Last news in Fakti

11 Юли, 2018 17:00 1 610 4

Водолаз разказа за спасителната операция в пещерата

  • тайланд-
  • операция-
  • пещера-
  • водолаз-
  • иван караджич-
  • сърбин

Операцията по спасяването бе трудна, посочи той

Водолаз разказа за спасителната операция в пещерата - 1
Снимка: БТА/ AP

Един от членовете на международната група водолази, които спасиха децата в Тайланд, разказа пред сръбската телевизия РТС как се чувства след приключването на спасителната операция, съобщи ТАСС.

Чувствам се отлично, много съм щастлив, заяви датчанинът от сръбски произход Иван Караджич. Тези дни в пещерата е много по-добре, там има по-малко вода. Това беше фантастична работа за всички нас. Просто е невероятно, че успяхме да спасим всички от пещерата. За съжаление, един наш колега загина, каза Караджич.

Той добави, че е на път за вкъщи и се чувства много уморен. Операцията по спасяването бе трудна. Аз бях силно обезводнен и напълно изтощен, но сега ми е много по-добре, заяви още водолазът.

На 23 юни в тайландската пещера изчезнаха 12 ученици от футболен отбор на възраст от 11 до 16 години и техният треньор. Спасителните екипи успяха да извадят всички хора от капана живи и здрави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лубопитко

    1 0 Отговор
    Само не разбрах връзката между заглавието и съдържанието на статията. По-скоро е резюме или извод, вместо разказ.

    Коментиран от #4

  • 2 интересно

    3 1 Отговор
    За водолазите и спелиолозите разбрахме едно голямо браво за тях труда им и смелостта им !!! Обаче бихте ли написали, защо отсвириха "свети" Илон Мъск и никой не му обърна внимание, камо ли да му ползват подводницата ? Това е интересно ! Според мен той прекрасно е знаел, че "подводницата" няма да свърши работа, защото водолазите на пресконференциите неколкократно заявиха, че има тесни процепи през, които едва минават и прокарват кислородните бутилки, така че уреда на Мъск едва ли щеше да мине ? И тук е въпроса опита ли се "свети" Илон отново да си прави реклама или наистина искаше да помогне ????
  • 3 Бесен Язовец

    0 1 Отговор
    Не мисля, че точно Илонката е човека, който се нуждае от реклама ! Кой с лошо, кой с хубаво, но него и така половината хора от земното топче го знаят.
  • 4 Ефтини сензации

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лубопитко":

    Тука е така.
    Гръмогласно заглавие, неотговарящо на съдържанието. Но пък реклами повече от на порно сайт.