Last news in Fakti

2 Юли, 2018 07:51 2 251 11

Германия се тресе! Дясната ръка на Меркел подава оставка

  • германия-
  • ангела меркел-
  • хорст зеехофер-
  • трус-
  • бежанци-
  • оставка

Кабинетът на Меркел не е единодушен

Германия се тресе! Дясната ръка на Меркел подава оставка - 1
Снимка: БТА/ AP

Германското правителство се тресе. Вътрешният министър на страната Хорст Зеехофер предложи оставката си заради политиката на Ангела Меркел спрямо бежанците, предаде Би Би Си.

Зеехофер, който е лидер на Християнсоциалния съюз, заплаши да се оттегли и от партията, която е коалиционен партньор на Меркел. Източници на „Ройтерс“ разкриха, че той все още не е подал оставка, а негови съпартийци се опитват да го разубедят.

Вътрешният министър на Германия влезе в конфликт с канцлера Ангела Меркел, искайки от нея по-твърда политика спрямо бежанците. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война, а Германия е най-предпочитаната дестинация на мигрантите.

Преди дни Хорст Зеехофер заплаши да държи бежанците далеч от границите на Германия, ако Меркел не постигне приемлива сделка с партньорите от Европейския съюз. Позицията на министъра поставя съществуването на кабинета на Меркел под въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    29 1 Отговор
    Айде, сега баба Меркел затворена, в клетка, гола, с двама черни арапи, с голееееееми... носове и да я разхождат по европейските мегдани, да я плюят хората, заради опитите и да затрие бяла, християнска Европа, под прикритие на "толерантност" към "бежанците".
  • 2 Stefko 88

    6 3 Отговор
    Съвест се нарича
  • 3 Юриста юри

    18 1 Отговор
    Лека полека ауфвидерзеен фрау баба Меркел. Както са я подкарали ЕС скоро няма да го има, а и по този начин няма смисъл.
  • 4 друг

    19 2 Отговор
    А, Бойко да тегли каруцата с клетката. И да яде шутове, и шамари, като меркелско мекере. Щото една голяма част, той ги пропусна към Германия, за "работна ръка", раиш ли.
  • 5 среднощен

    12 2 Отговор
    "Бежанският натиск" започва да работи като "ефективен политически инструмент"!?

    Коментиран от #9

  • 6 Справедлив

    16 2 Отговор
    Меркел реално е политически труп още от скандала в който се разбра че САЩ я подслушват. Тогава се видя,че тя реално погазва интересите на Германия-със слугинското си поведение по повода на този скандал и с мълчанието си. Това беше видяно от немците а и от другите политици в Германия...Но този случай мина някак си-заостриха тогава вниманието на европейците със Сирия и ситуацията в Украйна. Но и следващите стъпки на Меркел-както политически-така и икономически показаха пълното и безумие и все повече "отваряха очите" не само на немците-но и на цялата европейска общност. Безобразие е това,че уж опитен политик със мощна икономика и индустрия прави тези безумни политически грешки и то няколко години подред.Затова-довиждане-и така направи достатъчно дивотии в услуга на САЩ...
  • 7 Иванов

    16 1 Отговор
    Падне ли Меркел, Боко Тиквата ще се наложи да бяга и да се крие по гръцките острови! Какви ги вършат в Безмер? Докарват лекари и инженери или спинозни и терористи? Това да ни са фолцвагени, които могат да се ремонтират? Тези носят войната в себе си!
    Събудете се, бе, ганьовци заспали!!!
  • 8 Бачо Киро

    16 0 Отговор
    Кризата била най-голямата след ВСВ... Ама тая криза я натресе Меркелица, собственоръчно... Само пълен идиот може да излезе в ефир и да покани официално бежанци...
  • 9 простакоФ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Точно така .Поне за сега.И малко след това-като гражданска "ПАТАРДИЯ".Да не дава Господ!
    Да "спасим" Сирия-добре,да "спасим" ГОРКИТЕ бежанци и то дет сА вика вече от Световен мащаб-още-по добре,да спасим задникът на баба си МЕРКЕЛ- най,най,най,най-добре,че то направо си стана общоевропейска КАУЗА!!Досущ като венецуелците-"един за всички,всички за МАДУРO!!" ДО тук-ДОБРЕ!!!!!!!!!!! Обаче,като гледам каква фактура за плащане е пристигнала,то егати къдравата сметка,дето трябва да платим европейските граждани / в смисъл-мухльовци,бастуни,цървули и т.н./ Е?? Ша Га плащаме ли драги социално-либерални европейци????Кво,кво казвате???????
  • 10 простакоФ

    6 0 Отговор
    Като гледам снимката-Зеехофер нещо се почесва......,мисли..... Да видим какво ще измисли,че и какви ще ги надроби!!Едни мислители са се насъбрали там,че не знам......
  • 11 фцвефве

    2 0 Отговор
    Сега ще му окажат съответния "натиск" на човека и той ще оттегли оставката си. Където не става с натиск, става с финансов натиск.
Новини по държави: