Last news in Fakti

7 Юли, 2018 17:40 1 691 5

ЕС пуска 10 хиляди граничари до 2020 година

  • ес-
  • жан-клод юнкер-
  • граница-
  • мигранти-
  • граничари

Брюксел ускорява процеса, който се предвиждаше да стане факт години по-късно

ЕС пуска 10 хиляди граничари до 2020 година - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия изготвя нови предложения за защита на външните граници на Европейския съюз, обяви председателят ѝ Жан-Клод Юнкер.

Предложенията на Юнкер ще включват разполагането на 10 000 гранични служители до 2020 г. като това е начин да се контролира притока на мигранти, които създават политически напрежения в блока.

"Първоначално искахме да разположим 10 000 граничари до 2027 г. Но сега смятаме, че трябва да го направим до 2020 г.", заяви Юнкер на пресконференция във Виена.

ЕС пуска 10 хиляди граничари до 2020 година
Снимка: БТА/АР

Въпреки че броят на мигрантите, бягащи от война и бедност, е спаднал рязко от пика през 2015 г., този проблем е сериозен за Европа и ще бъде основна тема по време на председателството на Австрия. Властта във Виена беше взета от консервативно дясната коалиция в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Справедлив

    14 0 Отговор
    До 2020 Европа напълно ще е залята от брадатите джихадисти. Реално Брюксел е тотална бюрокрация и много трудно се задейства-по мудни и тромави са от бившата бюрокрация дори и на СССР..
  • 3 навлеците идват

    11 0 Отговор
    защото веднъж влезнали в ес трябва да ги обгрижваме. нека да се приемат закони да не им се осигурява нищо...жилище,пари ,да не могат да извикат семействата си и ако бъдат заловени да работят без пари за да си изкарат билета при експулсирането...тогава никой няма да иска да идва
  • 4 Много е лесно бе

    2 0 Отговор
    Наемаш 20000 за гранична полиция и шест месеца ги гледат кой как работи. След това остават нужната бройка а другите чао. И ще имаш добри гранични служители. Може да се приложи навсякъде, така се отсяват неквалифицираните. Ако в България го правеха, нямаше да бягат в чужбина, щеше да има и пари за заплати
  • 5 ШОП

    2 0 Отговор
    "Too little, too late" както казват англичаните.
Новини по държави: