Last news in Fakti

12 Юли, 2018 09:04 2 068 18

НАТО ще се отърве от руското оръжие

  • русия-
  • оръжие-
  • нато

Организацията иска модернизиране на оръжието

Държавните и правителствените глави на страните-членки на НАТО поеха ангажимент да избавят алианса от зависимостта от оръжията и техниката съветско и руско производство. Това се казва в декларация, приета след основната работна сесия на срещата на върха на алианса в Брюксел, съобщи Darik.

Лидерите на НАТО подчертаха необходимостта от модернизиране на въоръженията на държавите-членки за „укрепване на тяхното технологично предимство“.

Армиите на страните от Централна и Югоизточна Европа продължават да са въоръжени основно със съветско оръжие от 60-те и 80-те години на миналия век, макар че много танкове, самолети и вертолети бяха модернизирани през последните години.

Точни оценки за пълния преход на тези армии към стандартите на НАТО няма, но според експертите това ще струва стотици милиарди долари, които трябва да бъдат извадени от бюджетите на тези страни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алексей

    16 4 Отговор
    И при това положение ще харчим ли милиони за обновяване на миговете или ще ги продадем на някоя африканска територия
  • 2 Каракачанов

    4 14 Отговор
    вижте като патреот лубладжия не одобрявам това
  • 3 БАЙ ОЙ

    21 3 Отговор
    при това положение, ние ще останем без оръжие. Имаме само такова, а нямаме пари да си купим ново
  • 4 Идиот

    30 4 Отговор
    Тоя палячо това да го каже на Турция-втората по сила армия в НАТО..да го каже и на Гърция и още куп други натовски държави.Не че не се отървават от руското оръжие-ами купуват и ново от Русия\\\\\\\

    Коментиран от #12

  • 5 SAAB

    22 1 Отговор
    Вторият по мощ в НАТО купува в този момент..........тоя се повдига на пръсти .....в поза " пожарникар " :)
  • 6 ГосТ

    18 4 Отговор
    Ееее супер наглия паток. Тогава да започват да произвеждат европейско. И това нато е пълен, ама пълен булшит. ЕС да вземе да си оправят отношенията с Русия и Китай. И аз съм за разформироване на нато и европейска армия.
  • 7 5ко

    16 1 Отговор
    Някои май искат само те да продават и да пИчелят. Само луд или платен пи приел такава простотия. Трябва да се гледат изгода, полза, качество и др., а не да се приемат тенденционни обвързвания.
  • 8 Morgoth

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: според експертите това ще струва стотици милиарди долари ... които да влязат в бюджета на САЩ
  • 9 ****

    16 1 Отговор
    Явно складовете пращят от остаряло оръжие,и давайте сега да го пробутваме на баламурниците,те ако са като тия джавелини които пробутаха на украинците,и които не стрелят,не мерси,по добре да си останем с руското.А и сега имаме С-300,и като го премахнем с какво ще го заменим?Защо трябва да го купуваме,на нас и това ни върши работа,а и наще оръжейници,произвеждат руско оръжие,това значи ли,че ще го забранят ?
  • 10 onq s konq

    2 9 Отговор
    Естествено че НАТО трябва да се отърве от руското оръжие НЕМЕДЛЕНО по ред причини.Първо-то е остаряло и не върши работа в съвременната военна обстановка.Но малко ИКОНОМИЧЕСКО ПРЕДИСЛОВИЕ:Тръмп критикува Германия,че с обвързаността си към руския газ УДРЯ АМЕР. ИКОНОМИКА.А логиката е:Америка и ЕС налагат ембарго на Русия,икономиките им понасят от това ЗАГУБИ,а точно Германия НАЛИВА ПАРИ В РУСКАТА ИКОНОМИКА чрез купуване на газ,което пък финансира РУСКАТА ОРЪЖЕЙНА ПРОМИШЛЕНОСТ.Което пък принуждава САЩ и ЕС да УВЕЛИЧАВАТ РЕЦИПРОЧНО ВОЕННИТЕ СИ РАЗХОДИ ,НАТОВАРВАЙКИ БЮДЖЕТИТЕ СИ.Е същото е и с МОДЕРНИЗАЦИЯТА на наличното съветско оръжие най-вече в Източна Европа-ФИНАНСИРАНЕ НА РУСКАТА ХАЗНА!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Божее

    9 1 Отговор
    И ще изхвърлим калашниците, ще изхвърлим малкото останали ни съветски ракети! Ще изхвърлим гаубици и танкове, които изнесоха войната в Ирак, и в Сирия! По-голяма тъпотия няма, вервайте ми. Тоя морков май не е пред нас, а доста близо зад нас.
  • 12 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Идиот":

    Втората по сила :ддд която се страхува от Израел :дддд ! Мислете малко дрОгари! Може да е втора по численост,ама по сила е някъде около Холандия. :ддддд
  • 13 398

    11 1 Отговор
    Това не знам да ли е патриотично или бизнес заявление на НАТО. Че е необходима унификация на въоръжението на страните членки това е повече от ясно. ОБАЧЕ! Това е и един много корав бизнес! Това означава ли че ще си затворим производството и ще унищожим всичко, което имаме за да ни напълнят с чужда техника от чужди а не наши производители? Този филм вече сме го гледали. Като се сетя за Сиванров, Паси и онзи кон П. Стоянов, които бяха главни действащи лица ми иде да мачкам глави
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мара

    1 0 Отговор
    Също като децата!На ти куклите,дай ми парцалите!
  • 17 Гъл

    3 2 Отговор
    Явно нещата отиват към това русия да си върне страните от източна Европа. И тия смешници евро(гей)атлантиците го виждат това и си казват: "Така и така ще ги загубим, дай поне да им вземем парите и да им пробутаме старото желязо което вече не върши работа срещу Русия. Тъкмо ще си избием неоправданите разходи от тия глупаци."
  • 18 Мара

    5 0 Отговор
    Също като децата!На ти куклите,дай ми парцалите!