Last news in Fakti

10 Юли, 2018 22:58 1 808 0

Тайван подпомага Глобалната коалиция в борбата срещу ИДИЛ

  • тайван-
  • идил-
  • ислямска държава-
  • мина-
  • бежанци

Република Китай дари 1 милион щатски долара като част от ангажимента си да подпомогне ръководената от САЩ Глобална коалиция срещу Ислямска държава, които ще са в помощ за разминиране на териториите в Сирия и Ирак, от които бе прогонен ИДИЛ.

Церемонията по връчване на дарението, на която присъстваха представителят на Тайван в САЩ Стенли Као, изпълнителният директор на Америсканския институт в Тайван Джон Норис, спрециалният президентски пратеник на САЩ Тери Улф и действащият заместник-помощник секретар на Държавния департамент в САЩ Лаура Стоун, се проведе в Института за мир (USIP) във Вашингтон.

„Като член на международната общност, Тайван дава своя принос към международните хуманитерни усилия и инициативи“, заяви Као.

Според Улф, дарението ще помогне за разминирането на разкъсаните от военни действия страни.

Коалицията бе създадена през 2014 г. под ръководството на администрацията на тогавашния президент на САЩ Барак Обама и има 68 члена.

Освен Тайван, други партньори от Азиатско-тихоокеанския регион са Афганистан, Австралия, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур и Южна Корея.

Участието на Република Китай се състои от хуманитарна помощ, включително дарение на временни жилища за настаняване на бежанци, прогонени от домовете им от Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА