Last news in Fakti

13 Юли, 2018 16:22 4 978 27

Тръмп да върне милиардите за войните на САЩ

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • германия

Зигмар Габриел атакува американския президент

Бившият германски външен министър Зигмар Габриел призова страната си за по-твърда линия спрямо президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Spiegel.

По време на срещата на върха на НАТО Тръмп отправи сериозни критики към Германия, заради парите, които страната отделя за отбрана.

„Тръмп даде гаранции на диктатора от Северна Корея, а в същото време иска смяната на правителството в Германия. Не трябва да храним илюзии. Той познава само силата. Щом той иска да харчим повече за отбрана, тогава нека ни върне милиардите за бежанците, които приехме, заради военните действия на САЩ в Близкия Изток. Ние можем да инвестираме 1.5% в своята отбрана и още 0.5% от БВП за отбраната на ЕС. До сега това правиха САЩ. Ние германците трябва да покажем, че можем да поемем отговорност за рисковите региони. Само така вече няма да сме зависими от САЩ“, заяви Габриел.

Според него правителството трябва да търси различни решения на въпроса за отбраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 37 Отговор
    Започвам наистина да се разочаровам от СЪВРЕМЕННИТЕ ШВАБИ!КОЙ Е КАРАЛ ГЕРМАНИЯ ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ,А ПОСЛЕ ДА ИСКА ПАРИ ОТ ТРЪМП ЗАТОВА?Ако бях на мястото на Тръмп ДИРЕКТНО БИХ ОТРЯЗАЛ МАСТИТИЕ ЕВРОПЕЙЦИ КАКТО С МОЩТА НА АМЕРИКА ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ,ТАКА И С АМЕРИКАНСКИЯ ПАЗАР ЗА МОРЕТО ИМ АВТОМОБИЛИ,ПОДКОПАВАЩИ АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКАЯ!Е да,ама съм европеец и това ДИРЕКТНО ЩЕ МЕ ЗАСЕГНЕ:)

    Коментиран от #3, #6, #19

  • 2 Ганчо

    65 1 Отговор
    Браво бре, един да се сети че е така! Америка прави войни, Европа приема бежанците. Унищожиха близкия изток, сега строят наново и продават оръжие за да се пазят всички от Русия. Строителния бизнес върви, оръжейния бизнес върви, крадът петрола на суверенни държави а Европа стои и гледа.
  • 3 ГНЕВЕН

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ха сети се сам кой я е карал!!!
    Апропо - жокер - този, който я подслушва!!
  • 4 Защо

    5 28 Отговор
    Този да каже защо искат още един газопровод, след като СП-1 е запълнен 50% и транзита през Украйна не е запълнен ?
    Да не се правят на щипана мома.
    И още за ЮП защо не го искаха ?
    Изглежда съвременните политици на швабия за нищо не стават.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГосТ

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    К'ва военна мощ к'ви 5лв. С целия си бвп и технологии ЕС прави армия за по малко от година ако се налага. Логиката показва, че сега точно това трябва да направят-всички разходи за отбрана към европейската индустрия. А такава има,ако не си запознат. И к'ви коли да карат онея първенюта,не искат пикапите за тор ахахаха. К'во да карат,ако не европейско или японско ?

    Коментиран от #8

  • 7 Баце знае как е....

    30 0 Отговор
    Истина казва човека...НАТО е казионна организация на САЩ зад която си маскират агресивната политика ...сега вече и рекетират Европа ...нещо като ВИС И СИК ще дойдат...
  • 8 onq s konq

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    Европейско или японско казваш?!...Ти май РУСКОТО ЗА НИЩО ГО НЯМАШ:)

    Коментиран от #14, #17

  • 9 Гост и то просъ

    11 2 Отговор
    До оня с коня. А бе простак скрий се и не ни срами!

    Коментиран от #13

  • 10 без хонорар

    6 6 Отговор
    А бе г-н бивш, Тръмп ли каза "добре дошли" на емигрантите? Точно той ви каза, че правите голяма грешка като ги приемате. Точно той иска да строи ограда срещу тях. Емигрантите насят плакати с името и лика на Меркел, а не на Тръмп.
    Г-н бивш просто ще изкара някое евро-хонорарче давайки разни интервюта при условие, че нищо не зависи от него......
  • 11 JPower

    26 2 Отговор
    Европа може и сама да се пази!! Всекидневно ни се обяснява как Русия ще ни напада, Китай ще ни продава,а враговете са ни англосаксонските алчни уруди....постоянно измислят някакъв враг и че те ще ни опазят от него!! ЧИФУТСКИ номера...
  • 12 Каубой

    2 21 Отговор
    Аре бе шваб , върнете парите от плана “МАРШАЛ” с който Америка ви възстанови сле тоталния ви крах преди 73 години!

    Коментиран от #15

  • 13 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост и то просъ":

    Ха!Я кажи сега "простия гост" колко сте ВИЕ "СРАМЕЖЛИВИТЕ" и КОГА ЗА ПОСЛЕДНО СТЕ СЕ БРОИЛИ?
  • 14 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    К'ва военна мощ к'ви 5лв. С целия си бвп и технологии ЕС прави армия за по малко от година ако се налага. Логиката показва, че сега точно това трябва да направят-всички разходи за отбрана към европейската индустрия. А такава има,ако не си запознат. И к'ви коли да карат онея първенюта,не искат пикапите за тор ахахаха. К'во да карат,ако не европейско или японско ?
  • 15 ГосТ

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Каубой":

    фащ толко откраднА,че тоа план не мой покрие една десета. Да връщат ахахаха. Ай стига бе. т'ва като с келявия си десант в Нормандия, дето разправят,че им били длъжни французите. Но видиш ли,не признават това че ги направиха независими от братчедите им.
  • 16 Расулюлах

    9 1 Отговор
    Интересно...германците трепаха евреите през воината а бг ги пазеше а сега германия е първа икономическа сила в европа а бг е външен клозет....някво обяснение?

    Коментиран от #18

  • 17 ГосТ

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Руското е друга бира :)
    И да вземат да спрат руснаците да им возят дебелите задници до МКС
  • 18 ГосТ

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Расулюлах":

    Моето обяснение е,че точно заради евреите влязохме в пакт с губещите,вместо да капитулираме. Изключително недалновидно решение на Борис,довело до втората национална катастрофа. След първата на баща му. И пак казвам,моето скромно мнение е, че голяма тежест за това решение има спасяването на чифутите. Отделно, ние с Германия не може да се сравняваме по никакъв начин.
  • 19 Диди

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Кончо,ами американците да произвеждат по добри автомобили от германците.Германия ли е виновна за това,че американците харесват колите им? Габриел е прав и за бежанците.Ония бомбат,а Европа да ги подслонява.Всяко нещо си има граници.Както и за газопроводът.Америка иска да си продава втечненият газ,добре,но защо не направиха добра цена ,а сега квичът.

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Диди

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХЕР ЩАЗИ":

    Ти сега се учиш да пишеш,нали?
  • 22 Диди

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "ХЕР ЩАЗИ":

    Не поддържам политиката на Путин,така,че спокойно комунисче.
  • 23 Чукча

    1 0 Отговор
    Игра на тронове пасти да яде начи ...Дони да го сложат да пише новите им сценарии ...
    Тръмп не е луд, колкото и да им се иска на някои, за него е ясно, че ако не влезе САЩ във война спиралата на рецесията, която ще ги поввлече се е унищожителна. Няма дори да могат да играят с долъра, за да се измъкнат, както обикновенно. От друга страна Германия си живее охолно и не и се искат никакви щуротии ...Пратиха им бежанци,може и превратче да и спретнат. Тръмп натиска ЕС да не подкрепя Китай пред СТО, Китай от своя страна също. Тръмп иска война, ЕС - не. Значи смърт за ЕС и споразумение с отделни държави ...Натиск върху балтийките да исценират руско нападение и те ви рабост по Земята ...Страшно мазало ....

    Коментиран от #24

  • 24 Ганчо

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Чукча":

    Много ясно, че Америка иска война. С тоя дълг. Или бау или ау.
  • 25 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Диди, в международните отношения е така..няма съюзници има интереси...дока о е време Сащ се опитват да спрат Европа да бъде глобална сила и конкурент...Сащ искат да си продхлжат едноличното си господство и да контролират света...Европа е икономически конкурент на Сащ и трябва да бъде контролирана...зараждаща се нова сила беше Турция и виж какви удари поема ..преврати,тероризъм,икономическа криза,опити за дестабилизация,негативна пропаганда за ислямизъм и диктатура
  • 26 Хасан

    2 0 Отговор
    Какъв интерес има Германия да дестабилизира Ирак,Сирия,Либия?никакъв...примерно сега с Иран ...Европа печели от Иран ,но уви Сащ щом казва трябва да има ембарго
  • 27 333

    1 0 Отговор
    Крайно време беше! Европа със самостоятелна политика. Не всичко, което е хубаво за САЩ е хубаво за нас.
Новини по държави: