Last news in Fakti

7 Юли, 2018 16:58 1 235 1

Ел Кавалере иска да е евродепутат

  • силвио берлускони-
  • италия-
  • евродепутат-
  • антонио таяни 

Силвио Берлускони ще са кандидатира на изборите догодина

Ел Кавалере иска да е евродепутат - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира в изборите за Европейски парламент догодина. Това съобщи председателят на парламента Антонио Таяни в интервю, цитирано от DPA.

До неотдавна 81-годишният Берлускони имаше забрана да заема публична длъжност съгласно присъда по дело за данъчни измами. През май съдът отмени забраната.

Пред вестник La Stampa Таяни, който тази седмица бе избран за заместник-председател на партията на Берлускони "Напред, Италия", казва, че го е помолил да се кандидатира за европарламента. На въпрос какво е казал експремиерът Таяни отговаря: "Мисля, че той възнамерява да се кандидатира. Мисля че, той е много доволен от предложението".

Берлускони е участвал като кандидат в изборите за Европейски парламент през 1994, 1999, 2004 и 2009 г., но почти всеки път е отстъпвал спечеленото място на друг от партийната листа. Той е заседавал в законодателното събрание на съюза само през периода 1999-2001 година.

Ел Кавалере иска да е евродепутат

На новия си партиен пост Таяни ще се опита да възроди "Напред, Италия", чийто рейтинг спада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: