13 Юли, 2018 07:02 5 465 14

Тръмп: Планът за Брекзит ще убие...

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • великобритания-
  • убие-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • ес

Американският президент е на визита на Острова

Тръмп: Планът за Брекзит ще убие... - 1
Снимка: БТА/ AP

Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически отношения с ЕС след Брекзит ще убие възможността за сключване на споразумение за свободна търговия със САЩ. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от вестник The Sun.

Тръмп е на визита във Великобритания, където се срещна с министър-председателя Мей. Американският лидер посочи, че Вашингтон ще прави сделки с Европейския съюз, вместо с британците.

„Ако сключат такова споразумение, ние ще имаме вземане-даване с Европейския съюз, вместо с Великобритания. Това вероятно ще убие споразумението, което Лондон така пламенно иска да сключи с Вашингтон”, предупреди Доналд Тръмп.

Плановете на Мей за Брекзит определено ще засегнат търговията със САЩ , за жалост по негативен начин, добавя президентът, който се е изказвал в подкрепа на желанието на британците да напуснат Европейския съюз. Те взеха това решение на референдум преди две години.

„Споделих с Тереза, която аз харесвам, споделих с нея моето виждане за онова, което да се направи и как да се преговаря. Бих казал, че тя направи противното. Това е окей, тя трябва да преговаря по най-добрия начин, който тя знае, но това определено ще засегне търговската сделка със САЩ", посочи още американският държавен глава.

Тръмп направи други любопитно изказване. Той заяви, че Борис Джонсън – бившият вече външен министър, който си подаде оставка – би бил страхотен премиер на Великобритания. „Мисля, че той има необходимите способности да успее”, посочи американският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bat Sande

    33 7 Отговор
    Празноглав шизокретеноид
  • 2 Гост

    54 2 Отговор
    И сега кой е за разцепването на ЕС!? Русия или САЩ? Кой работи за разделение на ЕС?

    Коментиран от #6, #8

  • 3 ГосТ

    43 5 Отговор
    ЕС просто трябва да оправят отношенията си с Русия и Китай. И да спрат да купуват каквото и да било оръжие от сащ. Окей, увеличаване на средствата за отбрана за европейско производство. Това е. Англия ако искат. Партньорство с Азия (Китай,Япония, Корея ) е сто пъти по добре от сащ. Както и партньорството с Русия е по добро от това с острова.
  • 4 Хасан

    31 1 Отговор
    Сащ за да запази своето господство през нашия век ,ще направи всичко възможно някъде да се появи икономически или военнен конкурент..няма съюзници има интереси...ще разбие блокове,ще си дестабилизира съюзници..
  • 5 Kcaniba

    15 7 Отговор
    рижав глупав червенокож човек с черти на индиански вожд забогатял с кредити и мошеничество за него съществуват само хората с рижава коса като путьо например между другото хората със сламен цвят на косите не признават други бои за коса
  • 6 Kcaniba

    4 17 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    протежето на путин го прави ако не ти е ясно назначен от кремъл с ясната цел да разсипе америка европа и донякъде световната икономика-рижав глупав червенокож човек с черти на индиански вожд забогатял с кредити и мошеничество за него съществуват само хората с рижава коса като путьо например между другото хората със сламен цвят на косите не признават други бои за коса скапаняк който за 20 милиарда под масата подарък от кремъл унищожава целия сват в момента

    Коментиран от #7

  • 7 Коко

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Ако Америка се прибере в Америка и си стои там, светът би бил много по приятно място за живеене, визирам военните и налудничавите идеи за 4% бюджетни разходи.
  • 8 Мужик

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    А, едното какво пречи на другото? И администрацията на Тръмп (тази на Обама не работише за разцепване на ЕС), и тази на Путин (Елцин също не бих казал, че работише в тази насока), полагат доста усилия за отслабване и разцепване на ЕС. Но това е нормално за консерватори, които по начало не са отворени към глобализацията и подобни съюзи.
  • 9 джи пи

    9 2 Отговор
    Американците немогат да разберат че не са пьрви вече Русия и Китаи а донякьде и Индия Така че ще трябва да се сьобразяват
  • 10 среднощен

    6 0 Отговор
    Сорос го каза..."антибрекзит"! Бавно, леко, нещата се случват!
  • 11 плевен

    4 4 Отговор
    Това си е директен призив: "Сменете Тереза с Борис!" Силен и нагъл.Подкрепям го.
  • 12 Баба Яга

    4 0 Отговор
    САЩ и гилотината?!
  • 13 гост

    5 0 Отговор
    САЩ лесно може да бъде отрязан от търговията, макар и да са значителен пазар. Европа и Азия могат да увеличат консумацията ако им бъдат предоставени същите ниски цени и условия каквито имаха САЩ. Никоя развита страна няма толкова ниски цени каквито са в САЩ, на коли, на горива и на стоки.

    Коментиран от #14

  • 14 Bat Sande

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    ...и това е така, защото някой друг им плаща сметките...разбирайте ние и всички останали държави в които изнасят демокрация! Вахти скъпата демокрация!?!
Новини по държави: