12 Юли, 2018 17:55 1 005 3

Макрон: Тръмп не е заплашвал, че ще изкара САЩ от НАТО

  • еманюел макрон-
  • нато-
  • доналд тръмп

Той заяви, че Франция ще се съобрази с исканията за бюджет за отбрана

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Доналд Тръмп не е заявявал, че ще извади САЩ от НАТО, съобщи France 24.

По-рано излязоха информации, че президентът на САЩ е заявил, че е готов да изведе страната от НАТО. Той настоява за повишаване на разходите за отбрана от страните – членки.

Тръмп заяви, че страните са се съгласили да отделят допълнителни $ 33 млрд. за отбрана.

„Тръмп в нито един момент, било публично или частно, не е заявявал, че ще изтегли страната си от НАТО. Има комюнике от вчера, което подробно представя целите пред организацията. Потвърждава се целта за отделяне на разходи от 2% от БВП за отбрана до 2024 г. Това е всичко“, заяви Макрон.

Той допълни, че Франция ще изпълни зададените цели. Френският президент призна, че финансовата тежест в НАТО трябва да бъде споделена. Няколко други лидери също заявиха, че Тръмп не е заплашвал с излизане на САЩ от НАТО. Те потвърждават, че той е искал по-бързо повишаване на разходите за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ги повишат

    2 0 Отговор
    НО да се поръчва въоръжение само от ЕВРОПЕЙСКИ производители като така ще се създадат работни места в европа и когато нато действа ИЗВЪН границите на страните участнички то ес да НЕ УЧАСТВА...щом е отбранителен съюз какво търси из други страни
  • 2 1122

    1 0 Отговор
    Тука има тука нема. Покер.
  • 3 00 кенеф

    1 0 Отговор
    Макарон е дупедавец но не от Правец.
Новини по държави: