30 Юни, 2018 13:12 2 960 6

Към талибаните: Искахте война, получавате война

  • афганистан-
  • талибани-
  • ашраф гани

Президентът Ашраф Гани нареди подновяване на операциите срещу бунтовниците

Към талибаните: Искахте война, получавате война - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Афганистан Ашраф Гани нареди на афганистанските сили да подновят операциите срещу талибаните, предаде АР. Същевременно Гани призова бунтовниците да се съгласят на провеждането на преговори за мир.

"Прекратяването на огъня приключи. Силите за отбрана и за сигурност имат разрешение да подновят военните си операции. Обявяването от наша страна на прекратяването на огъня бе горещо приветствано от населението и от останалата част на света. Хората искаха мир от правителството и от талибаните.

Правителството прие да отправи този призив и сега е ред на талибаните да дадат положителен отговор", подчерта Гани.

Той обяви едностранно прекратяване на огъня по повод празника рамазан байрам, бележещ края на месеца рамазан в средата на юни. Талибаните спазиха прекратяването на огъня за три дни.

Към талибаните: Искахте война, получавате война

След изтичането на тези три дни Гани предложи удължаване с десет дни, считано от 20 юни, но талибаните отказаха и подновиха атаките срещу военните и полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    14 6 Отговор
    Доколкото знам талабаните са студенти!:) Изучават Корана! Те бяха много прогресивни, когато руснаците бяха в Афганистан!:) Когато, обаче на мястото на руснаците дойде САЩ, тия същите станаха върли реакционери!:) Изводът е: Не трябва да се учи много!:) Даже и Корана!:)
  • 2 699

    5 0 Отговор
    Ако стане-стане.Ако ли пък не-един юнашки,МЕРКЕЛСКИ BITTE SCHON и готовооооо.
  • 3 ванката

    6 2 Отговор
    войната я искат америка и русия а исляма просто е най-удобната религия за воюване всички идиоти сляпо вярват на един и когато им каже пръднете и те пърдят когато им каже кихайте и те кихат ... няма по-проста религия на планетата и това е идеално за големите търсещи къде да си играят на войници !!!

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ванката":

    Не си прав ...Малайзия също е мюсюлманска ,има ли война там?не...война има там където има петрол,газ и стратегическо значение...останалото е само опаковка..”демокрация,човешки права”..всичко е бош лаф

    Коментиран от #5

  • 5 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Абе, Хасане ти си учен човек! Би ли ми казал, коя е страната с най-голямо мюсюлманско население в света?:)
  • 6 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Абе , кофти за маковите полета....
Новини по държави: