12 Юли, 2018 12:06 1 915 3

Талибаните тръгват в мощна атака

  • афганистан-
  • талибани-
  • кабул-
  • забиула муджахид-
  • кундуз

Десетки загинаха при нова атака на бунтовниците срещу бази на афганистанската армия

Талибаните тръгват в мощна атака - 1
Снимки: БТА/АР

Десетки хора загинаха при съгласувани атаки на талибаните срещу две бази на афганистанската армия и три контролни пункта в окръг Дащ е Арчи в северната провинция Кундуз, предаде DPА, като се позова на властите.

Предоставените официални данни обаче се разминават.

Членът на областния съвет на провинция Кундуз Мохамад Йосуф Аюби заяви, че между 20 и 25 войници от афганистанската армия са били убити при талибанската атака срещу постовете. Той съобщи и за неизвестен брой ранени.

Друг член на съвета, Заргул Алами, обаче каза, че са загинали 12 войници, а десетки са били ранени. Това по думите му станало при престрелка, продължила три часа.

Централните власти все още не са коментирали въпроса.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид заяви, че най-малко 16 войници са загинали или са били ранени при атаката.

Кундуз е една от най-размирните провинции в Северен Афганистан. Талибаните имат активно присъствие там и контролират няколко от окръзите, докато за контрола над останалите продължава да се води борба.

Талибаните тръгват в мощна атака

В средата на юни при нападение на талибаните срещу пост на афганистанските сили за сигурност в окръг Кала е Зал в Кундуз бяха убити най-малко 15 афганистански войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ела

    3 1 Отговор
    Талибаните са създадени обучени и въорожени от " Америка и Цивилизования Запад " ( с техните високи претенции за Европейски цености и човешки права.) Служиш ли вярно на Запада винаги си прав всичко ти е позволено стига да е в тяхен интерес.

    Коментиран от #3

  • 2 чалма тв

    1 0 Отговор
    Реджеб , каква хубава брада имаш,браво ,машала. Малко прилича брадата ти на варени криви макарони. Сигурен съм че твоите роднини получават соц.помощи в Европа.Тарикат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: