Last news in Fakti

12 Юли, 2018 15:50 2 905 6

Меркел склони пред Тръмп

  • ангела меркел-
  • нато-
  • доналд тръмп

Германия ще повиши разходите си за отбрана

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е признала пред съюзниците, че нейната страна ще трябва да харчи повече за отбрана, съобщи Дойче Веле.

По време на срещата на върха на НАТО президентът на САЩ Доналд Тръмп призова европейските страни да спазват тавана от 4% за разходи за отбрана.

„Имахме напрегната среща. Президентът Тръмп настояваше за промяна в разпределението на тежестта в рамките на Алианса. Все пак всички поехме ясен ангажимент към организацията“, заяви Меркел.

По-рано Тръмп заяви, че няма намерение да изважда САЩ от НАТО, но отново призова за по-равномерно разпределение на разходите. След вчерашните разговори той заяви, че има добри отношения с германския канцлер Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    17 4 Отговор
    Така ще да е каки, сега добре само на коленца, ама до кога и колко време ще да е така преди да те повдигнат лекичко само за да ти подложат и ореховите черупки под тях. А? Аха, я.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 българче

    17 6 Отговор
    Баба ви и гола ще се съблече, само и само да не загуби продажбата на 3 милиона автомобила годишно в кочината.
    Само че тя и гола да се съблече, пак ще ги загуби.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Пешо

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    Тя ако се съблече гола, то тежко ни! Всички мигранти от мъжки пол панически ще напуснат Германия и ще се пръснат из Европа!
  • 5 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    Абе за събличане не знам , ама некои "патици" май скоро ще пресъхнат , колкото и да не им се вярва на русконадупените !!!
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Има си хас и да не "склони" Аз тази новине я знам от времето на многоуважаемия Конрад Аденауер от Бон !!
Новини по държави: