1 303 0

Тайван подпомага Глобалната коалиция в борбата срещу ИДИЛ

Република Китай дари 1 милион щатски долара като част от ангажимента си да подпомогне ръководената от САЩ Глобална коалиция срещу Ислямска държава, които ще са в помощ за разминиране на териториите в Сирия и Ирак, от които бе прогонен ИДИЛ.

Церемонията по връчване на дарението, на която присъстваха представителят на Тайван в САЩ Стенли Као, изпълнителният директор на Америсканския институт в Тайван Джон Норис, спрециалният президентски пратеник на САЩ Тери Улф и действащият заместник-помощник секретар на Държавния департамент в САЩ Лаура Стоун, се проведе в Института за мир (USIP) във Вашингтон.

„Като член на международната общност, Тайван дава своя принос към международните хуманитерни усилия и инициативи“, заяви Као.

Според Улф, дарението ще помогне за разминирането на разкъсаните от военни действия страни.

Коалицията бе създадена през 2014 г. под ръководството на администрацията на тогавашния президент на САЩ Барак Обама и има 68 члена.

Освен Тайван, други партньори от Азиатско-тихоокеанския регион са Афганистан, Австралия, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур и Южна Корея.

Участието на Република Китай се състои от хуманитарна помощ, включително дарение на временни жилища за настаняване на бежанци, прогонени от домовете им от Ислямска държава.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Напиши коментар:


Публикувай