11 Юли, 2018 13:56 986 0

Пороите убиха четирима в Румъния (ВИДЕО)

  • румъния-
  • наводнение-
  • дъжд-
  • порой

Проливните дъждове предизвикаха проблеми на много места, включително в Букурещ

Пороите убиха четирима в Румъния (ВИДЕО) - 1

Четирима души загинаха, след като опитали снощи да прекосят с каруца придошла река в Югоизточна Румъния. Две от жертвите са деца, съобщава сайтът "Зиаре".

Спасителите са получили сигнал около 20.30 ч. снощи, че двама възрастни и две деца са отнесени от водите на река в село Мъгуреле, окръг Тулча. Спасителите успели да намерят около полунощ две от жертвите - жена на 58 години и едно дете на четири години. По-късно било намерено и другото дете - на 7 години.

Мъж на 68 години бе намерен на около 500-600 метра от мястото на инцидента, във водата под едно дърво.

Днес предупреждение с оранжев код за опасност от наводнения остава валидно за реките в три окръга на Румъния - Арджеш, Олт и Телеорман в южната част на страната.

Десетки жилища и стопанства са наводнени в окръг Прахова. Пътното движение по три национални пътища - в окръзите Ковасна, Вранча и Нямц, е спряно.

Министерството на вътрешните работи съобщи днес, че ситуацията в страната се връща към нормалното, като в момента превантивно остават евакуирани 77 души от град Бъбени, окръг Вълча. Те са настанени при роднини.

През последните 24 часа екипи на министерството на вътрешните работи са работили с всички налични средства за изпомпване на води от къщи и мазета, както и за разчистване на наводнени кладенци.

Проливните дъждове предизвикаха проблеми на много места в Румъния, включително в Букурещ. Местна медия нарече румънската столица "малка Венеция" по аналогия с прозвището "малкия Париж", както е известен Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: