Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юли, 2018 12:35 3 479 13

Украйна повишава цената на газа

  • газ-
  • украйна-
  • цена-
  • повишение-
  • криза-
  • владимир гройсман

Киев иска да избегне икономическа катастрофа

Украйна повишава цената на газа - 1
Снимка: Shutterstock

Украйна възнамерява да започне преговори с Международния валутен фонд за повишение на цените на газа за вътрешния пазар. Мярката се предприема с цел страната да избегне икономическа катастрофа, заяви премиерът Владимир Гройсман, цитиран от ТАСС.

Министър-председателят на Украйна цитира данни, според които синьото гориво за промишлеността е на стойност 385 долара за 1000 кубически метра, а за бита – близо 267 долара.

„Смятам с МВФ да обсъдим някои предложения, с които да защитим интересите на украинските граждани“, заяви украинският премиер пред депутатите във Върховната рада. Според него поскъпването на газа може да се окаже важна и нужна стъпка. „за да се избегне икономическа катастрофа и обедняване на населението в случай на банкрут“.

„Аз ще настоявам за срещи с лидерите на отделните фракции в Радата по този въпрос. Ще им покажа различни сценарии, за да избегнем този неблагоприятен икономически развой за страната“, каза още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    46 6 Отговор
    Честито да бе мирно седяла не би чудо видяло,какво ви очаква 30 години и няма свършване,питайте нас,на ви Америка и нато
  • 2 срррррррррррррррр

    48 5 Отговор
    Няма начин да избегнат икон.катастрофа-нито МВФ ,нито вдигането на цените ще им помогнат-Украйна е "тотал щета".Бързо се наядоха на американската демокрация-ама чичо Сам не е като москалите-да ги хрантути векове наред...Урките си изиграха парцаливата роля и сега са ненужни вече на Б.Дом..Отук нататъка само глад и мизерия ги чака--да видят що е то американската мечта..
  • 3 Прост

    35 8 Отговор
    Мафията си има по яка държава от нашата и това е Украйна! Щеше да смешно ако еко не тъжно , че има и по идиотска страна от БГ. Господи толкова много простотия и това в сърцето на прословутата Европа! Винаги подсъзнателно съм чувствал, че Македония и Украйна са точен пример за бъдещето , което ни очаква...псевдопатриотизъм , псевдодемокрация с една дума псевдо самосъзнание измислица на англосаксонци да се тровят православните...Нека ни ,,!

    Коментиран от #4

  • 4 а бе

    2 30 Отговор

    До коментар #3 от "Прост":

    стига с това православие и , че европа ни мразела ото сме православни !!! в европа хората НЕ СА ВЯРВАЩИ и религията е само една традиция(не говоря за тамошните пингвини но те не са като хората). за това , че сами не може да си оправим държавата и политиците все някой друг ни е виновен но никока НИЕ...все сме цел на заговор...сякаш някой се интересува от 5-6 млн неплатежоспособни,невъзпитани и като цяло зле образовани българи .

    Коментиран от #5

  • 5 Прост

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "а бе":

    Ако ти си невъзпитан, необразован, неплатежоспособен, аз и хората около не са такива! Ако не си наясно с историята на света пък и не чувстваш как стоят нещата в световен мащаб това си е твой проблем, но не обвинявай поне милион българи на средна , които са останали тук , работя, плащат данъци, осигуровки създават работни места! Историята е показала за половин век сдушване със западния свят няколко национални катастрофи! Факт е и диктата , който ни налага! Последно 4% !Как да се влагат пари в отбрана без национална стратегия! Факт е , че само в православните страни има отрицателен прираст на населението . А относно Вярата..на Бог не му пука нито за твоето нито за моето мнение което е писано то си става!

    Коментиран от #7

  • 6 У-края на. .

    24 3 Отговор
    Преди покупната от Русия цена беше 80 , като у-крайна продаваше на вътрешният си пазар за 120. Държавата правеше 50% печалба от продажбите на газ, плюс данъци! Да не забравяме за транзитните такси! И пак крадяха, като това създаваше проблем преди всичко на европейските купувачи! У-крайна беше много недоволна не само от това, че получената преференциална цена им се струваше висока, но основана причина беше, че си въобразиха, че не Русия, а те трябва да продават в Европа и шантажираха с това, че държат газопровода! И това повлече ред събития, включително и турски поток с тръбопровод "Силата на Сибир" , доставящ синьото гориво за Китай! За разлика от нас, китайците и турците, много правилно си изиграха геостратегическите си карти, а ние още веднъж разбрахме, че сме само съгласната буква и нищо повече! На У-крайна, се даде да разбере, че са били само транспортно звено, а не собственици на стоката и те запищяха като циганки и то с такива претенции, че сега в резултат на всичко това, станаха европейци, ама само по отношение на цените на газ! Ха честито на европейците (и на новите, и на старите)

    Коментиран от #9

  • 7 а бе

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Прост":

    притежавам две собсвени жилища едното в България в голям морски град а дргото е в европейска столица на около 1500 км от България...платилсъм ги в брой без банкови заеми. по образование съм вишист и говоря три западни езика . а възпитанието ми е такова , че винаги поглеждам вината дали първо не е в мен а после обвинявам другите .а за прираста в православните страни...ами кой нормален да ражда в тези страни като са останали хора като теб ,на които все друг им е виновен и неразбиращи , че първо ТЕ трябва да се променят а после нещо добро да получат(аз поне го разбрах и съм доволен от развитието на живота ми ) .

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Владо Вр

    20 0 Отговор
    Не обвинявайте украинците. Те сега ползват евтин демократичен газ реверс от зап. Европа. Той е по - хубав и качествен от лошият руски такъв. С него просперират и ще станат първа икономическа сила в Европа и света. :) :) :)
  • 9 333

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "У-края на. .":

    Това никога не е било! Газта за Украйна преди да стане гражданската война беше 270, 280USD, което е доста по-малко от 340, 350 за Германия, като последните са най-голям консуматор и с най-добри условия от ЕС. За населението беше със субсидии между 50 и 70% за централно отопление и газ, не помня кое колко точно, ама все тая. Украйна като държава никога не е печелила от газта. Заробиха се с кредити да я плащат, за да не сърдят електората и да крадат милиарди. От една страна милиарди субсидии за хората, от друга милиарди откраднати. Там мащабите са различни, Украйна е голяма държава, и става въпрос за брутални суми. Нашите тук са направо аматьори.
    Та следващият път на избори някой като ви обяснява разни хубави неща, да имате предвид - ще краде!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Аха,значи опряхте до РЕАЛНАТА американска мечта...Подплатена и контролирана от МВФ,СБ,СТО,и по дребните риби като сорос,байдън,курабийки,четворка,тройка и останали стари КРИМки.....Щото то сега идва ..сметката за курабийките.....
  • 12 До тройките

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "333":

    Аз, когато нещо не знам, или чета, или не правя изказване по един или друг въпрос!
    Аз съм живял в У-крайна , когато цените на газ бяха такива, каквито съм написал в коментара си под номер 6! Така, че не е необходимо да се заблуждава аудиторията!
    https://finance.rambler.ru/news/2017-11-15/stoimost-gaza-na-ukraine-vyrosla-v-10/
  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "а бе":

    Ако имаше две жилища и знаеше три езика приятелю ,нямаше да висиш тук по форумите , да се хвалиш и да пишеш глупости. Аз имам основно образование , едвам завърших гимназия , но какво имам няма да ти споменавам ,че може лошо да ти стане.
Новини по държави: