Last news in Fakti

13 Юли, 2018 15:59 3 645 53

Турция снабдява Пакистан с щурмови хеликоптери

  • турция-
  • хеликоптери-
  • пакистан

Мащабно споразумение между двете страни

Турция и Пакистан са постигнали споразумение за продажбата на 30 щурмови хеликоптера, съобщи агенция „Анадола“.

Турция ще достави хеликоптерите на пакистанската страна. Това се счита за най-голямата единична сделка за износ в турската отбранителна индустрия.

Продадени ще бъдат турски хеликоптери T129 ATAK. Поръчката е предоставена на компанията TUSAS. Тя беше подписана от пакистанското министерство на отбраната.

Турция ще осигури още резервни части, логистика и обучение. Все още не е ясна стойността на сделката. Според някои информации тя възлиза на $ 1.5 млрд.

Вече се работи по поръчката и хеликоптерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    30 18 Отговор
    Велика Турция! Обичаме те! Така се прави.
  • 2 Без име

    28 14 Отговор
    Турция е бързоразвиваще се държава, щом си правят собствени изтребители от петто поколения, Собствен танк Аталай, собствен самолетоносач, кораби, дробове и много други.. Не само си прави, но и изнася..
  • 3 Без име

    20 10 Отговор
    Typция paзпoлaгa c лaзepнo opъжиe, ĸoeтo пpoбивa дeбeлa cтoмaнeнa бpoня oт cpeднo и дългo paзcтoяниe. Bиcoĸoтexнoлoгичнaтa лaзepнa cиcтeмa, нapeчeнa пpoeĸт ІŞІN, бeшe ycпeшнo тecтвaнa, дoĸaзвaйĸи cвoятa мoщ и eфeĸтивнocт пpи cтpeлбa нa дълги paзcтoяния, cъoбщaвaт тypcĸи мeдии. Opъжeйнaтa cиcтeмa e paзpaбoтeнa oт Typcĸия изcлeдoвaтeлcĸи цeнтъp пo инфopмaтиĸa и инфopмaциoннa cигypнocт. Tя e в cъcтoяниe дa пpoбиe 22-милимeтpoвa cтoмaнeнa бpoня oт 500 мeтpa. Opъжиятa ca paзpaбoтeни, зa дa eлиминиpaт зaплaxитe oт бeзпилoтни въздyшни и пoдвoдни пpeвoзни cpeдcтвa в oбxвaт oт 500 мeтpa, ĸaĸтo и oт импpoвизиpaни взpивни ycтpoйcтвa и пoдoзpитeлни пътни пaĸeти в paдиyc oт 200 мeтpa. Лaзepнaтa cиcтeмa мoжe дa ce мoнтиpa ĸaĸтo нa cyxoпътни пpeвoзни cpeдcтвa, тaĸa и нa вoeнни ĸopaби.
  • 4 стъни

    18 3 Отговор
    патриотите да започнат да плюят,.....сега
  • 5 JPower

    12 23 Отговор
    Дано туркия да се въоръжи само със собствено оръжие.. дано продаде и на всички мюсюлмани турско оръжие....така най-бързо и евтино ще се само избиете...няма да се налага до си цапане ръцете с вас.

    Коментиран от #6, #7, #51

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 koпа

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "JPower":

    Труди се,учи се ,не завиждай и твое да стане от завист ще умреш.

    Коментиран от #8

  • 8 JPower

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "koпа":

    Пийс бро, прави БАКЛАВА, не война!!!
  • 9 яша

    12 4 Отговор
    Тарикат е Ердо паша, продава на циганските държави лъкове и стрели и с парите си купува руски ракети, евалла, тоя грузинец голям търгаш излезе, Тръмп ряпа да яде, нашия Бойко цвекло и тиквички.
  • 10 касапина

    7 19 Отговор
    ТУРСКА СТОКА НЕ Е СТОКА , МОЖЕ САМО БОЗА, БАКЛАВА ,КИЛИМИ И ДА ЛУПАМ АНАЛНО КАДЪНИ.

    Коментиран от #12, #39

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мюмюн

    19 5 Отговор

    До коментар #10 от "касапина":

    Касапин ти може да лупаш само стари бабички,че всичкото агнешко и свежо българско се продава на арабския и турския пазар анладън мъ

    Коментиран от #13

  • 13 JPower

    6 11 Отговор

    До коментар #12 от "Мюмюн":

    Ми купувай бре, тез овце никой не ги иска в България и ви ги пращаме на вас!! Вашите кадънпрасе никой не ще да го е.е!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Синан

    15 6 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    Със своите над 647 993 души в редовни формирования, турската армия е девета в света по численост и втора в НАТО след тази на САЩ. Вашата българска армия къде е??

    Коментиран от #15, #17, #27

  • 15 1912

    9 12 Отговор

    До коментар #14 от "Синан":

    и едно време бяхте втори в света, ама бай Ганьо стигна до портите на Цариград...

    Коментиран от #18

  • 16 Spec b

    12 0 Отговор
    А ние си имаме Боко и "правим" магистрали и изнасяме емигранти:(
  • 17 JPower

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "Синан":

    Ти към коя армия се водиш???? Много ми е интересно, вие на коя страна ще се биете, за туркия ли????

    Коментиран от #19, #21, #24

  • 18 JPower

    5 13 Отговор

    До коментар #15 от "1912":

    Ако не бяхме ние в Цариград,да защитим АТАТЮРК, нямаше да я има туркия, даже и парад са ни правили в Цариград!!!. И ся, ЕРДОГРУХ ще я довърши.

    Коментиран от #28

  • 19 1912

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "JPower":

    Точно този трол може само да мие чиниите на военните, след обяд.

    Коментиран от #20

  • 20 JPower

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "1912":

    Няма да допусна мюмюнка да ми готви или чист, та туй ще ни утрепе без бой, бре!!!
  • 21 Истината боли много

    6 12 Отговор

    До коментар #17 от "JPower":

    То затова едно време турци и цигани бяха в КЕЧА!!Виж на кого се кланят и дупят,те са си врагове на Българската държава и Българите!Всички турци в форума се доказват всеки ден че не са ,,Български граждани" За голямо съжаление е така...Ами да си отиват в майка туркия и на Кюрдският фронт...

    Коментиран от #34

  • 22 Osman

    12 6 Отговор
    Велика Турция. А булгаристанците не могат и домати да произведат
  • 23 До джи'без павър

    9 2 Отговор
    Момче, ти първо една гума за този хеликоптер бъди в състояние да произведеш и след това говори за цигания! Де го Ямбол, де го Истамбол!
  • 24 Синан

    15 5 Отговор

    До коментар #17 от "JPower":

    Аз съм на 21, и не съм служил в казарма, естествено не по моя вина.. но никога няма да тръгна или стрелям срещу Турската армия, при евентуален конфликт, България е страхотна държава, но вашият Български народ, не заслужава да се умира за него, ай съм турчин и няма да тръгна срещу Велика Турция!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мъка,мъка....

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Синан":

    Защо не служиш в турската армия,запиши се при султана,стани доброволец и ще бъдеш герой в любимата ти турция ????
  • 27 Вили

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Синан":

    Садам Хюсеин имаше армия от 500000 души.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Морук

    3 1 Отговор
    То с това поколение с промити и болни мозъци,ако стане война кой ли ще хване оръжие,със голи дупета не се воюва с пенсионерите и циганетата ли?ААА сетих се оградата на Симеонов няма минаване
  • 31 Хасан

    8 3 Отговор
    Никой българин няма да тръгне да воюва срещу руснака....и именно поради тая причина ние турците които сме си в България искаме така да сменим българския манталииет че никой българин да не воюва и срещу Турция ,да не плюе ,да не бъде враг..

    Коментиран от #32

  • 32 Смешни сме

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    И кво стана накрая, в България едните държат за Русия, другите за Турция, само за България никой не държи! Затова сме най-бедни. На турците не знам каква радост им носи тази новина за хеликоптерите, нали и вие за 500 лева бачкате!

    Коментиран от #36

  • 33 Морук

    6 1 Отговор
    Ами бая разлика си има,няма разбити пътища няма политици дето да дерат кожата на бедните,няма бабички дето броят стотинките от пенсиййте си,няма беззаконие ,няма дупелизане на тоз и оня,по добре един да коли и беси отколкото във всеки град мутри да печелят от обществени поръчки ,да ти изброя ли и какво има освен дьонер локум и баклава
  • 34 koпа

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Истината боли много":

    Знам че много ви се иска да се върнат времената на Тошко когато използвахте ромите,турците кото роби в стройтелните войски,това показа с какви очи ни гледате нали знаете всяко деиствие си има противодействие,за да искате нещо ще се научите да давати равни права и на турците и ромите да искате или не ще сме български граждани но с турска и ромска етност е това е истината.

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "koпа":

    турците ,при комунизма бяха третитирани точно като българите,пращаха ви в строителни воиски щото не бяхте надеждни за редовната армия,предвид очакван конфликт с турция като държава от нато.освен че ви пращаха в строителни воиски обаче ви образоваха много по-добре отлколкото турците в турция ,а освен това ви дотираха сериозно по отношение на тютюна ,което направи всеки турчин състоятелен човек през соца.ако не бе възродителния процес турците щеше да водите гражданска воина в защита на живков ама тва си го позавравил явно.към днешна дата турците и ромите имате равни права с останалите български граждани,но една част от вас не се адаптирате към ситуацията.подчертавам една част от вас не всички.в етническите зони с преобладаващо турско население вие се самоуправлявате,а партията изразяваща вашите интереси е управлявала българия наи-дълго след падането на комунизма.

    Коментиран от #37

  • 36 Мерт

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Смешни сме":

    Всяка добра новина за Турция ни радва! Всеки Турчин носи в сърцето си Турция, без значение къде живее, за колко бачка, и други. Ние сме Турски националисти, който винаги са със Турция, както се казва и в добро и в лошо.. За нас Турция е всичко!

    Коментиран от #47, #53

  • 37 koпа

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Я ми кажи като имаме равни права колко прокурора ,съдий,генерали,пилоти познаваш с турска или ромска етност,Турция която казвате че е недомократична ще видите че етноста няма никакво значение за да станеш прокурор,съдия,генерал или пилот,дори президента беше с кюртски произход,това можеш ли да си преставиш за България президена да е с турски произход.

    Коментиран от #38, #41

  • 38 Истината боли много

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "koпа":

    Ами като сте толкова,, демократични" защо не дадете на двадесетте милиона Кюрди автономия,та то така и така живеете на земята им...При нас преди 1989 година, кьораво и сакато от малцинствата можеше да учи висше без да държи изпит и пак се намериха ,,революционери" атентатори да се из ..кат на метеното...

    Коментиран от #40, #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 koпа

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Истината боли много":

    Даваш ми възможноста до ти задам същия въпрос за турците и ромите в България,преди да искаш нещо гледай си своя двор,според мен да се почне даване с каталонците в Испания нали са в ЕС значи има и демокрация,какво мислеш за предложението.

    Коментиран от #42

  • 41 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "koпа":

    има толкова колкото турци кандидатстват в симеоново и велико търново?иначе турци в администрацията бол.цигани няма щото нямат кадри.или не си забелязал ,че въпреки усилията на българската държава на циганите не им се учи?и сега кво да сложим циганин за командващ без ценнз ли?ами в българия президента не е бил от турски произход ,но няколко вицеприемиера бяха,което е с много по-голяма тежест и възможности.да не броим министри ,депутати шефове на агенции,кметове и т.н. членове на висшата администрация.в българия наи-влиятелния политик се нарича ахмет доган.дори след 10 годишно управление на герб ситуацията не се е много променила.сега че тои се държи с вас неговия електорат като с роби и на вас ви харесва е отделна тема.в турция ситуацията е съвсем друга.в държавата турция переодично се избиват хора на етнически принцип и то в огромни размери.за 80 години турция изби милиони арменци,гърци,асириици ,кюрди.нали прочете турция не османската империя.етническите прочиствания и убииствата продължават и в момента ,независимо дали има прокурори с кюрдски произход.

    Коментиран от #43

  • 42 Истината боли много

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "koпа":

    За Каталунците може!!!Защото Каталунците са си местното население от хиляди години и си живеят в Каталуния!!!Но за навлеците които са от байрите около Памир и са довлекли с тях и племената от индийските к-ефи и живеят в държавата България която е на повече от 1300години и да се сравняват с Каталуния си е направо ,,кьорсурат"......Метода на албанците ще рикушира първо в Турция.Кюрдското ,,Косово" е за напред....

    Коментиран от #44

  • 43 koпа

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Тези лекций много ми преличат на времената на Тошко когато сами си задаваха и отговаряха на въпоросите,когато приказваш за историята то неможеш да обесниш със общи приказки а с факти,документи ти ми кажи конкретно видял ли си турчин български гражданин прокурор ,съдия,генерал,пилот остави заоблените слова че са учили в унивирситета .да или не.
  • 44 koпа

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Истината боли много":

    Като знаеш историята българите къде са били преди 681 година,да не би славяните са ги поканили в тези земи, със сол и питка ли са ги посрешнали.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Морук

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Истината боли много":

    След 89 ни кьораво ни сакато учи,то си личи вий на тва ако му викате демокрация ,вярвайте си и ,
  • 47 бай Ганчо

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "Мерт":

    В Турция възродителния процес не е спирал. Там по закон всеки гражданин е турчин и носи турско име. Няма значение от какъв етнос е. А в България всеки може да се определя като какъвто иска, и да носи каквото иска име. Тъй, че, другарю kопа, нацистите ги търси в Турция, не в България.

    Коментиран от #48, #50

  • 48 бай Ганчо

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "бай Ганчо":

    беше към 37, не към 36.
  • 49 СссереМ

    1 2 Отговор
    Добре че е Пакистан иначе тия турски реплики не знам кой ще ги купи,а между другото с какво ще плащат-с опиум ли?

    Коментиран от #52

  • 50 Гост 1

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "бай Ганчо":

    Не е така. От 2003 г. насам всеки има право да назове детето си както иска.
  • 51 свободно мислещ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "JPower":

    Глу-ако.завиждай завиждай завиждай.Пакистан каза на Ердоган искаш ли войници за операцията в Арфин?за 12 часа 150.хил.пакис.войници.това е приятелство
  • 52 свободно мислещ

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "СссереМ":

    До посерко.Г-ако.виж Пакистан на кое място е поБВП.прочети и БГ.НА КОЕ място е.аман от малоум.
  • 53 свободно мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мерт":

    Браво Мерт.всички турци мислим като теб.в БГ.тя ни е мащеха.след 2023г.изтича lozan anlasmasi.
Новини по държави: