Last news in Fakti

15 Юли, 2018 18:52 4 095 21

Г-7 поиска обяснение от Русия

  • малайзия-
  • самолет-
  • сметка-
  • обяснение-
  • русия-
  • г-7

Разследващите обвиниха Русия за свалянето на самолета

Г-7 поиска обяснение от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Министрите на външните работи на страните от Г-7 призоваха Русия да даде сметка за своята роля и да сътрудничи изцяло в процеса на изясняване на истината за свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 година, както и да бъде въздадена справедливост.

В декларация по случай годишнината от катастрофата със самолета на Малайзия Еърлайнз на 17 юли 2014 министрите заявяват, че приемат като убедителни, показателни и дълбоко смущаващи заключенията на общата група за разследване за ролята Русия в трагичното събитие.

Ние подкрепяме Австралия и Холандия, които настояват Русия да даде сметка за ролята си в този инцидент и изцяло да сътрудничи в процеса на установяване на истината и жертвите на полет MH17 и техните близки да получат справедливост, подчертават министрите на среща в Канада, предаде Нова телевизия.

Холандия и Австралия, много граждани на които са сред 298-те загинали, смятат Русия за отговорна за смъртта им. Според международните следователи ракетата, свалила самолета, е изстреляна от зенитна бригада на руска база в Курск. Русия категорично отрича.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеее

    11 67 Отговор
    Какво ли обяснение ще даде кочината?

    Коментиран от #4, #9, #12, #15, #16

  • 2 Реално

    76 8 Отговор
    Г-7 няма никаква юридическа тежест ,за да обвиняват и изискват нещо такова.Всички знаят,че украинците го свалиха този самолет.Часове преди трагедията в Ютуб бяха качени записи от разговори уж на донбаските опълченци-което доказва,че всичко е било подготвено от украинците с благословията на САЩ.Да не говорим за украинският авио диспечер който изчезна веднага след случая и убийството на пилота на украинският изтребител след това...

    Коментиран от #6

  • 3 Дионтей

    41 2 Отговор
    Убедително и безотказно светът върви към една нова световна война...
  • 4 обяснение

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лелеее":

    През ни е...
  • 5 Boxer

    29 0 Отговор
    Синхронизирането на независими събития продължава... Още от убййството на Кенеди, та до ден днешен...И всичко е съвсем случайно... Кой е бенефициента?
  • 6 Диспечер Карлос

    3 39 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Абе Альов...
    - Гиркин се похвали в личния си профил със свалянето на "още една укропска птичка"
    - "диспечера Карлос" (дето видял втори самолет) да атакува беше пуснат от руските СМИ, преди два-три месеца същият екземпляр си призна, че за тази му роля са му платени няколко хилядарки ;
    - руското МО излезна с пресконференция, на която показваше "сателитни" снимки (дебилно правени на фотошоп) как втори самолет (СУ-25 ...) атакува пътника; Същата пресконференция малко по-късно беше обявена, че не е съществувала щото "укропски ЗРВ комплекс е свалил лайнера" (понеже се разбра, че самолета е свален от ракета *земя-въздух*);
    - последното беше, че "укропски ЗРВ комплекс" (тежък..) е влязъл дълбоко в контролирана от сепаратистите среда (ебах тия лемъри-сепаратисти ако не могат да видят огромна машина с накачени ракети, че им минава границата и си шпори из територията ...) и е стрелял от там по самолета....

    Та - коя ви е версията, че така малко дебилно излиза ...

    Коментиран от #18

  • 7 селянин

    38 0 Отговор
    Що дири граждански самолет,където има военен конфликт..

    Коментиран от #11

  • 8 ??????

    27 1 Отговор
    Г -7 ????????
  • 9 Тъпако!

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лелеее":

    Дадох ти + без да искам !!не се възгордявай!!платен провокаторе?
  • 10 И ще си останат само с:::

    16 0 Отговор
    Пръст в гъ......а,като питат!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Димитър

    31 0 Отговор
    Къде е диспечерът водил самолета, някой казва ли? Изчезнал е безследно вече повече от 3 години, кой знае къде е изгнил, ако въобще са оставили нещо от него украинските фашисти!
  • 14 ПЕЮ

    18 1 Отговор
    СМЕШНИЦИ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалист1

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лелеее":

    Обяснението е едно, украинци са го свалили с руска ракета от които имат много и тъпите холандци(разследващите) по нареждане на Кравария търсят теле под вола
  • 17 Петър

    6 1 Отговор
    А какво казват разследващите за неоспоримия факт, че самолета е свален над Украйна, а не над Москва? Къде е разследването за виновните длъжностни лица от украинското РВД? Тази неоспорима вина, къде се затри питам?

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Барчо

    5 1 Отговор
    Едно си баба знае, едно си бае. Въпросната ракета с която е бил свален самолета е свалена от въоръжение от руската армия десетилетие преди случката. Каквото е имало в тяхната армия е продадено, нарязано и унищожено. Така че няма как физически руска военна част да е имала в наличност такава ракета. До тук и на малоумния трябва да му е ясно доколко реално е твърдението, че руснаци са свалили този самолет. Що се отнася до разследването имаше документален филм по някое от дискавъритата и от там се вижда, че мястото е опорочено изцяло. Първо - комисията не е допусната до мястото в продължение на повече от година. През това време от там може да се вземе или сложи всичко необходимо за насочване на разследването в която си посока искат. Второ - след допускане на комисията не са разрешили да се вземе всяка една улика от която я е интересувала. Трето - няма да изброявам колко още мътилка има. За съжаление потърпевшите никога няма да получат възмездие, защото виновните са под закрила и знаем на кои.
  • 20 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    Напълно си прав за това. Зоната е била във военен конфликт и по всички международни спогодби не е трябвало да пътуват от там никакви граждански самолети. По данни в същия ден над такива райони в Украйна е имало малко над 300 полета!!!!?!?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания