Last news in Fakti

30 Юни, 2018 16:45 2 903 9

Алтернатива за Германия: Споразумението за бежанците е глупост

  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ангела меркел
Алтернатива за Германия: Споразумението за бежанците е глупост - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на партия "Алтернатива за Германия" АзГ Александер Гауланд смята решението на срещата на върха на ЕС за ограничаване на миграцията за "пълна глупост".

Той направи този коментар на откриващия се в Аугсбург двудневен конгрес на партията, информира ТАСС.

По думите на Гауланд договореностите от срещата на върха не струват нищо и само отлагат приемането на реални решения за преодоляване на миграционната криза.

"Меркел ще падне, независимо от това колко дълго още ще гребе с ръце," заяви лидерът на АзГ пред 500 делегати на конгреса. Той сравни сегашната политическа ситуация в Германия с обстановката в бившата Германска демократична република през 1989 година.

Алтернатива за Германия: Споразумението за бежанците е глупост

Преди началото на конгреса стотици хора излязоха по улиците на Аугсбург, за да протестира срещу АзГ, съобщи DPА.

Очаква се противниците на "Алтернатива за Германия" да се срещнат с друга протестираща група по-късно днес, а към протеста да се присъединят хиляди.

Заради протестите и конгреса днес в града има допълнително 2000 полицаи.

Успехът на евроскептичната, антиимиграционна партия "Алтернатива за Германия" на парламентарните избори през септември разтърси германската политическа система.

Алтернатива за Германия: Споразумението за бежанците е глупост

Трите основни партии в страната Християндемократическият съюз (ХДС), Християнсоциалният съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия сформираха коалиционно правителство и така АзГ е най-голямата опозиционна партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 987

    7 8 Отговор
    Бойко и Меркел са най-големите ДВЕБ хейтърите!
  • 2 Еничър

    24 1 Отговор
    Бабата да си събира багажа
  • 3 правилно

    21 1 Отговор
    хайде по-бързо сваляйте тоя прокиш, че разката цяла Европа!
  • 4 чалма тв

    19 0 Отговор
    е, как да няма войни с такава политика на европейските идиоти, защо пускат в Европа талибанска сган,каква е целта,да ни убиват, да ги храним тези изроди с 5-10 деца,малко ни цигани ,сега и тази напаст..
  • 5 nonamenofacenonumber

    9 1 Отговор
    Браво АЗГ, мачкайте тия толерасти
  • 6 регулировчик

    14 0 Отговор
    Политиката на меркел е злонамереност, прикрита като глупост и наивност.
  • 7 ХАРЛИ

    5 1 Отговор
    Чехи и унгарци ги отказаха тия бежанци с по 5-6деца. Нали нашия го прегръщаха и тураха по рамото. Ще видите колко ще се изсипят тук.Боковата чета ще откраднат парите а на нас жална ни майка. Само гледайте!!
  • 8 Пенчо

    0 0 Отговор
    Нито е глупава Меркел, нито е наивна. Не е и неука, че да не е знаела какво ще последва.Тогава? Защо го направи? Защо съсипа хубавата Европа? Защо й помагат и други политици(за щастие броят им намалява) в тази абсурдна афера? Толкова ли мразят собствените си държави и народи, че са решили да превърнат прекрасните си земи в сметище, бълващо паразити? Как се интегрират хора, които не харесват нито порядките, нито културата, нито религията на християните? Не искат да учат нито занаят, нито езици. Не работят, както уж очакваха ентусиастите политици. Кой, кога и как ще ги интегрира? Това да отговори Меркел и тези, които я поддържат в упорството й, на уморените си и вече отчаяни сънародници! И на цяла Европа!
  • 9 Пенчо

    0 0 Отговор
    Няма да мине много време и ще започне нова масова имиграция: обезверените граждани на Западна Европа ще тръгнат да се преселват във все още нормалните страни от Източна Европа. Днес Чехия, Полша, Словакия, Словения, Хърватия изглеждат къде по- добре и спокойно от мулти-култи обществата, където цари несигурност.
Новини по държави: