1 Юли, 2018 19:01 2 103 3

Смъртоносна неделя в Афганистан (СНИМКИ)

  • афганистан-
  • атентат-
  • ашраф гани-
  • джалалабад

Най-малко 20 убити при самоубийствен атентат на пазар в Джалалабад 

Смъртоносна неделя в Афганистан (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко души са 20 убити, а 25 са ранени при самоубийствен атентат на пазар в източния афганистански град Джалалабад, столица на провинция Нангархар, предаде DPА.

По данни на АР загиналите са 12.

Някои от жертвите са от сикхското малцинство, посочи говорителят на губернатора на провинцията Атаулах Хугияни.

Той уточни, че много дюкяни на пазара горят.

Смъртоносна неделя в Афганистан (СНИМКИ)

Взривът е станал към 15 часа местно време (11.30 часа по Гринуич).

Първите кадри по телевизията представят много пожари, горящи автомобили и стълбове гъст дим над сергиите на пазара, намиращ се близо до едно от големите кръстовища в Джалалабад.

Смъртоносна неделя в Афганистан (СНИМКИ)

Афганистанският президент Ашраф Гани посети града по-рано през деня, за да обяви началото на няколко строителни проекта и да се срещне с представители на местната власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    8 0 Отговор
    Тука няма козячета!

    Коментиран от #2

  • 2 гнидата

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "веселяк":

    Не съм козяче, но се чудя тия дето взривяват човеци, сергии, църкви, .... ли харесваш? Минава някакво камикадзе в парцали и изтрепва десетки човеци, това ли те кефи? И умора някакъв продавач на черги или маслини, понеже на някой брадатко, язвата му говори, че така му е наредил Аллах. Но чудно Аллах не мй е наредил да си продуха ушите и да чуе, че върши глупав тероризъм? Тогава или терориста грешно е разбрало Аллах или пък го е излъгал някой от името на Аллах или пък Аллах е вампир и се храни от смъртта на невинни? Кое, според теб е истината?
  • 3 чалма тв

    7 0 Отговор
    когато си тъп и мързелив ,тогава нямаш избор, освен да станеш камикадзе ,така е при представители на най мирната религия..Затова бързат в рая , и да се преродят в умни и красиви,ама идиоти пак се раждат същите -грозни и по-глупави.
Новини по държави: