Last news in Fakti

9 Юли, 2018 14:35 1 622 15

ЕС одобри 1 милиард евро помощ за Украйна

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • ек-
  • финансова помощ

Макрофинансовата помощ за Киев се предвижда да бъде предоставена на два транша по 500 млн. евро

ЕС одобри 1 милиард евро помощ за Украйна - 1
Снимка: БТА/АР

Съветът на ЕС потвърди преди срещата на върха с Украйна одобряването на програма за макрофинансова помощ за Киев в размер 1 млрд. евро, предаде ТАСС.

Съобщението на украински и английски бе разпространено в социалните мрежи около час преди за срещата на върха да пристигне украинският президент Петро Порошенко.

Решението все пак не означава, че средствата ще бъдат отпуснати веднага, тъй като условията за предоставянето им трябва да бъдат съгласувани, отбелязва ТАСС.

Съветът на ЕС утвърди решението за предоставяне на макрофинансова помощ от 1 млрд. евро за Украйна още на 26 юни. На срещата на върха не се очаква да бъде обявено отпускането на средства, уточни европейски дипломатически източник на брифинг в Брюксел.

Макрофинансовата помощ за Киев се предвижда да бъде предоставена на два транша по 500 млн. евро. За тази цел обаче Брюксел и Киев трябва да закрепят в писмена форма задълженията, които Украйна поема в замяна.

ЕК съобщи по-рано, че предоставянето на средствата ще се извършва "в съзвучие с изпълнението на политиката на Международния валутен фонд към Украйна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    17 2 Отговор
    Жидовете раздават нашите пари
  • 2 123

    21 5 Отговор
    ЕС плаща на фашистите в Киев да избива мирните жители в Донбас,
    По делата им ще ги познаете Еврофашистите от Брюксел
  • 3 Владо Вр

    19 1 Отговор
    Хм? Финансова помощ? На Украйна??? Това не може да бъде вярно! Помощта е за "нашите" олигарси, а народа ще духа супата и ще връща заемите! Също както в България. Дали не сме род нещо? А?
  • 4 Преброяване на бесните язовци

    3 17 Отговор
    Руските подметки се разквичаха все едно че от техния джоб са ги извадили тия 1 млрд. евро.
  • 5 Биде

    12 3 Отговор
    В момента Украйна цари такъв хаос, корупция , инфлация и несигурност, че ЕС трябва да е луд да излее такива пари! По голяма част от тях ще идат в нечии джобове,а после когато дойде време за връщане не смея да си мисля какво ще става! Но уви това е „ голямата политика” и потърпевши са обикновените хора.
  • 6 Украйна смела и свободна

    4 17 Отговор
    Дори да се пръснат русоробите от яд и завист, нищо не са в състояние да променят. Фактите са си факти. Украйна е 1 милиард пъти по-достойна и цивилизована от северната миризлива кочина, управлявана от уродливо джудже. Затова и България и съюзниците ѝ ще гласуват и средства и оръжия, да спасят славните украински сили от наглия, мръснишки агресор.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 123

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Украйна смела и свободна":

    Скоро от усрайна няма да има и следа, в Киев ще има обесени по улиците много бандеровчета
  • 8 Смешко смешен!!

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Украйна смела и свободна":

    Няма ли най-сетне да разберете ,че Усрайна принадлежи на Русия и тези пари му идват ,като подарък на Путин !
  • 9 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Украйна смела и свободна":

    Ква северна бе, тя ви се пада източна! Посоките бъркате, кво остава за другото! Кръмни с един Джавелин и внимавай да не ти удари палеца на левия крак!
  • 10 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Почвам да се ядосвам...За ТЯХ-МАКРОПАРИ...за нас -микро субсидий/с маса проверки/...и то като ЧЛЕН/к.../ на ЕС.....!!!Че украта се ЗЪБИ на Германия за СП/2!!!НЕ БИЛО В НЕЙН!!!!ИНТЕРЕС заобикалянето и....сякаш тя е собственик на мрежата си ,а не Байдън...
  • 11 Баш майстора

    2 0 Отговор
    До миналия месец ЕС е подпомогнал Украйна с 13млрд. евро, сега ще им дадат още един. Не знам какво положително нещо очакват да се случи. Иначе с тези пари можеше да се направи много по отношение на джагалското преселение в Европа.
  • 12 У-край-на

    0 1 Отговор
    Само Германия изхарчи 5 млрд за "организиране" на мйдана, т.е. немците, които си смятат и стотинките, щом са ги изхарчили, навярно е имало защо.. у-крайна е интересна за "локомотива " на европейската икономика гер-мания, защото, въпреки че нямат газ, имат газопреносната мрежа, "подарък " от съветските времена, комлексираната психология на у-крайна, пък им позволи да мислят, че Те са фактор, а не собствениците на продукта! Подбодряването на тази психологията, струваше 5 млрд на гер-мания, за организиране на така наречените "майдани", по нашему казано мегдани. . Газопреносната мрежа вече не е у-краинска. . Но една от целите на гер-мания беше и другият енерго-суровинен център в Европа, а именно домбаският въглищен басейн, който е съпоставим с рурският. . Щом за мегдани са "хвърлени" 5 млрд, си представете, колко се харчи за войната в домбас, т.е. Донецк.. И рекламата с 1 млрд, където шоколаденият босс, когото направиха "президент " на у-крайна, се мисли за герой, е толкова ценична, че дори "организаторите си вярват... жалка работа. .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 pompev

    0 1 Отговор
    ей,тва комунистическите тролове-подлоги край нямате
  • 15 За това

    0 0 Отговор
    Ще плащаме газ от американски хъбове и ток от Мариците задължение към uSA
Новини по държави: