, вицепрезидент на Тунизийската лига за правата на човека.

"Това ще бъде много добра стъпка за намиране на решения на предизвикателствата, пред които са изправени демокрациите", заяви Заммури. Тя посети Тайпе, за да присъства на два международни форума, организирани по-рано тази седмица от Тайванската фондация за демокрация.

Заммури, заедно с други участници на форуми от повече от 10 държави, се срещна с президента Цай Ингвен.

По време на срещата Заммури обяви пред държавния глава, че очаква с нетърпение по-голямо сътрудничество между Тунис и Тайван.

Замюри заяви още, че ще предложи на тунизийския външен министър създаването на представителни офиси на Тайван в родината й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Консерва

    2 1 Отговор
    Няма по-авторитарен строй от така наречената "демокрация". Единственото по-което съвременните демокрации се различават от тоталтарните режими са единствено методите чрез които се елиминира инакомислието, но така или иначе няма никаква свобода за тези, които не мислят като "демократите" и които започват реално да прокарват идеите си в обществото, дори и това да става по абсолютно демократичен и легален начин.
  • 2 no name no face no number

    1 1 Отговор
    И тия започнаха да се вземат за фактор. Да напреднаха доста това е ок. Но демокрацията е пълен шит.Кауза пердута и в близко бъдеще щв стартират и промените, които са належащи с оглед на щетите от нея- Облагодетелстване на определени кръгове често и мафиотски или сектантски и потъпкване на останалата част от населението.