6 Юли, 2018 10:16 1 625 3

Курц обвини мигранти в антисемитизъм

  • себастиан курц-
  • австрия-
  • ес-
  • мигранти-
  • антисемитизъм

Австрия - новият ротационен председател на ЕС, обяви миграцията за един от своите три основни приоритета

Курц обвини мигранти в антисемитизъм - 1
Снимки: БТА/АР

Австрийският канцлер Себастиан Курц обвини някои групи имигранти, че внасят нов антисемитизъм в Европа, предаде AFP.

"Ние имаме, сред групите мигранти, дошли от Афганистан, например, или чеченците, по-големи интеграционни проблеми", отколкото с други мигранти, дошли от различни европейски страни, заяви Курц на пресконференция за чуждестранни журналисти във Виена.

Той отбеляза, че на "хората с по-далечна култура е по-трудно да научат немски, те често са с по-ниско равнище на образование, внасят традиции, освен своята религия, в Австрия, отчасти един нов антисемитизъм, с който трябва да се борим".

"Това е голямо предизвикателство" за интеграцията, подчерта австрийският канцлер и допълни, че колкото повече са мигрантите от тези групи, толкова по-голямо е и това предизвикателство.

В същото време той направи уговорката, че не бива да се обобщава.

Групите мигранти, които по принцип се интегрират с по-малко проблеми, са тези, идващи от бивша Югославия, Германия и Източна Европа, даде пример Курц.

Курц обвини мигранти в антисемитизъм

Австрия, която пое в началото на месеца ротационното председателство на ЕС до края на годината, обяви миграцията за един от своите три основни приоритета, като постави специален акцент върху сигурността и охраната на външните граници на съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 курци курци

    12 3 Отговор
    Най-жестоките антисемити на света са евреите... всеки ден избиват себеподобните си ;)
  • 2 Коня на оня

    7 5 Отговор
    Колко хитро и удобно измислена дума "антисемитизъм"! Дума за гоите.. А това, че те смятат неевреите за получовеци как се нарича? Преди два дена видях едно видео, където имаше сблъсъци между палестинци (обикновени хора ) и исраелски войници като робокопи.. причината не беше някаква стачка, а хората буквално се опитваха да си защитят домовете, които някой "богоизбран" е решил , че на това място ще има ново еврейско поселение! Това е богохулство на "богоизбраните"!
    https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Palestinian-loss-of-land-1946-2010.jpg
  • 3 сноу

    7 0 Отговор
    Курци ,хич не го усуквай с купешки приказки ,ами грабвай дървото и има няма за 6 мес.ще ошеташ половината боклук ,че после те чака и още толкова балкански циганлък.
Новини по държави: