Last news in Fakti

12 Юли, 2018 12:00 1 747 22

Европа да плаща повече за защита от Русия

  • европа-
  • доналд тръмп-
  • русия

Доналд Тръмп продължава да настоява за по-високи средства за отбрана

Европа да плаща повече за защита от Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново призова Германия и другите богати страни в НАТО да отделят повече пари за отбрана, съобщи Voice of America.

Тръмп вече поиска страните от НАТО да отделят по 4% от своя БВП за отбрана по време на срещата на върха на групата. Той отново подчерта, че САЩ няма да продължават сами да подсигуряват финансово Алианса.

„Години наред президентите на САЩ се опитваха да накарат Германия и другите богати страни от НАТО да плащат повече за тяхната защита от Русия. Те покриват само малка част от своите разходи. САЩ плащат десетки милиарди долари, които са твърде много, за да субсидираме Европа. В същото време губим от търговията с тях.

Освен това Германия започна да плаща на Русия, страната, за която иска отбрана, милиарди, за да задоволява нейните енергийни нужди чрез идващия руски газопровод. Неприемливо! В НАТО трябва да приемат своя ангажимент за 2% от БВП за отбрана. Трябва да се готвят и да стигнат до 4%“, заяви Тръмп в Twitter.

В момента той се готви за среща с руския президент Владимир Путин в Хелзинки. По време на срещата в НАТО Тръмп все пак заяви, че има добри отношения с германския канцлер Ангела Меркел. Той показа добри отношения и с британския премиер Тереза Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    29 1 Отговор
    Сега разбрахте ли кой прибра фашистите след 1945та и продължава да се зъби на РУСИЯ?
  • 2 Диди

    7 10 Отговор
    Европа трябва да плаща повече за сигурността си,колкото и недоволни да бъдем от изказването на Трамп.Въпросът за енергията и газопроводът,всеки си защитава ингересите. Дойде време Европа да направи промени спрямо сигурността си.Не може за в бъдеще да сме зависими както от САЩ,така и от Русия.

    Коментиран от #9

  • 3 Пешо

    16 1 Отговор
    И аз искам повишаване на доходите, ама...

    Коментиран от #4

  • 4 Диди

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Далеч си от темата.

    Коментиран от #6

  • 5 минувач

    14 1 Отговор
    Знаете ли кога европейците ще почнат да плащат 4% от БВП за железария? Хиля се с глас!
  • 6 Гюнтер

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Ти пък си близко до уволнение, ако не измиеш чиниите!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Хахахахааа

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гюнтер":

    За косата и от земята....хахахахааа...кефиш ме,аман от такива утайки и разни прислужници отишли в западналя запад и взимащи страната на джендърите.

    Коментиран от #17

  • 8 случаен

    11 1 Отговор
    То беше ясно------заплахата от Русия е само един мит-въпроса е само за парите-нищо друго...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диди

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гюнтер":

    Пращиш от ингелигентност,щом мислиш,че трябва с такъв израз да се ,,оакаш,,.
    Само като инфо за такъв голям тарикат като теб.Имаме частна фирма,от която печелим много добре.Да,аз готвя,мия и правя домакинска работа в къщи.Аз работя 25 часа на седмица,не защото че не мога да си СЕДЯ В КЪЩИ. Доволна съм от животът си. ТАКА ОСТАВИ ТЪПИТЕ ИЗРАЗИ ЗА ГОРКАТА СИ ЖЕНИЧКА,АКО ИМАШ ТАКАВА.

    Коментиран от #13

  • 11 Hhhhhhh

    5 1 Отговор
    На кого да плаща?

    Коментиран от #12

  • 12 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Hhhhhhh":

    Напрегни се малко,ха да отгатнеш.Човече,по умен въпрос не можа да зададеш.
  • 13 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Диди не си хаби нервите 80% са такива..не можеш на всички да обясниш или вразумиш .то и как да ги вразумиш като нямат нищо в кратуните. Жалко за България с такъв народ....

    Коментиран от #16

  • 14 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кютек":

    И с 10 ника да пишеш,няма как да поумнееш.Жалка картинка си.
  • 15 Симо

    3 2 Отговор
    Европа има нужда да плаща за защита от САЩ....
  • 16 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Подкрепям мнението ти.Аз нервите не си хабя,добре се чувствам.Такива индивиди излагат страната ни,пречат за доброто развитие на държавата,защото те НЕ СА СПОСОБНИ ОБЕКТИВНО ДА МИСЛЯТ,А КАМО ЛИ ДА РАЗСЪЖДАВАТ.Мислят,че като обиждат,са потигнали нещо.Но с такава отношение показват,колко интелигентност имат.А иначе са ГОЛЕМИТЕ ОАКАНИ ТАРИКАТИ.

    Коментиран от #18

  • 17 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахахааа":

    А ти от кои утайки си?Руските? Всеки има право на мнение,дори и да живее с хиляди км.далеч от България.Ти кой си,че да определяш кой има право да сподели мнението си?
  • 18 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    А има ли реална руска заплаха или е кьорфишек?+иска ли руснака да окупира Германия и за какво му е ??

    Коментиран от #19

  • 19 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Хасане,за какво бяха 16те републики НУЖНИ на Съветският Съюз?

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    За какво му са на Германи Балканските страни..за пазари,използване на природни богатсва,човешки ресурси...и двата блока са един дол дренки...ти си се устроила в Германия .като Гайдар Алиев се беше устроил на работа в Полютбюро..
  • 21 Хасан

    2 0 Отговор
    Комшията на младини е бил дървосекач в Коми а сега сина му е берач на ягоди в Англия...едно и също ...останалото идеология ..социализъм или капитализъм , свобода на словото или свобода на труда...
  • 22 арджентата

    1 0 Отговор
    Това ще е по-катастрофално и от бежанския поток за Европа! Малките страни, първи ще усетят негативите! Коя страна дава % от БВП - поробената! Това е съвременна форма на ангария и робство! Целта и политиката на САЩ е / на първо време / икономически да доминира над Света! И да преинвестира във въоръжаване! Една елементарна аритметика: какво въоръжаване би могла, да си позволи Европа с американският рекет за 1 или 2 години?!... И то ЗА ЗАЩИТА ОТ РУСИЯ - ВЪОБРАЖАЕМ ВРАГ!... Лесно е да си неразумен, трудно е да предвидиш резултатът, ефектът от действията си! Някои неща са необратими!