Last news in Fakti

2 Юли, 2018 14:37 1 656 6

Меркел е изправена до стената. Готова е на още отстъпки

  • хорст зеехофер-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • мигранти-
  • зигмар габриел

Християндемократите на канцлера са готови на още отстъпки в миграционния спор

Меркел е изправена до стената. Готова е на още отстъпки - 1
Снимки: БТА/АР

Консервативният Християндемократическия съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела Меркел изрази готовност да направи още отстъпки на по-твърдолинейните си баварски съюзници от Християнсоциалния съюз (ХСС) в спора за това дали границите на Германия да останат отворени, предаде DPА.

"Надяваме се на споразумение за съвместен подход", каза ХДС в изявление след извънредно заседание в Берлин за обсъждане на заплахата на вътрешния министър и лидер на ХСС Хорст Зеехофер да подаде оставка до три дни, ако граничната полиция не започне да връща мигранти.

Бившият външен министър Зигмар Габриел заяви, че със своята заплаха Зеехофер спъва правителството на Меркел и взема за заложници Германия и Европа.

Меркел е изправена до стената. Готова е на още отстъпки

"Зеехофер обезсилва федералното правителство. Той взема за заложници цяла Германия и Европа. Всичко това вреди на демокрацията в нашата страна по безпрецедентен начин . . . Гневът заради тази липса на отговорност кара човек да изкрещи: Стига толкова!", написа Габриел в Тwitter.

Бавария не иска да застрашава стабилността на германското правителство, заяви премиерът на провинцията Маркус Зьодер и изрази надежда, че ще бъде постигнат компромис с Меркел по миграционната политика.

"Има множество възможни компромиси, включително някои, които предлагаме ние за постигане на решение, и това е много важно. А ние се надяваме, че то все още е възможно. Едно нещо е ясно: стабилността на правителството не стои като въпрос за нас", каза Зьодер на събитие в град Пасау.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастията е вредна

    10 2 Отговор
    "Меркел е изправена до стената", като прочетох първото изречение за миг така се зарадвах, ама после разбрах, че не било "това" :((

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 простакоФ

    3 0 Отговор
    Тя пак като не се е ''НАВЕЛА'' пред стената,само и само да остане да управлява.......Може би в последния момент е решила да не пуска гювеч на МАКРОНЧО........,разбира се става въпрос за лидерската позиция в управлението!!!!!
  • 6 торбалан

    4 0 Отговор
    '' Меркел е изправена до стената. Готова е на още отстъпки'' ??Може би ще реши да си свали гащите пред стената??!!Знам ли?Като не иска оставка да подава....Какво друго и остава?
Новини по държави: