Last news in Fakti

15 Юли, 2018 20:00 8 498 5

Германия предупреди Тръмп преди срещата с Путин

  • германия-
  • сащ-
  • предупреждение-
  • хайко маас-
  • тръмп-
  • путин

Берлин с призив към Тръмп преди срещата в Хелзинки

Германия предупреди Тръмп преди срещата с Путин - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският дипломат №1 Хайко Маас предупреди президента на САЩ Доналд Тръмп да не прави едностранни сделки с Русия за сметка на западните си съюзници, предаде Ройтерс.

Тръмп, който утре ще разговаря в Хелзинки с руския си колега Владимир Путин, обвини по-рано тази седмица Германия, че е „пленник“ на Русия заради енергийната ѝ зависимост, преди да поиска от съюзниците в НАТО да удвоят военните разходи.

В четвъртък Тръмп заяви, че Путин е „конкурент“, а не „приятел или враг“ и изрази очакване за разбирателство на първата им пълноценна двустранна среща. А преди това каза, че очаква тя да е по-лека от другите в срещи в Европа, включващи срещата на върха на НАТО в Брюксел и разговори с британски лидери. Маас приветства срещата в Хелзинки, където президентът на САЩ каза, че планира да постави въпроса са ограничаване на ядрените оръжия, предаде БНР.

„Винаги сме казвали, че се нуждаем от диалог с Русия. Заради това е добре, ако Вашингтон и Москва си говорят“, заяви Маас през седмичника „Билд ам Зонтаг“. „Ще е стъпка напред, ако тази среща даде тласък за ядрено разоръжаване“, добави той. В същото време обаче Маас каза: „Този, който обижда своите партньори, рискува в крайна сметка да загуби. Едностранни сделки за сметка на партньорите накрая ще наранят САЩ“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маршал Жуков

    22 11 Отговор
    Русия ще пази световния мир с цената на всичко.

    Коментиран от #3

  • 2 Иванов

    15 22 Отговор
    Мдаа, Раша ще пази световния мир дори с цената на война!
  • 3 Диди

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "Маршал Жуков":

    В Украйна мир ли донесе Русия?А и другите държави около тях?

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Ганьо

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Те САЩ само мир , спокойствие и любов - мъжка носят!!!
  • 5 goni

    0 0 Отговор
    Забравили са да предупредят че Русия хапе!:) Това е голяма тайна и никой не я знае!:) Макар че една песен на Семьон Слепаков по добре обяснява нещата:" Патриотическая, еротическая"! Пуснете си я! Хем ще се посмеете, хем всичко ще ви се изясни!:)
Новини по държави: