Last news in Fakti

30 Юни, 2018 13:40 6 386 27

US беглец: Руското правителство е корумпирано

  • едуард сноудън

Едуард Сноудън се притеснява, че Владимир Путин ще го предаде на САЩ

US беглец: Руското правителство е корумпирано - 1

Избягалият от САЩ бивш служител на Националната агенция за сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който живее в Русия, описа недвусмислено руското правителство като "корумпирано“, пише британският The Guardian.

Неговите коментари означават, че предложената среща на върха между САЩ и Русия в Хелзинки на 16 юли е потенциално опасна за него, ако Доналд Тръмп поиска от Владимир Путин да го предаде.

Сноудън е издирван в САЩ по три обвинения по Закона за шпионажа, носещи по минимум 10 години в затвора. Путин може да балансира пропагандната стойност на това, че Сноудън живее в Русия с това да даде на Тръмп лесен подарък.

В интервю за германския всекидневник Suddeutsche Zeitung Сноудън, който живее в Русия от 2013 г., заяви: "Руското правителство е корумпирано по много начини, това е нещо, което руският народ осъзнава. Руският народ е топъл. Те са умни. Това е красива страна. Тяхното правителство е проблемът, а не хората".

Русия е единственото сигурно убежище в света за Сноудън. Китай не му позволи достъп до континенталната част на страната, когато беше в Хонг Конг през 2013 г. Нито Германия, където има силна обществена подкрепа за Сноудън, нито друга европейска държава, изглежда, желае да се скара с САЩ, като му предложи убежище. Ако го отиде в Латинска Америка или навсякъде другаде по света, Вашингтон би могъл да наложи икономически натиск или да изпрати екип на ЦРУ, за да го отвлекат.

US беглец: Руското правителство е корумпирано

Той каза: "Вече приех, че ще прекарам живота си, като се се справям с последствията от решението си да кажа на обществеността какво знам. Но ако не за мен, то Германия трябва да приеме необходимите закони, за да позволи на бъдещи случаи като мен да намерят безопасно убежище.

Сноудън каза, че ако някой руснак, който направи това, което е направил той "се появи на прага на канцлера Ангела Меркел, тя ще го защити. Но ако един американец се появи на прага й? На този въпрос не е отговорено", каза Сноудън.

Какво означава за света, ако при всичко, което казахме за Русия, тя е единственото убежище за хора като мен?“, пита Сноудън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    46 6 Отговор
    Няма нито едно правителство в света което да не е корумпирано--та тоя откри топлата вода....
  • 2 пълни глупости

    21 9 Отговор
    това, което сте написали, изобщо не е вярно!
  • 3 не очаквах

    30 11 Отговор
    За такива случаи българският народ казва Храни куче да те лае!

    Коментиран от #14

  • 4 баба ми

    34 14 Отговор
    Куче,не хапи ръката ,която те храни.Вие в САЩ сте едни убавци думи немам.Там нямате корупция ,направо се стреляте.Глупак.
  • 5 no name no face no number

    27 10 Отговор
    Никога няма да бъде предаден там. Това е Русия не сащ. Разликата е огромна

    Коментиран от #17

  • 6 Може

    42 6 Отговор
    Едуард, можеше да кажеш примерно благодаря Ви, че съм жив.
    Защото нали знаеш какво щеше да ти се случи, ако не бяха руснаците и те бяха пипнали ония...
  • 7 ФАКТ

    46 8 Отговор
    В САЩ корупцията е защитена от закона и се нарича лобизъм-факт!!! Най -корумпираната страна е САЩ.Точно защото оръжейното лоби е най-силно в Конгреса ,американците воюват по целият свят-та да работи военната индустрия и да носи кървави печалби на същите тези лобисти и политици във Вашингтон...
  • 8 стоян георгиев

    11 17 Отговор
    да бе корумпирано!!!!руското правителство е непогрешимо и взема пари само за да изкара зимата смяххх.сноудън трябваше да се прибере при обама ,до сега щеше да е излязал от затвора,написал книга и щеше да е безгрижен милионер.

    Коментиран от #10

  • 9 goni

    25 3 Отговор
    Човека го е казал:" Ако, бях руснак Меркел щеше да ме приеме, ама американец?!:)
  • 10 Въпрос

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ти наистина ли си вярваш-???...милионер щял да бъде...Абе още имало наивници и балъци на тоя свят-хаахаххаааа

    Коментиран от #24

  • 11 Ефтини сензации

    18 11 Отговор
    Я тоя узря!
    Айде сега обратно у щатите да си излежиш присъдата за това дето си натворил. Естествено
    , че пияниците те държат като инструмент, който ще използват както им е най угодно. Незнам защо си очаквал нещо друго. Уж в ЦРУ бачкал пък кух като хралупа...
  • 12 бай ИВАН

    3 0 Отговор
    А ??????
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Това не е вярно

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "не очаквах":

    Сноудън е проявил притеснение, че Тръмп може да поиска от Путин да го върне, но Лавров го е успокоил, че няма такава опастност... гардиън естествено си ги чете както им е удобно ;)
  • 15 Зрител

    10 2 Отговор
    Глупости на таркалета Сноудън не дава интервюта! това е виртуално интервю!
  • 16 Морук

    8 4 Отговор
    Въх не думай,ми заповядай у байгалария Бойко ша та пази
  • 17 Росен

    8 20 Отговор

    До коментар #5 от "no name no face no number":

    Да разликата е огромна - Русия е диктаторска държава и хората са фактически безправни поданици на едни съвременни феодали. Докато САЩ е демократична държава, в която хората имат човешки и граждански права, гарантирани от правния и политическия ред.

    Коментиран от #18

  • 18 Яшар

    13 7 Отговор

    До коментар #17 от "Росен":

    Ако твърдо си убеден в това, то ти твърдо се нуждаеш от лечение!

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Kcaniba

    1 1 Отговор
    А добро утро!
  • 21 Чепа

    8 3 Отговор
    При Елцин и джендъра Горбачов,по-добре ли бяха бе кавал?
  • 22 Диди

    5 3 Отговор
    Това е манипулация. Фалшива новина, интрига
  • 23 Дани

    2 1 Отговор
    Някой знаели скоро комунизма ще се връща ли
  • 24 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Въпрос":

    100% милионер.една книга плюс правата за филм и няма да си знае парите.между другото направиха филм за него и гаранция е лапнал,но съвсем друго щеше да е ако не бягаше.при обама се очакваше да бъде помилван,но тои не се върна и случая му отпадна.в наи-лошия случаи щеше да лежи минимално.
  • 25 Не глеам таувизия

    0 0 Отговор
    Няма никога да го изтъргуват руснаците, прекалено ценен е;) просто пича трудно свиква с факта, че ще си остане "руснак" форева:)
  • 26 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    всички политици са корумпирани,корупция двигател на прогреса..В някои държави корупция се провежда по законен начин - Лобистки закон в САЩ, казваш че имаш интерес да прокараш някой закон в полза на еди кой си и си ОК,е поне си честен..крадец..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания