Last news in Fakti

6 Юли, 2018 14:58 1 295 6

Папата: Превръщаме Земята в пустиня и бунище

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • глобално затопляне-
  • климатични промени

Светият отец призова правителствата да изпълнят ангажиментите за ограничаване на климатичните промени

Папата: Превръщаме Земята в пустиня и бунище - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си да ограничат климатичните промени и отправи предупреждение, че ако неустойчивото развитие и необузданото потребление се запазят, те заплашват да превърнат Земята в купища "развалини, пустини и отпадъци", предаде АP.

Франциск отправи този призив на конференция във Ватикана по случай третата годишнина от неговата енциклика за климатичните промени. Папското послание във връзка с Парижката конференция за климата през 2015 г. съдържаше призив за промяна в парадигмата на отношенията на човечеството с природата.

В речта си папата призова отделните правителства да спазят ангажиментите си от Париж и заяви, че институции като Международният валутен фонд и Световната банка имат да изиграят важна роля, за да насърчават реформите и да поощряват устойчивото развитие.

Папата: Превръщаме Земята в пустиня и бунище

"Има голяма опасност да оставим на бъдещите поколения само развалини, пустини и отпадъци", предупреди Светият отец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 7 Отговор
    Църквата тръгнала да дава акъл в науката - УЖАС! Такива двуличници са всички, че чак ми се повръща вече! Вместо да се правят на учени, да вземат да призоват за спиране на животинската свръх раждаемост на неуките чернилки по света. Какви климатични промени, какви 5 лева, като основните ресурси се изчерпват от негрите, за които най-важното нещо на света е да имат по 20 деца и да изсекат тропичните гори и джунгли?!

    Коментиран от #6

  • 2 ванката

    3 3 Отговор
    много правилно заглавие след мафията ватикана това ще остане...
  • 3 зулус

    1 1 Отговор
    И понеже бог е създал света и всичко в него , а папата е неговия върховен представител на Земята то тогава излиза че върховния божи служител е решил че може да се противопостави на бог ?!?!
  • 4 ДНКмутация

    4 1 Отговор
    Международният валутен фонд и Световната банка вече изиграха важната си роля-те са основния двигател, създател, идеолог, контрольор, потребител и апологет на безумната античовешка съвременна икономика на противоестествено консуматорство, изцяло изкуствено "възпитано" в главите на хората, нямащо нищо общо с физическата ни природа. Ние сме галактически вирус, тумор, изчадие... МВФ и СБ са ДНК и РНК на този вирус. Лицемерен тъпанар!
  • 5 ЗайоБайо

    0 2 Отговор
    Господ не беше ли създал човека по свой образ и подобие? Какви са тия критики
  • 6 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Както се казва в библията, не споменавай напразно името господне. Същото важи и за науката-не бъркайте наука с търговия. Науката притежава цялата свобода на човешката мисъл. Толкова. Науката не изпомпа нефта образуван стотици милиони години и изхвърли за половин век в атмосферата. Науката, може да покаже как да разцепим земята, но това не означава че трябва да го направим. Ноусферата се определя както от науката, така и от духовното. Ако едно от двете се пренебрегва, нищо добро няма да излезе.