Last news in Fakti

4 Юли, 2018 07:32 4 054 14

Нова химическа атака на Острова

  • великобритания-
  • сегрей скрипал-
  • уилтшър

Двама души са намерени в критично състояние от неизвестно вещество близо до Солсбъри

Нова химическа атака на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Британската полиция обяви тежък инцидент, след като двама души са намерени в безсъзнание от въздействието на неизвестно вещество в английския град Еймсбъри, който е на около 10 км северно от Солсбъри, предадe Reuters.

"Тази вечер полицията на Уилтшър обяви тежък инцидент по подозрение, че двама души може да са били изложени на неизвестно вещество в Еймсбъри. Местата, които двамата пострадали може да са посетили преди заболяването си в района на Еймсбъри и Солсбъри, са отцепени като предохранителна мярка", заяви полицията на графство Уилтшър.

По данни на правоохранителните органи в събота вечерта мъж и жена на възраст между 40 и 50 години са намерени в безсъзнание в дома си в Еймсбъри. Те са приети в болница в Солсбъри в критично състояние.

На 4 март Великобритания обяви, че 66-годишният бивш полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, който е осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и 33-годишната му дъщеря Юлия са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество в Солсбъри.

Нова химическа атака на Острова
Снимка: БТА/АР

Впоследствие Лондон заяви, че това вещество е било разработвано в Русия и обвини Москва, че е замесена в инцидента. Русия отхвърля обвинението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    38 7 Отговор
    Кой ще е друг освен руснаците.
  • 2 Владо Вр

    56 6 Отговор
    Защо не ги проверят първо за алкохол? Може и за дрога! Абе вярно, че англетата изкукаха отвсякъде! Само отрови им се при виждат. Но, така е - столетия кръвосмешение, до там водят. Е, те чалмалиите ще им променят гледната точка в близките десетилетия.
  • 3 Гост

    28 1 Отговор
    Мей даде изявление:Виновни са руснаците от алжирско-чукотска-аляскова-хояскова губерния,от елисейските полета на зелената солна планета!
  • 4 Морук

    18 5 Отговор
    Давай бойкоо ти си кажи им кой го направи,Путин пак го направи,на изкелефенчените британци все другите им виновни,що не хвърлят о някое килце и около бъкингам от то прашец
  • 5 Путин

    21 3 Отговор
    Сега ще настанат едни подозрения..., едни съмнения...!

    Коментиран от #6

  • 6 Meй

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Путин":

    Да, Миме ;)
  • 7 Българина

    31 2 Отговор
    Ми 6 да дойде на слънчака, всеки ден ги намират в безсъзнание, знае се точно какво са пили и от къде са го купили. Действа една нощ и на сутринта е като новичък!
  • 8 брейбрей

    28 3 Отговор
    Английските мелези здраво са изтрещяли.
  • 9 ЗайоБайо

    25 0 Отговор
    След мача Англия Колумбия само двама англичани в безсъзнание? Не вярвам
  • 10 Готин ама не съвсем

    12 2 Отговор
    Накрая ще се окаже, че от химическата им база в Солсбъри, няКОЙ краде химикали и трови наред, или има авария и изтичане на "отрови", но за това е най-лесно да се обвинят руснаците, а на да си признаят и открият виновника!
    Сега да видим, кои други двама руснаци ще обвинят за отравянето и тези двамата отровените, какви разузнавачи ще излязат, работещи за Рашън!
  • 11 чалгаджия

    2 21 Отговор
    то и за КАТИН московците отричаха 60 години, пък после си признаха. то и за калашника отричат да е ШМАЙЗЕР, но даже не е нужно да си признават, щото немците произведоха за СС 300 000 калашника през 1943/44г. то и за атомната бомба отричат да им е подарена от кеймбриджската петорка, но който не е чалгаджия- знае истината. то и сега така ще излезе. каже ли нещо руснака, разбирай обратното.

    Коментиран от #12

  • 12 Чаламба

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "чалгаджия":

    И децата им направиха, ама кой ги направи джендъри като теб все още не е ясно, но пък резняците здраво им се радват и ти също!
  • 13 Пеуник

    12 1 Отговор
    Путин има 24 часа да даде обяснения и да си признае! Ама веднага! На баба ти Тереза лично! Новичоци някви там. Бързо казах. И да даде обяснение защо всички западни отбори падат на свитовното. С кво ги е тровил? Веднага санкции! До крак!
  • 14 ****

    8 1 Отговор
    Ами нали там наблизо се намира тази воена лаборатория,кой може да отрече,че самите английски воени не екперементират върху хората там.Първият път отровата им не подейства както очакваха върху Скрипал,и сега да пробват действието със завишени съставки,то и без това има обвинение срещу Русия,защо да не мине същия номер.
Новини по държави: