12 Юли, 2018 11:16 2 117 4

Лондон по тревога заради Тръмп

  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • лондон-
  • тереза мей

Британската полиция се готви за голяма операция, свързана с протести срещу американския гост

Лондон по тревога заради Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Британската полиция се готви за множество протести по време на тридневното посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп във Великобритания, като на няколко от тях се очаква да присъстват десетки хиляди, предаде DPА.

Лондонската полиция подчертава в изявление, че се подготвя за сложна операция по гарантиране на реда и сигурността, която включва защитата на президента по време на посещението му. "Очакваме хора да се съберат в столицата за демонстрации както за, така и против президента", добавят силите на реда, отбелязвайки, че въпреки мерките за сигурност трябва да се намери баланс с правото на свобода на словото.

В организираната операция участват множество агенции за сигурност и е събран опитен команден екип. Стойността й ще бъде значителна, съобщи полицията.

Лондон по тревога заради Тръмп

Очаква се Тръмп да пристигне във Великобритания късно утре и първо да се срещне с посланика на САЩ Уди Джонсън. Полицията вече е издигнала допълнителни врати и прегради в близост до резиденцията на посланика в централната част на Лондон.

След това президентът на САЩ ще вечеря с британската премиерка Тереза Мей в Двореца Бленъм, в близост до Оксфорд. Очаква се там също да бъдат организирани протести.

В петък Тръмп ще посети обект, свързан с отбраната на Великобритания заедно с Мей, след което двамата ще посетят Чекърс, извънградската резиденция на премиерката край Лондон, където ще се състоят двустранни преговори, съобщи по-рано посланик Джонсън.

След това Тръмп ще посети кралския дворец Уиндзор, за да се срещне с кралица Елизабет Втора. Късно вечерта в петък и в събота той ще посети Шотландия.

Лондон по тревога заради Тръмп

Няколко групи планират да съберат десетки хиляди на протести срещу Тръмп в Лондон, Глазгоу и Единбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МибДим

    3 2 Отговор
    НЕ ХАРЕСВАМ ТОЗИ ЧОВЕК
  • 2 Хк+йххххйххх

    1 1 Отговор
    Протести от любов.
  • 3 Борис Джонсън

    0 0 Отговор
    Ами аз?
  • 4 Безименен

    0 0 Отговор
    Този русоляв реднек да си отива обратно в Мерика и да се заема с дълговете на държавата си преди да плюе наляво и надясно пълни безсмислици в територията на други държави, този клоун.
Новини по държави: