Last news in Fakti

4 Юли, 2018 08:09 4 343 27

Русия се готви за щурм на Луната

  • роскосмос-
  • луна-
  • космонавт-
  • марс

Москва създава модул за изпращане на космонавти на спътника на Земята

Русия се готви за щурм на Луната - 1
Снимки: Shutterstock

Руската ракетно-космическа корпорация "Енергия" започна робота по създаването на модул за изпращане на космонавти на Луната, съобщи ТАСС.

Комплексът ще бъде изпратен на окололунна орбита с помощта на ракета-носител от свръхтежък клас. Той ще бъде доставен на международната окололунна космическа станция "Дийп спейс гейтуей" на части и там ще бъде сглобен, съхраняван и обслужван.

"Станцията "Гейтуей" ще позволи да бъдат отработени основните технологии за пребиваване на космонавти в условията на далечния космос", обявиха от корпорацията.

Освен за непилотирани и пилотирани мисии на повърхността на естествения земен спътник, окололунната космическа станция ще се използва и за изпробване на технологиите за изпращане на хора до Марс.

През септември 2017 г. "Роскосмос" и НАСА подписаха заявление за намерението им да работят за реализацията на инициативи за усвояване на космоса. Става дума за планирани работи по създаване на обитаема окололунна космическа станция.

Русия се готви за щурм на Луната

Първото кацане на руски космонавти на Луната е планирано за 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    27 15 Отговор
    Айде на бас че тук ще се напълни с коментари от типа на: Е тия руснаците са много тъпи,Щатците са по яки и велики,и още куп простотии,Русия винаги е по добър вариант от САЩ-това е моето мнение?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Иванов

    17 35 Отговор
    ХАХАХАХАХА! Създала е Русия на метлата дръжката.
  • 3 Сссерем

    14 35 Отговор
    Бушмените пак са гледали анимационни филмчета,хората 5 пъти ходиха на луната преди 50 години,пълен смях са тия.

    Коментиран от #8, #11, #12, #18, #24

  • 4 космотаФт

    25 5 Отговор
    2 и 3 не се напъвайте много, че тоалетната ви е запушена да не зацапате Млечния път!
  • 5 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Защо?Дай аргументи?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 mediator37

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Ъ-ъ! Не позна.
    Ще се напълни с коментари: "Ватенките една свястна кола не могат да направят, тръгнали да превземат Луната!"
    Ще има още за боярищника, за алкохолизъм, за БВП на Русия сравнен с този на Холандия. Освен това ще те нарекат копейкаджия, рубладжия и т.н.
  • 7 Петър

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Защото с тия хора (даже ми е трудно и да им изговарям националността-САЩЦИ) нямаме нищо общо като манталитет,култура,история-защото са нагли консуматори,защото ако тръгне един кораб към тях с 3000 бежанци тия ще го потопят без да им мигне окото,защото под тяхна диктовка и незаконно откъснаха Косово от Сърбия, дават акъл за Крим,защото само те за тях си измислиха нова човешка раса-афроамериканец и още хиляди причини мога да ти изброя
  • 8 Учуден

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    Кои са ходили на луната ча нещу несващам ? Гледаш много фантастики от холивуд
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1944

    7 12 Отговор
    русия ще създаде безаналогов космически кенеф.

    Коментиран от #14

  • 11 ха ха

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    Когато руснаците отидат там с "учудване", ще разберат, че още никой не е бил там ! "Малка стъпка за човека - голям скок за Холивуд!"

    Коментиран от #13

  • 12 Ник

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    Така накрая ще излезе истината и тя е че американците никога не са ходили там! -Ако бяха го направили нямаше да ползват МКС създадена от руснаците, а щяха да си направят база на луната много отдавна. Нямаше и да ползват руски ракетни двигатели, което е обичайно за НАСА.
    Такива са фактите! Но по-важното, е че коментираш напредването на една държава, която е видимо е по- напред от нас и благодарение на нея и ние през едни други години успяхме да създадем космическа програма. Тоест да неглижираш някой който видимо се справя по- добре от теб е повече от тъпо. Нещо като Борисов пред Гор Видал или пък Стивън Хокинг. Хайде! - Тез иса много висока топка и са мъртви за това ще изберем някой по- жив и по- малко умен. Борисов срещу др. Николай Михайлов... Ти си в ролята на по- тъпият! - Да не вземеш да се олицетворяваш с другите, видимо по- начетени.

    Коментиран от #19

  • 13 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    споко, и мосфилм няма да иде там. там са били само македонците, и евентуално космонавтите на ким.
  • 14 Готин ама не съвсем

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Прав си! Ще го създаде!
    Щото американците и това не могат да направят, та молят руснаците да им го направят!
    Ми свършиха откраднатите от Германия технологии и сега ФАЩ не могат и гвоздей направи!
  • 15 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    чакаите бе нали бе невъзможно да се слиза от хора на луната бе другари?нали американците бяха снимали тяхната програма в студията на холивуд,щото радиацията е толкова силна че изгаря всичко слезло на луннат повърхност?сега ги позабравихте тия глупости и подобно на другите съветски партенки ги сменяте с още по-смеши,а именно как руснаците щяли да правят лунна програма ,че даже и такава за марс.може и да направят в интерес на истината ,но тогава ще трябва пак да събираме дрехи и хляб и да ги пращаме натам та да изкарат зимата.
  • 16 любопитен

    5 1 Отговор
    Кога си събирал дрехи и хляб за руснаците? Не за друго ама защото пишеш: Пак!
  • 17 незнайко

    1 2 Отговор
    Лъжливата информация по отношение на това, какво са видели на Луната полека лека се избистря. Няма нужда да кацаш на Луната за да видиш детайли сътворени от разум !!! Подготвят ни да ни кажат окончателно, че не сме сами във Вселената !!! Даже ще признаят, че извънземния разум е отдавна между НАС !!!
  • 18 ****

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    И за това ли се чудят как да отидат на МКС.И все с руски ракети ходят,а как са ходили преди 50г.на луната ?

    Коментиран от #20

  • 19 ссссс

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    Кой ти каза ,че МКС е създадена от руснаците бе кенеф ? САЩ са отговорни за 90% от МКС и ,ако те решат ,целия проект заминава.Руснаците отговарят за 10% от МКС ,като САЩ са им пуснали аванта да имат достъп до 30% от функциите на станцията.С каква наглост ги пишете тези неща ,направо ви се възхищавам.Русия не е участник дори в космическата надпревара ,която се води от САЩ и след това Китай.До скоро дори имаше дебат ,дали руската космическа да се закрие ,понеже копае само надолу.

    Коментиран от #21

  • 20 ссссс

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    До Луната се е ходило с най-голямата и успешна ракета Сатурн 5.Как ще отидеш с такова нещо до МКС бе ,трол недъгав ? До МКС се ходи с руски ракети ,защото руснаците са заявили желание да създадат този модул ,а и все пак да имат някакво участие.САЩ се съгласили ,защото все пак ще им излиза без пари.Дори СССР потвърждава кацането на САЩ на Луната и то 6 пъти ,а пред 2013г. Китай също го потвърдиха с техния роувър който пратиха на Луната.
  • 21 Ник

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "ссссс":

    В същност наглостта е твоя! - Фактите са си факти! Станцията я създават руснаците! - Факт неоспорим! Понеже американците не разполагаха с технологията решиха да си плащат за да я ползват!
    И сега продължават да си плащат! Ако бяха толкова добри до сега да си бяха направили своя, вместо всяка година да изсипват маса пари на руснаците. Иначе в кенефа сигурно са те правили, понеже явно ти е любима дума. С удоволствие бих ти строшил шибаната кратуна за подобни думи. Добре е да внимаваш какви ги говориш, щото не си чак толкова труден за откриване. Спазвай някаква етика на говорене ако искаш да получиш нормално отношение. В противен случай шанса да си навлечеш нечий гняв не в преносен а в прекият смисъл не далеч от реалността.
  • 22 ссссс

    5 1 Отговор
    Шушумиго ,не пиши глупости за технологии ,защото акъла ти не струва и две стотинки.И внимавай малко да не се найграеш,амонимно мишле.
  • 23 simonm

    0 2 Отговор
    И ще снимат първата стъпка Браво
  • 24 един от всички

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    Ходиха на луната преди 50 год, ама на филм-:))) Те студиото,където са снимани "лунните" кадри го показаха,признаха си официално...

    Коментиран от #27

  • 25 ТОЗИ

    1 1 Отговор
    СССС Е МНОООГО ПРОЗЗЗЗ!!!!
  • 26 Гостенина

    1 0 Отговор
    Еее,чааай малко.Те хамериканците стъпаха там преди 50 години,а руснаците ще могат след 15години.Нещо не ми се вярва...
    Дали новината е FAKE или USA e FAKE...
    Не знам.
    Не вярвам американците да са излъгали преди 50 години.Те не са такава нация....ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 27 психото

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "един от всички":

    Също така в момента на Луната има и нацистки летящи чинии, германците стъпиха на Луната още през втората световна война.
    Извънземните, като те отвлякоха бъркаха ли ти на онова място с голямата сонда?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания