12 Юли, 2018 07:19 2 139 19

НАТО: Русия подкопава сигурността

  • нато-
  • сигурност-
  • русия

НАТО с обща декларация след първия ден на срещата на върха

Агресивните действия на Русия застрашават евроатлантическата сигурност. Това се казва в декларация на НАТО след първия ден на срещата на върха, съобщи Би Би Си.

Страните – членки обявяват, че ще продължат да си сътрудничат на базата на солидарността и споделените цели със споделяне на тежестта.

„Продължаваме да вярваме, че партньорството между Русия и НАТО е стратегически ценно. Ние обаче не можем да позволим компромис, относно принципите, на основата на които са изградени нашият Алианс и сигурността на Европа и Северна Америка. В тази ситуация ние съжаляваме, че въпреки многократните ни призиви за промяна на курса на Русия, тази политика не може да се изпълни. Агресивните действия на Русия, включително и заплахите за използване на сила са в противоречие с атлантическата сигурност“, се казва в декларацията.

НАТО изразява и опасения от действията на Иран. Има притеснения от влиянието на страната в Близкия Изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 30 Отговор
    Ами какво да очакваме от терористи с ядрено оръжие,все едно ИДИЛ с ракети.

    Коментиран от #2, #12, #13, #16

  • 2 без мозък

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    САЩ са единственните използвали ядрено оръжие, сссесесерсем!
  • 3 ЛИЦЕМЕРИ

    24 3 Отговор
    """" Ние обаче не можем да позволим компромис, относно принципите, на основата на които са изградени нашият Алианс...."и кои са тези принципи-???...Да нападате суверенни държави-избивайки милиони жители САМО за да угодите на САЩ и техните интереси--това ли са ви принципите...Реално НАТО вече се доближава по численост на жертви предизвикани от тях и скоро ще достигнат численността на жертвите от В.Световна Война...

    Коментиран от #6

  • 4 FORM

    20 2 Отговор
    Истината е че Русия си води своя политика за да си защити природните богатства,територията и народа. Не може да си позволи отпускане, защото веднага ще се намерят "желаещи" за богатствата им . В последните години успяха да укрепнат военно точно по тази причина. НАТО е добра организация, като замисъл, но прекалява с
    " Този враг Русия" . Русия си е суверена държава и си е права да си взема мерки за самозащита, когато я притискат по всички граници. В случая НАТО си има съответни организационни проблеми и търси враг за да осмисли съществуването си. Мисля,че НАТО трябва да съществува,но не единствено заради Русия, а заради една колективна сигурност.

    Коментиран от #14, #15

  • 5 Една Русия и срещу нея цял свят

    12 2 Отговор
    И пак не им стиска. Колко са тафтяни тез ТЮФЛЕЦИ !

    Коментиран от #19

  • 6 Сссерем

    3 17 Отговор

    До коментар #3 от "ЛИЦЕМЕРИ":

    По полека че се окапа,САЩ е световния полицай,ако не са те държави с псевдо-демокрации като Русия и Китай ще правят каквото си искат,тогава те няма да анексират суверенни държави,а направо ще ги превземат с танкове,такива терористи трябва да се държат изкъсо и като сгафят да се пляскат по крадливите ръчички.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 7 Не бе просто:

    14 1 Отговор
    Нали НАТО се нуждае от някой лош за да може да съществува!!в случая Русия им прави услуга!тяхния съюз ще е безсмислен ако няма някой лош!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иззсссссра ли се!!

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сссерем":

    Абе ти си много зле!!!вземи отиди да се прегледаш и направо да те оставят на 4 км при твоите другари ,там да им разтегляш лукуми ,колко велика е збирщибата Хамерика!
  • 10 ****

    15 1 Отговор
    Тези тъпанари започнаха пак със старите си номера,заплаха от Русия и това е,целта е една,да се продава оръжие на новите членки и повишение на вноската.Ами нали ако Русия каже да тръгне,тези рогачи докато се организират,и няма да е останало нищо от нато,но явно тези номера вършат работа щом продължават с тях.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kcaniba

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "FORM":

    Империята на злото и лъжата, сто години смърт и разруха по света!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Kcaniba

    2 11 Отговор
    След поставянето на каПутин на власт, НАТО е жизнено необходим за възпиране на Завоевателната и агресивна политика,и хибридна война на Империята на злото!НАТО е гарант на цивилизационния свят!НАТО е гарант на изконните човешки ценности!

    Коментиран от #18

  • 18 5ко

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Е щом мислиш така, дано те застигне участта на кадафито. Ще ти бъде доста цивилизовано и ценностно. А бе направо изконно човешко.
  • 19 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Една Русия и срещу нея цял свят":

    Недей така! Страх ги е! С тези продупчени презервативи сума джендари от алианса ще забременеят!